Blaga, despre afirmația lui Ponta conform căreia Iohannis merge la Bruxelles ”ca surda la horă”: ”Este, ca de obicei, o declarație obraznică”

Blaga, despre afirmația lui Ponta conform căreia Iohannis merge la Bruxelles ''ca surda la horă'': ''Este, ca de obicei, o declarație obraznică''
Publicat: 26/10/2015, 13:18

„Este, ca de obicei, o declarație extrem de obraznică a domnului Ponta, care, iată, chiar în situația în care se află se face că nu-și înțelege rostul în stat. Până la urmă principalul responsabil pentru politica externă este președintele României, asta este prevăzut în Constituție, iar premierul, când poartă astfel de discuție, nu o poate purta decât cu mandat de la președinte. Președintele a fost extrem de clar ieri la Arad că nu i-a dat un mandat în acest sens premierului”, a precizat Blaga, întrebat în legătură cu declarația lui Victor Ponta că Iohannis merge la Bruxelles ca „surda la horă”.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a spus, la rândul său, că nu miră pe nimeni limbajul prim-ministrului, care nu mai are credibilitate, iar declarația lui Victor Ponta este „de un nivel cât se poate de jos”.

„Nu cred că miră pe nimeni limbajul primului ministru, este singurul lucru care i-a rămas: exprimarea colorată ca să facă știri. În rest, nu mai face niciun fel de știre că nu mai are niciun fel de credibilitate. Ca să poți să emiți pretenții pe un subiect sau altul, trebuie să fii un personaj credibil. În rest, noi vorbim în continuare de același prim-ministru care și-a pierdut orice fel de greutate în ochii opiniei publice de când a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Ponta acum nu face altceva decât să încerce să mute atenția de la cazul pe care, teroretic, ar trebui să-l gestioneze, pentru că este în curtea domniei sale, la injurii adresate opoziției, la adresa președintelui României. Nu cred că merită să comentăm mai mult decât atât această declarație de un nivel cât se poate de jos”, a afirmat Gorghiu.

Victor Ponta i-a răspuns, luni, Klaus Iohannis, care l-a acuzat că nu s-a consultat cu el înainte de a face declarațiile de la Sofia, premierul spunând că cineva trebuie să facă publică poziția României, în condițiile în care „președintele nu face nimic” și tace la Bruxelles ca „surda în horă”.

„Problema e nu ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavoastră știți ce a făcut dânsul ieri la Bruxelles? Restul colegilor prim-miniștri îmi spun, de fiecare dată, că domnia sa merge la Bruxelles, știți cum zice românul: ca surda-n horă. Merge acolo, tace din gură, se întoarce și tace din gură și, atunci, obligația mea, ca șef al Guvernului, este să am grijă ca politicile noastre, repet, comune în cele trei țări, în ceea ce privește refugiații, să fie eficiente și să fie și cunoscute pe plan european, repet, solidaritate, dar nu să-și facă ceilalți garduri și toate problemele să rămână în Bulgaria, Serbia și România”, a declarat Victor Ponta.

El a mai spus că nu avea nevoie de mandat ca să se întâlnească cu ceilalți prim-miniștri.

„Povestea cu mandatul, dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns sau invers. De fiecare dată domnul Băsescu îi întinde o capcană, domnul Iohannis, fiind doar arogant și nimic altceva, cade în capcană. Mandat să ce, să mă întâlnesc cu ceilalți prim-miniștri? Păi ce, sunt viceprimar la Sibiu să-i cer mandat? Mă întâlnesc cu ceilalți prim-miniștri când cred eu că e bine, mai ales că mă întâlnesc pentru binele României”, a afirmat Ponta.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la Arad, despre afirmațiile premierului Victor Ponta privind o poziție comună a României, Bulgariei și Serbiei în cazul închiderii frontierelor, că prim-ministrul nu l-a consultat, nu a avut mandat să angajeze România și s-a „plimbat până la Sofia”.

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sofia, în urma întâlnirii cu premierii bulgar și sârb, că închiderea frontierelor celor trei țări migranților, dacă Germania și Austria le vor închide pe ale lor, va fi poziția celor trei state la mini-summitul de duminică de la Bruxelles.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...