BOICOT PDL LA REFERENDUM. Hava: „Cu durere în suflet o spun: este pentru prima dată când nu participăm la vot”

BOICOT PDL LA REFERENDUM. Hava: Cu durere în suflet o spun: este pentru prima dată când nu participăm la vot
Publicat: 23/07/2012, 21:21
Actualizat: 23/07/2012, 21:21

Conviși că în acest moment singura soluție ca Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni este ca referendumul să nu fie validat din cauza prezenței, democrat-liberalii sunt pe cale să oficializeze acest plan, într-o ședință a Colegiului Director programată pentru mâine. Dacă până acum majoritatea liderilor partidului au evitat să se pronunțe tranșant și să le transmită simpatizanților să nu meargă la vot duminică, după ce președintele suspendat a invocat neparticiparea ca variantă de luat în calcul, tot mai multe voci din PDL transmit acest mesaj.

„Noi mergem la vot atunci când se fac votările. O să mergem la iarnă, în 2 decembrie, când vor fi votările pentru Parlamentul României, o să mergem peste un an, când vor fi votările pentru președinte. La asemenea mascaradă și mai ales cum sunt organizate nu participăm. Cu durere în suflet o spun: este pentru prima dată când nu participăm la vot. Nu pot să particip la o asemenea mascaradă și la un lucru pe care cineva vrea să-l facă. Mâine se va supăra Ponta pe Antonescu și o să-l demită pe Antonescu și pe urmă iar o să mă cheme la vot. Această bătaie de joc perpetuă noi nu o mai acceptăm”, a declarat, pentru Mediafax, liderul PDL Alba Mircea Hava.

Același punct de vedere și de la Bacău. „Punctul de vedere majoritar al colegilor mei este să nu participăm la vot. Considerăm că s-au încălcat toate normele constituționale”, a declarat, pentru gândul, liderul filialei Gabriel Berca. Întrebat dacă prin neparticipare PDL nu-l va pune pe Traian Băsescu într-o situație delicată, în condițiile în care majoritar votul va fi împotriva sa, Berca a răspuns: „Este un risc, dar este un risc asumat. Atfel nu facem decât să legitimăm tot ce a făcut USL până acum”.

Președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc susține că părerile în organizație sunt împărțite, varianta boicotului fiind luată în calcul.

„Am avut unele discuții cu membrii din conducerea PDL Timiș, unii vor să meargă la referendum și să pună ștampila pe «NU», pe buletinul de vot, în timp ce alții spun că nu pot merge să legitimeze un referendum organizat ilegal. Decidem în Colegiul Director cum acționăm, iar decizia aceea o vom respecta”, a spus Ostaficiuc.

În același ton s-a înscris și vicepreședintele Traian Igaș care a declarat, pentru gândul, că la nivelul filialei Arad nu s-a luat o decizie finală, o discuție urmând să aibă loc după ședința Colegiului Director.

„Nu există o decizie. Până acum noi ne-am mobilizat pentru a le explica oamenilor ce se întâmplă”, a spus Igaș.

„Înaintea Colegiului Director de mâine (marți – n.r.), nu vă pot da detalii dintr-un simplu motiv: am intrat în această campanie pentru a-l ajuta, a-l susține și a fi alături de președintele Băsescu, așa încât este absolut firesc și corect ca strategia să vină ori de la sediul de campanie al președintelui, ori de la conducerea partidului”, a declarat, la rândul său, președintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu.

El a adăugat că reprezentanții PDL Covasna vor mobiliza simpatizanții și electoratul în funcție de direcția care se va decide la București. „Noi o să jucăm în echipă și o să facem ceea ce ni se va comunica, respectiv vom mobiliza simpatizanții, membrii în funcție de ceea ce se va hotărî la București”, a mai spus Manolăchescu.

Dilema lui Ungureanu

Un semnal pentru neparticipare a venit astăzi și din partea fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu. „Suspendarea este un circ, un teatru ieftin menit să legitimeze o inițiativă, un act de suspendare a președintelui, de fapt a persoanei Traian Băsescu cu indiferent ce risc la adresa democrației noastre. În condițiile acestea încep să mă gândesc clar ce ar trebui făcut: mergem cetățenește la vot sau boicotăm? Veți afla răspunsul curând”, a spus Ungureanu.

Săptămâna trecută, mai mulți lideri ai PDL au declarat că democrat-liberalii trebuie să boicoteze referendumul, chiar dacă președintele suspendat a declarat, la GÂNDUL LIVE, că el îi îndeamnă pe oameni să iasă la vot, fiind în acest caz în divergență cu PDL.

Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda admitea există o dezbatere în interiorul partidului referitoare la tentația boicotării referendumului din 29 iulie. Mai transșant a fost prim-vicepreședintele Cezar Preda. „Nu am să invit pe nimeni la vot pentru că eu nu invit românul ca cineva să-l păcălească”, a spus el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom