Boc îndeamnă la împăcare: Cred că viitorul României aparține PNL-ului și USR-ului! O guvernare majoritară ne-ar permite să facem chiar și reforma constituțională

Boc îndeamnă la împăcare: Cred că viitorul României aparține PNL-ului și USR-ului! O guvernare majoritară ne-ar permite să facem chiar și reforma constituțională
Boc înseamnă la împăcare: Cred că viitorul României aparține PNL-ului și USR-ului! O guvernare majoritară ne-ar permite să facem chiar și reforma constituțională / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 23/10/2020, 18:32
Actualizat: 23/10/2020, 18:33

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, speră că PNL și USR-PLUS vor reuși să colaboreze în noua guvernare de după alegerile parlamentare, astfel încât să implementeze mai multe proiecte de modernizare a României, inclusiv reforma constituțională. 

Edilul municipiului transilvănean a punctat într-o intervenție la B1TV faptul că sub nicio formă Partidului Social Democrat nu trebuie să i se mai permită să fie în poziții de decizie în următorii patru ani.

Emil Boc, optimist cu privire la o înțelegere între PNL și USR-PLUS

„Pentru mine lucrurile sunt foarte simple. Atât PNL, cât și USR sunt de aceeași parte a baricadei și nu trebuie să pierdem esența, fondul. Ambele formațiuni doresc să înlăture PSD de la guvernare și să nu avem în perioada 2020-2024 niciun fel de guvernare PSD care să mai poată bloca modernizarea României. Cred că viitorul României aparține PNL-ului și USR-ului, cred în acest proiect că va moderniza România. Evident că mai sunt niște alegeri, dar nu trebuie să uităm că suntem de aceeași parte a baricadei și nu în aceeași barcă cu PSD. După mine, asta e cel mai important”, a declarat Emil Boc.

De asemenea, primarul municipiului Cluj-Napoca speră că PNL și USR-PLUS vor obține majoritatea după alegerile parlamentare astfel încât să poată implementa diverse proiecte, chiar și reforma constituțională.

„Românii sper să nu cadă în capcana PSD”

„Sper ca PNL să-și continue seria de reușite electorale. Ar trebui și va câștiga și parlamentarele și sper să o facă cu un scor convingător. Mai sper ca parterii de la USR să aibă un scor care să ne permită o guvernare majoritară, care să ne permită să facem adevăratele reforme ale României chiar și reforma constituțională pentru care avem nevoie de două treimi. Românii sper să nu cadă în capcana PSD, ca în 2012 și 2016. Nu mai merge guvernare (n. r. PSD) de trei ani în care faci dezmăț, și apoi vin alții să facă curățenie, și apoi iar te prezinți la vot să spui că PSD e curat ca lacrima. Nu trebuie să mai cădem în această capcană. (…) Viitorul României e în UE”, a punctat Emil Boc.

„Noi cu USR suntem în competiție politică, dar adversarul nostru e PSD”

„Nu cred că PSD ar trebui să aibă un cuvânt de spus în conducerea acestui minunat oraș. Cred că Timișoara, precum Clujul, are o altă orientare, alt ADN. Noi cu USR suntem în competiție politică, dar adversarul nostru e PSD. Ne batem pentru a aduce mai multe voturi pe partea Dreaptă. Cred într-o colaborare pe termen lung”, a explicat primarul făcând referire la situația de la Timișoara unde alianța PNL-USR-PLUS a rămas în aer după votarea lui Iordache pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ.