Boc, după întâlnirea cu Băsescu: Puțină politică s-a făcut, a fost o discuție între parteneri

Boc, după întâlnirea cu Băsescu: Puțină politică s-a făcut, a fost o discuție între parteneri
Publicat: 09/02/2014, 08:18
Actualizat: 10/02/2019, 06:42

Fostul premier Emil Boc a declarat, sâmbătă seară, la ieșirea de la întâlnirea cu președintele Traian Băsescu și lideri ai PMP, că a participat la „o discuție între parteneri” pentru că, până la urmă, „adversarul nu este înăuntru, ci dincolo, la USL”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat la ieșirea de la întâlnirea cu șeful statului, lideri ai PDL Cluj și ai PMP ce s-a discutat, Boc a răspuns: „În orice caz politică nu”.

„Ce pot să discute doi oameni care au fost parteneri în cele mai grele momente ale crizei economice de după 1928-1933? Probleme care țin de criza prin care am trecut și faptul că partenerii rămân parteneri și prieteni indiferent de vremuri”, a spus Boc.

De asemenea, întrebat cum comentează faptul că la întâlnire a participat și Elena Udrea alături de mai mulți lideri ai PMP, Boc a spus: „A fost foarte bine pentru că am fost membri în același guvern, care a trecut România prin cea mai gravă criză economică”.

„Puțină politică s-a făcut, a fost o discuție între parteneri pentru că până la urmă adversarul nostru nu este înăuntru, e dincolo, la USL”, a spus el.

La rândul său, Elena Udrea a declarat, la ieșirea de la întâlnirea cu șeful statului, că a fost o întâlnire „ca pe vremuri, din nou o echipă”.

„Am vorbit despre guvernarea Boc, despre asumare, despre lucrurile bune care s-au făcut, despre faptul că am avut un guvern care nu a fost susținut de partid la vremea aceea, ci de nevoia de a continua împreună”, a spus ea.

Întrebată dacă s-a discutat despre intrarea lui Emil Boc în Fundația Mișcarea Populară, Udrea a spus că nu s-a vorbit despre asta și nici despre un candidat la prezidențiale.

„A fost o seară între prieteni care au lucrat împreună, care vor mai lucra împreună. Am avut și divergențe de opinii, unii au spus că PMP va veni la guvernare din 2016, eu am susținut că de la finalul anului 2014. Important este să vedem după europarlamentare un proiect comun, cu un singur candidat la președinție, susținut de partidele de centru dreapta și de Traian Băsescu. Nu s-au spus nume, dar așteptăm să se profileze numele celui mai bun candidat, un candidat care să adune voturi, care să fi făcut ceva în funcțiile pe care le-a avut, care să asume ceea ce face și care să strângă în spatele și în jurul său tot centrul dreapta”, a spus Udrea.

Întâlnirea comună de la Hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca a durat peste două ore, primul care a plecat fiind Traian Băsescu. Înainte de a pleca, Băsescu s-a fotografiat cu Emil Boc, apoi Boc a făcut poze cu Elena Udrea.

Președintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 18.30, la un hotel din Cluj-Napoca, fiind însoțit de primarul Emil Boc.

Băsescu a declarat, la intrarea în hotelul respectiv, că primarul Sibiului, Klaus Iohannis este un „câștig pentru guvern”, dar „trebuie să aibă grijă cum aranjează cu incompatibilitatea”.

„De data asta vine în guvern fără să fie făcut aranjament la Grivco”, a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă va semna scrisoarea de intenție cu FMI, președintele Băsescu a spus că, în această privință, „Ponta visează frumos, asta i-a spus Medvedev la Soci”, conform televiziunii B1.

Ulterior, șeful statului, primarul Emil Boc și liderul PDL Cluj, Daniel Buda, s-au retras pentru discuții.

Mai mulți consilieri locali și județeni ai PDL, dar și primarii din Huedin și Turda, precum și fostul ministru al Culturii Teodor Paleologu au venit, sâmbătă seară, la Hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca, pentru a lua cina cu șeful statului. Aceștia au intrat la discuții cu Traian Băsescu în jurul orei 21.00.

Ulterior, liderii PMP, între care Elena Udrea, Daniel Funeriu și Adrian Papahagi, au sosit la Cluj-Napoca, pentru a participa la întâlnirea cu președintele Traian Băsescu.

Întrebată, la intrarea în hotel, dacă se va întâlni cu șeful statului, Elena Udrea a răspuns afirmativ, adăugând: „Nu ne-am propus să discutăm ceva”.

Băsescu este așteptat să participe, duminică, la o dezbatere publică pe care Fundația „Mișcarea Populară” o va organiza la Cluj-Napoca.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron