Blaga: PDL nu se va rupe, chiar dacă vor exista și unele plecări

Blaga: PDL nu se va rupe, chiar dacă vor exista și unele plecări
Publicat: 10/03/2013, 16:07
Actualizat: 01/02/2019, 05:04

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, la Brașov, că partidul nu se va rupe, „chiar dacă vor exista și unele plecări”, adăugând că, în ceea ce îl privește, Convenția Națională va fi „corectă” și că se va putea vota în cabine de vot nesupravegheate video, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vasile Blaga a fost prezent, duminică, alături de Theodor Stolojan și Gheorghe Flutur, la Brașov, unde s-a întâlnit cu membrii filialei PDL pentru a le prezenta moțiunea.

Blaga a declarat că deși se așteaptă la unele plecări din PDL, acest lucru nu va duce la ruperea partidului.

„Partidul nu se va rupe, chiar dacă vor exista și unele plecări, pe care eu unul nu le doresc. PDL nu are doar sedii în județe și localități, ci are oameni și membri, care așteaptă de la noi clarificări”, a spus Vasile Blaga.

El a precizat că va fi o convenție „corectă”, susținând că „5.000 de oameni sunt greu de manipulat de către oricine”.

„În ceea ce mă privește, va fi o convenție corectă, în care colegii vor avea posibilitatea să își exprime opțiunea liber, în cabine de vot nesupravegheate video și, desigur, nimeni nu le va mai cere, ca în urmă cu trei ani, să-și fotografieze buletinul de vot, să se vadă cum au votat (…) Convingerea mea este că 5.000 de oameni sunt greu de manipulat de către oricine, cu atât mai mult cu cât vorbim despre militanți de-ai noștri de bază, de primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, lideri de organizații. Ei vor judeca și vor avea propriile opțiuni”, a mai spus Blaga.

La rândul său, Theodor Stolojan a spus că Blaga este cel mai potrivit lider al democrat-liberalilor, susținând că „alegerile interne din partid nu sunt nici cursa pentru a alege procurorul general al României, nici concursul de cuvântări frumoase sau de frumusețe”.

„Am avut alegeri în partid după scrutinul local și nu a vrut nimeni să candideze, nici doamna Udrea, nici doamna Macoveni, nici domnul Cristian Preda. Domnul Blaga a fost singurul care s-a angajat și ceea ce a urmat în câteva luni, cu referendumul și alegerile parlamentare, nu poate fi impus domnului Blaga. Discutăm despre alegerile pentru președintele partidului, nu depre alegerea procurorului României sau despre concursul de cuvântări frumoase și frumusețe. Ori, cine are experiența necesară să conducă partidul într-o perioadă așa dificilă?”, a spus Stolojan.

El a precizat că este nevoie de Monica Macovei în partid, „dar dânsa nu a condus niciodată nicio organizație internă a partidului, experiența sa în munca efectivă de reconstrucție de partid politic și a PDL nu există”. Deși i-a recunoscut experiența în lupta pentru statul de drept și lupta împotriva corupției, Stolojan crede că „nu este suficientă o asemenea calitate pentru a dori să conduci PDL”.

Referitor la Elena Udrea, Stolojan a spus că rezultatele obținute de ea până în prezent nu l-au convins că poate fi un lider de partid.

„Domna Udrea a condus o organizație a PDL, cea din București care este poate cea mai importantă numeric. Acum dânsa recunoaște că a greșit când nu a candidat pentrut primăria municipiului sau pentru parlament din București. Deocamdată, rezultatele din activitatea de partid ale doamnei Udrea nu îmi spun mie că dânsa ar fi mai în măsură decât domnul Blaga să conducă PDL”, a declarat Theodor Stolojan.

Elena Udrea și-a prezentat moțiunea pentru alegerile din cadrul partidului, la Brașov, în 2 martie, când a fost însoțită de fostul premier Emil Boc.

Europarlamentarul Cristian Preda declara, sâmbătă seara, la Suceava, că există riscul unei rupturi a partidului, dacă la Convenția Națională din 23 martie competiția nu va fi corectă sau dacă învingătorul promite excluderi din partid.

„Pentru că există niște condiții care pot conduce la ruptură și dacă nu ne confruntăm cu ele, și ne facem iarăși că plouă și nu vedem care sunt aceste condiții, vom da, din nou, peste dificultăți mai mari. Iar ruptura se va produce, în primul rând, dacă nu va fi corectă competiția. Nu suntem nici unul dintre noi copii. Dacă va exista suspiciunea că întrecerea din 23 martie nu a fost corectă, ruptura e inevitabilă”, spunea europarlamentarul.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?