Boc: Ponta, iresponsabil politic și invidios pe președintele Traian Băsescu

Boc: Ponta, iresponsabil politic și invidios pe președintele Traian Băsescu
Publicat: 17/08/2013, 13:34
Actualizat: 21/02/2016, 18:25

Fostul premier Emil Boc susține că Victor Ponta a dat dovadă de iresponsabilitate când a formulat acuzații de dosare politice la adresa lui Traian Băsescu, „fără nicio dovadă elementară”, adăugând că șeful Executivului este „invidios” pe președinte pentru că „are reacții umane la situații umane”.

Emil Boc a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că Victor Ponta este invidios că Traian Băsescu are reacții umane la situații umane, referindu-se la cazul Cioabă.

„Este inadmisibil ca într-o țară din Uniunea Europeană un prim-ministru să formuleze acuzații de dosare politice la adresa șefului statului, fără nicio dovadă elementară, și acel prim-ministru să mai fie în funcție. În UE nu există asemenea practici politice iresponsabile din partea șefilor de Guvern. În UE liderii țării respectă Justiția și statul de drept. România este în UE, și nu o republică bananieră, precum în concepția lui Victor Ponta. Orbit de bătălia politică cu președintele Traian Băsescu, Victor Ponta face mult rău imaginii României. De altfel, Ponta este invidios pe președinte, pentru că acesta are reacții umane la situații umane, ca să ne referim doar la cazul Cioabă”, a spus Boc.

Premierul Victor Ponta a catalogat, vineri, drept revoltător faptul că președintele Traian Băsescu a avut „nesimțirea” ca, după ce „i-a făcut dosar penal”, să-l sune pe medicul Șerban Brădișteanu și să-l roage să meargă în Turcia pentru a analiza starea de sănătate a lui Florin Cioabă.

Victor Ponta a spus, vineri, într-o conferință de presă la Suceava, că statul român intervine în cazul unui cetățean român aflat într-o situație cu totul specială în afara țării.

„Dacă e vorba de un cetățean român aflat într-o situație specială, copii, cazuri cu totul speciale, statul român, atât cât putem să ne permitem, nu putem foarte des, sigur că, pe cheltuiala statului român, intervenim în situații cu totul și cu totul speciale”, a spus Ponta.

El a arătat că în cazul lui Florin Cioabă familia plătește, iar medicul Șerban Brădișteanu a plecat în Turcia pe banii familiei.

„Mă bucur că doctorul Brădișteanu nu are termen la tribunal, că i-a făcut Băsescu dosar. Deci, Băsescu i-a făcut dosar penal și acum l-a rugat să meargă în Turcia și mă bucur că nu are termen la tribunal, că nu putea să meargă doctorul Brădișteanu, pentru că trebuia să se ducă la tribunal, unde i-a făcut Băsescu dosar. Apropos de ticăloșie și de tupeu, după ce-i faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din România, mai ai și nesimțirea să-l suni la telefon să-l rogi să ajute pe cineva”, a spus Ponta.

El a arătat că din banii statului român se plătesc doar cazuri cu totul și cu totul excepționale, cum a fost necazul din Muntenegru.

Medicul Șerban Brădișteanu declara, joi, pe Aeroportul „Henri Coandă”, la revenirea în țară după ce a fost în Antalya pentru a-l evalua pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, că acesta nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă.

Întrebat cine l-a solicitat să meargă în Turcia pentru a-l evalua pe Florin Cioabă, medicul Șerban Brădișteanu spunea că rugămintea a venit din partea președintelui Traian Băsescu.

„Președintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau și pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de făcut pentru un om, până la urmă”, afirma Brădișteanu.

Întrebat cine a suportat costurile, Brădișteanu a spus că toate cheltuielile au fost suportate de familia lui Florin Cioabă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom