Blaga: Cred în sinceritatea lui Predoiu și în cea a răspunsului dat de acesta președintelui Băsescu

Blaga: Cred în sinceritatea lui Predoiu și în cea a răspunsului dat de acesta președintelui Băsescu
Publicat: 21/10/2013, 13:43

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, întrebat de acuzațiile președintelui Traian Băsescu la adresa lui Cătălin Predoiu, că el crede în sinceritatea democrat-liberalului precum și în cea a răspunsului acestuia către șeful statului.

Întrebat în legătură cu afirmațiile lui Traian Băsescu potrivit cărora Cătălin Predoiu i-ar fi solicitat lui Victor Ponta un post în Guvern, Blaga a spus: „Eu am urmărit cu atenție declarațiile domnului Predoiu și cred în sinceritatea acestui răspuns, ca și în el”.

El a mai spus că răspunsul lui Cătălin Predoiu a fost „unul excelent”.

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a precizat, la rândul său, în legătură cu acuzațiile aduse la adresa sa de Traian Băsescu, că tot ce contează sunt faptele sale și că munca sa este în rapoartele de țară și în Monitorul oficial.

„Am lămurit faptele și cred că declarația premierului din luna mai 2013, de la o emisiune TV, a lămurit, de asemenea, împrejurările. Nu vreau să comentez mai mult. Toată declarația mea cuprinde următoarele idei: tot ce contează sunt faptele, munca mea e în rapoartele de țară, munca mea e în Monitorul Oficial”, a spus Predoiu.

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că l-a deranjat faptul că liderul PDL Cătălin Predoiu a „îndrăznit să îi dea lecții publice”, arătând că acesta a venit la el la birou să îl roage să rămână ministru în Cabinetul Ponta.

Președintele a comentat, într-o emisiune difuzată de B1 TV și evz.ro, declarații făcute de Cătălin Predoiu la postul de televiziune.

„A venit și a spus cum a bătut cu pumnii în masă și a pus condiții și premierului și președintelui. Eu îmi amintesc că, în Guvernul Tăriceanu, domnul Predoiu a propus înlocuirea lui Daniel Morar de la DNA, cu o doamnă care nu prea avusese dosare importante în toată viața ei, era consilier. Iar mie îmi dădea lecții cum a renunțat președintele la Daniel Morar ori el, cu mănuța lui, a făcut propunerea de înlocuire a lui Daniel Morar, după primul mandat”, a spus șeful statului.

El a susținut că știe și „în ce condiții” s-a făcut această propunere de înlocuire a lui Daniel Morar, și anume „pe discuțiile din PNL și înțelegerea cu Hrebenciuc”.

„M-a deranjat tipul acesta de om. Vă spun eu, când l-am chemat să îl întreb dacă vrea să rămână în Guvernul Boc, după Tăriceanu, a avut o singură condiție, să îl propună pe Morar pentru al doilea mandat. Condiție pe care i-am pus-o eu, și nu el mie. A fost o singură condiție discutată, aceea că Morar va fi propunerea sa pentru al doilea mandat”, a mai arătat Traian Băsescu.

Liderul PDL Cătălin Predoiu a precizat, în replică la criticile lui Traian Băsescu la adresa sa, că nu a dat cu pumnul în masa nimănui, nu a stat la ușa nimănui, nu a cerut niciodată să rămână în Guvern, iar propunerile lui pentru șefia parchetelor au fost în interesul stabilității instituționale.

„Am aflat cu surprindere și dezamăgire despre declarațiile presedintelui Traian Basescu”, a precizat Cătălin Predoiu, într-o declarație remisă vineri MEDIAFAX, arătând că toate propunerile pe care le-a formulat, în mandatul său de ministru al Justiției, pentru șefia parchetelor au fost în interesul stabilității instituționale și obținerii de rapoarte de țară pe justiție pozitive.

Singurele persoane cu care am discutat sporadic astfel de competențe ale Ministrului Justiției au fost procurorul general, procurorul șef DIICOT, procurorul șef DNA, președintele României.

„Propunerile la șefia parchetelor pe care le-am formulat nu au fost discutate cu oameni politici, din niciun partid. Domnul presedinte știe bine acest lucru și, la vremea respectivă, l-a apreciat. Discuțiile colaterale pe care alți oameni politici le-au facut între ei pe marginea propunerilor mele nu m-au privit și nu mă privesc”, a arătat Predoiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii