Băsescu, la plecarea lui Gitenstein: „A vrut întotdeauna să fie foarte bine informat”

Băsescu, la plecarea lui Gitenstein: A vrut întotdeauna să fie foarte bine informat
Publicat: 28/11/2012, 15:48
Actualizat: 19/03/2015, 08:23

Înainte de încheierea mandatului lui Mark Gitenstein, președintele Traian Băsescu l-a decorat astăzi pe ambasadorul american, declarându-se „impresionat extraordinar de mult” de e modul în care își construia mesajele transmise Departamentului de Stat. „Ce m-a impresionat extraordinar de mult a fost căldura cu care a privit România și modul în care își alegea comunicarea cu Departamentul de Stat. Sentimentul meu a fost că a dorit să fie întotdeauna foarte bine informat și să aibă interpretarea corectă a ceea ce se întâmpla în România”, a spus șeful statului, după ce i-a oferit lui Gitenstein Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce.

Discursul lui Băsescu a fost laudativ și la adresa „modului elegant și foarte corect în care a derulat relația cu politicienii” a „meticulozității cu care își pregătea punctele de vedere în discuțiile pe care le avea cu un număr mare de politicieni”. „Inclusiv cu mine”, a adăugat președintele. La plecare, Băsescu i-a mulțumit lui Gitenstein „pentru modul excepțional” îân care i-a pregătit întâlnirea cu Barack Obama și pentru „sprijinul primit pentru definitivarea acordului pentru instalarea în România a elementelor scutului antirachetă”. „Vă rog să nu ezitați să reveniți în România, fie și numai ca turist”, a mai spus Băsescu.

Ambasadorul, pe de altă parte, a vorbit mai mult despre originile sale românești. „A fost foarte emoționant să pescuiesc în Deltă, să merg cu bicicleta prin Transiolvania, degustând vinuri ca Dealul Mare sau să explorez vechiul oraș Botoșani, locul nașterii străbunicului meu. A fost o experiență personală pentru mine. În fiecare român regăsesc o parte din tatăl meu care era în totalitate român”, a spus ambasadorul, declarându-se „optimist în privința viitorului României”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase