Băsescu se gândește „profund” la grațierea lui Becali. „E un om într-o situație dificilă și eu sunt într-o situație și mai dificilă”

Băsescu se gândește „profund la grațierea lui Becali. „E un om într-o situație dificilă și eu sunt într-o situație și mai dificilă
Publicat: 13/03/2014, 19:33
Actualizat: 05/07/2016, 21:39

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că se gândește „profund” la grațierea lui Gigi Becali.

„Gândesc profund. E un om într-o situație dificilă și eu sunt într-o situație și mai dificilă. Nu e o decizie ușoară”, a spus Băsescu, întrebat dacă se gândește la grațierea lui Gigi Becali.

Șeful statului a mai spus că se va interesa în privința reclamației patronului Stelei vizavi de condițiile din penitenciare. „Dânsul reclamă modul de funcționare a Administrației penitenciarelor și am obligația să verific”, a spus Băsescu.

igi Becali crede că președintele Traian Băsescu îl va grația „până în Paște”, potrivit primului interviu acordat din detenție de finanțatorul Stelei, în care acesta a reclamat că nu a fost lăsat să stea cu familia atât cât îi permite legea și să fie operat, fără pază, în străinătate.

„Eu nu sunt în măsură și nici nu vreau să comentez eu despre Gică Popescu, pentru că omul face fiecare ce-i place. El a fost orgolios și a zis: refuz grațierea. Eu, ca să-mi văd familia mea, mama mea și fetele mele, eu cum să fac un gest de orgoliu și să refuz grațierea? Eu o cer de o sută de ori. Cred că mi-o va da până în Paște. Dacă se respectă legea, eu acum nu ar trebui să stau în pușcărie”, a spus Becali, pentru România TV.

În același interviu, finanțatorul Stelei l-a rugat pe șeful statului să îi acorde o audiență, pentru a-i spune „ce se întâmplă în pușcăriile din România”. „Nu te educi la pușcărie. (…) Ce e în pușcăriile din România este inadmisibil”, a explicat Becali.

Gigi Becali a mai declarat că se simte batjocorit prin faptul că nu i s-a permis să stea cu familia atât cât îi dă dreptul legea.

„Aveam dreptul la 30 de zile să stau cu familia, nu mi s-a dat decât o zi. (…) Lipsa de libertate înseamnă complicitate. Sunt exact cum m-au făcut judecătorii – un sălbatic -, pentru că nu am mamă și nu am familie. Nu am casă, nu am nimic. Asta se întâmplă acum în România, într-un stat de drept. (….) În fiecare zi, familia mea a fost terorizată cu știri: Becali a slăbit 19 kilograme – n-am slăbit 19 kilograme, Becali paralizează – n-am paralizat încă. Dacă tot s-a vorbit, de ce nu mi s-a dat dreptul, care legea românească mi-o dă, la cinci zile sau la 10 zile să vin să-mi iau familia în brațe, să-mi iau mama în brațe, să o sărut și să plec să-mi execut pedeapsa? Este vocea suferinței unui bărbat care este batjocorit”, a spus finanțatorul Stelei.

Becali s-a referit și la problemele sale de sănătate, dar și la regimul deschis al pedepsei sale. „Doctorul spune că trebuie să fiu operat, altfel nu pot face pușcărie. Cui să fac eu rău sub pază și de ce? La regimul meu, regim deschis, poți să pleci singur și la teatru, liber fără pază. Dacă eu mă pot duce la doctor fără pază, cum spune legea, cum să mă operez cu pază? Respectați legea”, a declarat el, în același interviu.

Finanțatorul Stelei a mai spus că nu se va mai implica niciodată în politică, iar de fotbal se va ocupa „numai pentru a face bani”.

Interviul cu Gigi Becali a fost difuzat după ce președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că până acum nu a avut motive să acorde nicio grațiere în actualul mandat, menționând că va reflecta de la caz la caz și că președintele poate face mult rău justiției prin abuzul de grațieri.

Șeful statului a precizat că mama lui George Becali a venit, marți, la Cotroceni, la Relații cu publicul, unde a lăsat o petiție. Președintele a amintit faptul că există un aviz negativ din partea Ministerului Justiției cu privire la grațierea lui George Becali, care este facultativ.

Finanțatorul Stelei, Gigi Becali, a trimis Comisiei de abuzuri și petiții din Parlament o petiție prin care cere încetarea abuzurile la care ar fi supus, el reclamând că este torturat și că are parte de tratamente inumane în detenție.

În petiție, Becali, închis la Penitenciarul Poarta Albă, se plânge că nu îi este permisă efectuarea unei intervenții chirurgicale și tratamentul aferent „într-o unitate spitalicească fără pază, din afara țării, dotată cu aparatura medicală necesară, pentru soluționarea bolii grave” de care suferă.

De asemenea, finanțatorul Stelei spune că nu poate lua legătura cu familia, el menționând că a cerut Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), de mai multe ori, aprobarea unei permisii, însă toate demersurile i-au fost respinse.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenției, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum și o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Tribunalul Constanța a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei a lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
S-a dat ordin pentru TOATĂ ROMÂNIA. Noile reguli de transport sunt deja în vigoare
ANAF nu poate să vândă terenurile Elenei Udrea. La ce preț au ajuns bunurile
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!