Boc: Blaga spune că are PDL în suflet, dar azi îl bagă în mormânt definitiv. Nu pot asista la funeralii

Boc: Blaga spune că are PDL în suflet, dar azi îl bagă în mormânt definitiv. Nu pot asista la funeralii
Publicat: 26/07/2014, 12:41
Actualizat: 03/02/2019, 08:43

Emil Boc a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, răspunzând acuzațiilor lansate la adresa sa de către Vasile Blaga, că nu are de ce să regrete că a rămas un partener al președintelui Traian Băsescu și că a fost alături de acesta și de Fundația Mișcarea Populară, el spunând că șeful statului și fundația au fost singurii care și-au asumat deschis și până la capăt procesul de reformă a statului, lucru pe care PDL nu l-a făcut cu convingere.

„Da, am fost alături de președintele Traian Băsescu și de Fundația Mișcarea Populară la dezbateri, pentru că șeful statului și fundația au fost singurii care și-au asumat deschis și până la capăt procesul de reformă a statului și de a apăra măsurile de reformă care au salvat România de la colapsul economic în 2010. Lucru pe care, din nefericire, PDL nu l-a făcut cu convingere și de foarte multe ori a încercat să se ascundă de aceste elemente. De aceea, nu am de ce să regret că am rămas un partener al președintelui în procesul de modernizare a statului și de a explica măsurile de reformă”, a spus Emil Boc.

Potrivit acestuia, actualul lider al PDL, Vasile Blaga, a fost cel care a bătut palma cu PNL, peste noapte, deși liberalii au fost adversarii democrat-liberalilor începând cu 2007.

„Nu eu, ci Vasile Blaga este cel care, peste noapte, bate palma cu PNL și topește PDL în PNL, exact partidul cu care, din 2007 încoace, ne-am aflat în confruntări politice deschise, pe față, și foarte dure. Să ne amintim că PNL a dat afară PDL de la guvernare și pe Vasile Blaga din Guvern în aprilie 2007, să nu uităm că PNL a fost unul dintre adversarii de la suspendarea președintelui, și din 2007, și din 2012, PNL a fost adversarul nostru politic și la alegerile parlamentare din 2008, la europarlamentarele din 2009, alegerile locale și parlamentare din 2012. Nu poți să te faci frate cu cei care ți-au fost adversari din 2007 încoace”, a subliniat fostul președinte al PDL.

Acesta a mai spus că la alegerile locale din 2012 el nu a fugit de PDL, „așa cum au făcut-o alții”, ci și-a asumat candidatura sub sigla PDL la Primăria Cluj-Napoca, pe care a și câștigat-o.

Emil Boc a mai susținut că nu poate asista cu sufletul deschis la „topirea PDL în PNL” și la „funeraliile” partidului, pe care Vasile Blaga „îl bagă în mormânt definitiv”.

„Deci ștergi cu buretele aceste lucruri și te topești în acel partid, iar eu sunt criticat că am stat la masă cu președintele României, cu cel care a făcut posibile, alături de PDL, cele mai mari succese din istoria noastră politică și să aplaud cu sufletul deschis topirea PDL în PNL. Nu pot face acest lucru. Vasile Blaga spune că are PDL în suflet, dar astăzi îl bagă în mormânt definitiv. Ceva, aici, nu se leagă. Eu nu pot participa la funeraliile partidului care a dat de două ori președintele României, primar general al Capitalei, Guvern și miniștri și a salvat țara de la colapsul economic”, a adăugat fostul lider al PDL, care nu participă, sâmbătă, la Congresul de fuziune dintre PDL și PNL.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că nu i-au plăcut acțiunile lui Emil Boc, care „a umilit 20.000 de oameni” veniți la Cluj la mitingul PDL, pentru că nu a participat, și a susținut în campanie candidații PMP, dar a adăugat că nu ar fi demn pentru el să-l dea afară din partid.

„Evident nu mi-au plăcut acțiunile domnului primar Boc, domnului președinte Boc, ca toți care ne-au fost președinți și pe care îi respect foarte mult pentru că au făcut cât au putut pentru partid, sunt membri de drept ai BPN al PDL. Deci, orice poziție ar fi avut și-o putea manifesta în forul decizional al partidului care se întâlnește săptămânal, nu a venit la nicio ședință. Mai mult, a umilit 20.000 de oameni la Cluj, nu pe mine”, a precizat Blaga, la Adevărul live, fiind întrebat despre faptul că Emil Boc a anunțat că nu participă la Congresul de fuziune cu PNL.

Blaga a explicat că PDL a organizat la Cluj cel mai mare miting din campania pentru europarlamentare, la care au participat 20.000 de oameni, iar Emil Boc nu a venit, preferând să meagă la București la o reuniune a Fundației Mișcarea Populară, „la analiză”.

„În timpul campaniei electorale, bine, se vedea că-l susține pe domnul Buda la Cluj, dar ce să înțeleagă oamenii din teritoriu când era la Arad și susținea candidatul Mișcării Populare sau la Timișoara, unde îl susținea pe Funeriu? Lucrurile astea e clar că nu ne-au făcut bine”, a mai spus Blaga.

El a adăugat că, dacă nu ar fi fost aceste lucruri și dacă PDL nu ar fi fost „fracturat tocmai de cei care vorbesc de unificarea dreptei”, acest partid ar fi fost a doua forță din țară și ar fi negociat altfel inclusiv unificarea dreptei.

Blaga a mai spus, însă, că nu ar fi demn pentru el să-l dea pe Emil Boc afară din partid.

„Dacă dânsul nu se regăsește, să se regăsească în continuare unde își dorește. Dintr-odată, el nu mai poate după numele de PDL. La mine în suflet e PDL, eu m-am dus și am înscris partidul, nu dânsul. Eu sunt unul dintre cei patru membri ai partidului care au mers și l-am înscris la tribunal și voi avea alături de mine, în suflet, numele de PDL, dar de ce a lăsat 27 de organizații să facă ce vor ele, că doar dânsul era președintele la alegerile din 2012?”, a mai arătat Blaga.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?