Blaga, despre decizia CCR: Cred că a dat-o rabinul din Buhuși

Redactor:
Cătălina Mănoiu
Blaga, despre decizia CCR: Cred că a dat-o rabinul din Buhuși
Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, că decizia CCR privind abuzul în serviciu pare a fi dată de „rabinul din Buhuși", afirmând că PNL o va respecta, deși, personal, ca inginer, nu a înțeles mare lucru.

„Eu ca inginer, dacă permiteți o glumă, cred că a dat-o rabinul din Buhuși că n-am înțeles mare lucru, dar noi o respectăm ca întotdeauna deciziile Curții Constituționale”, a declarat copreședintele PNL Vasile Blaga.

La rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că decizia CCR nu poate fi comentată și va fi pusă în acord cu textul legal.

„Nu am văzut minuta (ședinței CCR-n.r.) că este parțial neconstituțional și că ar fi constituțional dacă este interpretat într-un anumit sens. Este o decizie a Curții care nu poate fi comentată, care va fi pusă în acord cu textul legal”, a spus Alina Gorghiu.

CCR a admis miercuri parțial sesizările privind neconstituționalitatea prevederilor privind abuzul în serviciu, a declarat președintele interimar al CCR, Valer Dorneanu, judecătorii recomandând ca sintagma „în mod defectuos” să fie înlocuită cu ”prin încălcarea legii”.

„Decizia mult așteptată a fost luată în unanimitate. Este o decizie parțială. Se admite contestația și se declară că sintagma ‘în mod defectuos’ din 246 și din 297 (din Codul penal n.r.) se înțelege ‘prin încălcarea legii’. Deci nu în mod defectuos, ci prin încălcarea legii. Celelalte critici au fost respinse, inclusiv la 13 indice 2 (din legea 78/2000 n.r.)”, a declarat Dorneanu.

Articolul articolul 297 din Codul Penal prevede că „fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

 

Inchide