Bercea Mondial rămâne în arest preventiv, iar fiica acestuia, Izaura, în arest la domiciliu

Bercea Mondial rămâne în arest preventiv, iar fiica acestuia, Izaura, în arest la domiciliu
Publicat: 14/10/2014, 14:35
Actualizat: 01/02/2019, 03:11

Magistrații Tribunalului Argeș au constatat, marți, temeinicia măsurilor preventive în cazul lui Sandu Anghel și al fiicei acestuia, Izaura, în dosarul în care sunt acuzați de cumpărare de influență și dare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, instanța a constatat legalitatea mandatului de arestare preventivă pentru Sandu Anghel, încarcerat în Penitenciarul Colibași întrucât este condamnat în altă cauză, și a deciziei de arest la domiciliu pentru Izaura Anghel.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Pitești.

Sandu Anghel și fiica sa au cerut înlocuirea măsurilor preventive în acest dosar înregistrat la Tribunalul Argeș în 10 octombrie. Izaura Anghel a solicitat înlocuirea arestului la domiciliu cu plasarea sub control judiciar pe motiv că are cinci copii.

La intrarea în Tribunal, avocatul lui Sandu Anghel, Pavel Abraham, a afirmat că pe drum a fost sunat de acesta care i-a spus că va face plângere împotriva lui Traian Băsescu și care a insistat pe acuzația că s-ar fi întâlnit cu ginerele acestuia, Bogdan Ionescu.

Pe de altă parte, Abraham s-a lansat într-un atac la adresa lui Băsescu, spunând că acțiunile acestuia „nu sunt demne de un președinte” și că șeful statului „și-a implicat întreaga familie în probleme care sunt discutabile vizavi de legea penală” și „compromite serviciile de informații spunând că le apără”.

Măsurile preventive pe numele celor doi au fost dispuse de Tribunalul Argeș în 18 septembrie, acest dosar fiind deschis după ce reprezentanții Penitenciarului Colibași au sesizat Parchetul cu privire la faptul că Sandu Anghel ar fi încercat să ofere, prin intermediul fiicei sale, 300 de euro unui gardian al unității de detenție pentru a i se permite să primească un telefon mobil și pentru ca acesta să intervină în favoarea sa pe lângă Comisia de muncă din penitenciar.

Procurorii Parchetului Tribunalului Argeș l-au trimis în judecată, în 10 octombrie, pe Sandu Anghel, sub acuzațiile de cumpărare de influență și dare de mită în concurs real și în stare de recidivă post-condamnatorie, iar pe Izaura Anghel, sub acuzația de dare de mită.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este încarcerat la Penitenciarul Colibași, unde ispășește o pedeapsă de opt ani și nouă luni de închisoare pentru că și-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. El a fost condamnat definitiv în 20 mai 2014.

Fiul său, Florin Anghel, a primit o pedeapsă de cinci ani și trei luni de închisoare, pentru tentativă de complicitate la omor. În același dosar, soția lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă și instigare la această infracțiune.

Soția lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin și Grinică Ion Anghel, precum și fiica, Izaura, și ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție din Constanța, la sfârșitul lunii iunie, fiind acuzați de șantajarea lui Mircea Băsescu.

Florin Anghel i-ar fi dat fratelui președintelui, Mircea Băsescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpățână, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Bercea Mondial era judecat pentru tentativă de omor.

În schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, spun anchetatorii.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost arestați în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influență de care este acuzat fratele șefului statului. Cei doi au fost trimiși în judecată, în 14 iulie, pentru trafic de influență și, respectiv, complicitate la această infracțiune, dosarul fiind judecat la Tribunalul Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât