Băsescu și Ponta transmit condoleanțe familiilor celor doi militari uciși în Afganistan

Băsescu și Ponta transmit condoleanțe familiilor celor doi militari uciși în Afganistan
Publicat: 23/09/2013, 12:28
Actualizat: 06/07/2016, 08:59

Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au transmis astăzi câte un mesaj de condoleanțe familiilor celor doi militari români uciși aseară în misiune, în Afganistan.

„Am primit, cu profundă tristețe, vestea încetării din viață a maistrului militar clasa a III-a Vasile-Claudiu Popa și a plutonierului Adrian Postelnicu, care și-au servit țara cu abnegație și curaj în misiunea care le-a fost încredințată în Afganistan. Militarii Vasile-Claudiu Popa și Adrian Postelnicu vor rămâne veșnic în amintirea camarazilor, dar și a poporului român ca doi eroi care s-au jertfit în numele țării lor”, se arată în mesajul Președinției.

Șeful statului se declară totodată solidar cu familiile militarilor cărora le transmite condoleanțe. „În aceste momente de durere, îmi exprim solidaritatea cu familiile eroilor și le transmit sincerele mele condoleanțe. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, încheie Băsescu.

Un mesaj similar a trimis și Victor Ponta, aflat într-o vizită oficială în Finlanda. „Am primit cu mare tristețe vestea că doi militari români și-au pierdut viața în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare. Îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile militarilor și le adresez acestora sincere condoleanțe”, a transmis Guvernul în numele premierului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase