Blaga: Niciodată nu îl voi ataca pe președintele Băsescu. A adus PDL de la 7 la 16% și îi mulțumesc

Blaga: Niciodată nu îl voi ataca pe președintele Băsescu. A adus PDL de la 7 la 16% și îi mulțumesc
Publicat: 18/02/2013, 15:29
Actualizat: 07/07/2013, 13:58

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, după ședința BPN, că niciodată nu îl va ataca pe președintele Traian Băsecu, pornind de la ideea că acesta a contribuit mult la renașterea PDL, aducând partidul de la 7,2% în 2001 până la dublu în 2004.

„Eu am spus și aseară și azi: niciodată nu o să-l atac pe președinte. Plec de la niște adevăruri care nu mai trebuie demonstrate. Domnul președinte Traian Băsescu a contribuit mult la renașterea acestui partid, la Convenția Națională din 30-31 mai 2001 a luat partidul de la 7,2% (…) și l-a adus până la 13% chiar 16% și atunci îi mulțumesc domniei sale, așa cum îi mulțumesc și domnului președinte Stolojan”, a spus Vasile Blaga.

El a adăugat că după acest moment împreună cu președintele Traian Băsescu a ajuns la construcția Guvernului Tăriceanu, deși partidul pierduse alegerile, și pentru acest lucru partidul îi este recunoscător.

„Dar mai departe miniștrii noștri și-au făcut foarte bine datoria, pe parcursul de aderare, extrem de vizibil, și doamna Macovei, și cu modestie eu, pe partea cealaltă domnul Flutur, am dus partidul la peste 40%. Cel mai bun scor a fost la europarlamentarele din 2009. Din păcate, de atunci partidul scade”, a adăugat Blaga.

Vasile Blaga a mai spus că, dacă Traian Băsescu dorește să aibă o întâlnire cu el, atunci cel mai corect lucru ar fi ca discuția să fie cu Biroul Permanent Național.

„Așa cred eu că va fi corect, pentru că referirile au fost la echipă și probabil se va vedea că din echipa pe care dânsul o știe că a lucrat și domnul Stolojan și cu domnul Pop sunt oameni în plus sau în minus”, a spus Blaga.

El a adăugat că nu va refuza o discuție între patru ochi cu Traian Băsescu, dar crede că ar fi „sănătoasă” o discuție cu BPN.

Președintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus, într-o întâlnire, duminică, liderilor organizațiilor județene PDL, că partidul nu intră „într-o discuție” cu șeful statului și că „singura reacție fi va eventual de răspuns dacă președintele mai intervine brutal în competiția internă”, afirmă surse PDL.

„Noi nu intrăm într-o discuție cu președintele Traian Băsescu, și vom vorbi doar despre oamenii din PDL, ce trebuie făcut. Singura reacție va fi, eventual, de răspuns dacă președintele mai intervine brutal în competiția noastră internă. Noi nu ne-am dezis de parteneriatul cu Traian Băsescu și am susținut, în campania de referendum, statul de drept, în timp ce unii nu participau nici la dezbateri publice, nici la mitinguri”, a precizat Blaga, potrivit surselor citate.

Conducerea PDL s-a întâlnit, duminică seară, la sediul central al partidului, cu liderii organizațiilor județene ale partidului, pentru ca președintele PDL, Vasile Blaga, să prezinte viziunea sa privind evoluția PDL, unii participanți la această reuniune considerând „incorecte” afirmațiile președintelui Băsescu despre PDL, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

Potrivit surselor citate, Blaga a arătat că PDL trebuie reconstruit „de la firul ierbii” și că „valoarea PDL vine dintr-o echipă puternică”. El la mai spus că în 2014 PDL ar putea lua 25% la europarlamentare și poate avea un candidat puternic la Președinție, „care să joace finala”.

Vineri, Vasile Blaga declara că președintele Traian Băsescu intervine pentru a doua oară într-o competiție internă a partidului și că 22 de milioane de români știu că șeful statului o susține pe Elena Udrea.

„Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democrația în România în vară și inclusiv pe domnia sa”, i-a mai transmis vineri Blaga lui Băsescu.

Liderul PDL mai spunea că vede că dintr-odată Traian Băsescu și-a reevaluat poziția față de Victor Ponta și Liviu Dragnea, adăugând că președintele „se pricepe foarte bine la reevaluări”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat...