BRUXELLIST. Cum arată voturile după prima zi de competiție între Grapini, Marinescu, Muraru, Preda și Ungureanu

BRUXELLIST. Cum arată voturile după prima zi de competiție între Grapini, Marinescu, Muraru, Preda și Ungureanu
Publicat: 12/05/2014, 21:27
Actualizat: 07/07/2016, 14:03

După prima zi în care cititorii Gândul au putut voteze pe platforma www.bruxellist.ro pentru susținerea proiectelor prezentate de eurocandidați în prima dezbatere, în care au fost supuși testului juriului – Cristian Tudor Popescu, editorialist Gândul, Carmen Uscatu, coordonator Asociația Dăruiește Viața, și Cristian Hostiuc, director Ziarul Financiar – Mihai Răzvan Ungureanu(Forța Civică) este pe primul loc în topul opțiunilor TE VREAU cu 1231 de voturi.

AICI POȚI SĂ VOTEZI. INTRĂ PE PLATFORMA BRUXELLIST CA SĂ CLASAMENTUL ÎN TIMP REAL

El este urmat de Cristian Preda(PMP) cu 699 de voturi, Marian Jean Marinescu(PDL) cu 512 voturi, Maria Grapini(Alianța PSD-UNPR-PC) cu 430 de voturi și Andrei Muraru(PNL) cu 283 voturi. Pentru că este pentru prima dată când cititorii își pot exprima dezacordul pentru proiectele politicienilor, iată care este topul NU TE VREAU. Pe primul loc, cu cele mai multe opțiuni defavorabile, este Maria Grapini(Alianța PSD-UNPR-PC) cu 1239 de voturi. Ea este urmată de Marian Jean Marinescu(PDL) cu 725 de voturi, Cristian Preda(PMP) cu 697 de voturi, Andrei Muraru(PNL) cu 867 de voturi și Mihai Răzvan Ungureanu cu 585 de voturi. Datele au fost centralizate la ora 19.30.

Lupta nu s-a încheiat însă. Vreme de două săptămâni, cinci eurocandidați se vor lupta să vă convingă că merită să reprezinte România în Parlamentul European. Dumneavostră, cititorii, veți decide cine este cel mai bun BRUXELLIST, votând pe platforma www.bruxellist.ro. Încrederea dumneavoastră poate fi dată apăsând butonul TE VREAU care apare în dreptul fiecărui candidat, iar dezacordul poate fi exprimat apăsând butonul NU TE VREAU. La finalul celor două săptămâni, eurocandidatul care va strânge cele mai multe voturi va fi declarat câștigătorul BRUXELLIST, iar noi îi vom urmări și îi vom susține proiectul cu care dumneavoastră îl trimiteți să vă reprezinte în Parlamentul European.

Astăzi a fost ziua primei dezbateri, Cei cinci eurocandidați și-au prezentat proiectele pentru care vă cer susținerea și au răspuns întrebărilor juriului din care fac parte Cristian Tudor Popescu, editorialist Gândul, Carmen Uscatu, coordonator Asociația Dăruiește Viața, și Cristian Hostiuc, director Ziarul Financiar

VEZI AICI LA MINUTUL 18.28 CUM RĂSPUND CEI CINCI EUROCANDIDAȚI LA ÎNTREBAREA LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU REFERITOARE LA STRATEGIA PE CARE O VOR ADOPTA ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN

Proiectele pe care eurocandidații le supun votului românilor

Maria Grapini(Alianța PSD-UNPR-PC): „Mă duc în Parlamentul European pentru a continua politicile pentru dezvoltarea sustenabilă a IMM-urilor”.

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSȚII SAU NU ACEST PROIECT

VEZI AICI LA MINUTUL 1.03.12 CUM RĂSPUNDE MARIA GRAPINI LA ÎNTREBAREA LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU REFERITOARE LA CE PREVEDERI VA SUSȚINE CA ÎNTREPRINZĂTORII ROMÂNI SĂ BENEFICIEZE DE FACILITĂȚI ÎN ȚĂRILE UE

Marian Jean Marinescu(PDL): „O să am grijă ca nicio bucățică de text care trece prin Parlamentul European să nu dăuneze României. În plus, în toamnă sper să continui cerul unic european. Am o idee pe care am început să o implementez, un cod de drepturi al turiștilor, iar o altă idee, prețul la medicamente”.

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSȚII SAU NU ACEST PROIECT

VEZI AICI LA MINUTUL 1.12.10 CUM RĂSPUNDE MARIAN JEAN MARINESCU LA ÎNTREBAREA LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU: „CUM VEȚI VOTA DACĂ VEȚI CONSTATA CĂ O PROPUNERE E BUNĂ PENTRU EUROPA ȘI PENTRU ROMÂNIA PE TERMEN LUNG, DAR PE TERMEN SCURT ESTE DEZAVANTAJOASĂ ROMÂNIEI?”

Andrei Muraru(PNL): „Am un proiect de suflet. Așa cum există un muzeu al holocaustului în SUA, la Washington, aș vrea să existe în inima Europei un muzeu al dictaturii comuniste”.

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSȚII SAU NU ACEST PROIECT

VEZI AICI LA MINUTUL 1.15.28 CUM RĂSPUNDE ANDREI MURARU LA ÎNTREBAREA LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU: „DACĂ VEȚI CONSTATA CĂ ROMÂNIA NU E CAPABILĂ SĂ ABSOARBĂ BANII EUROPENI, CE VEȚI FACE, VĂ VEȚI BATE ÎN CONTINUARE?”

Cristian Preda(PMP): „Un proiect este susținerea unei economii dinamice care să creeze oportunitate de joburi pentru tineri. Al doilea proiect este susținerea pentru ridicarea MCV până la sfârșitul lui 2015. În al treilea rând, euro până în 2018, și susținerea unei consolidări a zonei euro. În al patrulea rând, proiectul Unionist: Moldova trebuie să intre în Uniunea Europeană”(Cristian Preda nu a propus un singur proiect pentru susținere dvs. -n.r.)

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSȚII SAU NU ACEST PROIECT

VEZI AICI LA MINUTUL 58.38 CUM RĂSPUNDE CRISTIAN PREDA LA ÎNTREBAREA LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU REFERITOARE LA CÂT DE FOLOS LE ESTE ROMÂNIEI ȘI REPUBLICII MOLDOVA PROIECTUL UNIONIST

Mihai Răzvan Ungureanu(Forța Civică): „Relația cu Republica Moldova și accelerarea procesului de asociere, Schengen, MCV. Reconfigurarea bugetului multianual la jumătatea termenului, cu suplimentare de fonduri pentru România. Sprijinirea unui transfer de bune practici în ceea ce privește programele finanțate din fonduri UE. Stimularea politicilor de cercetare și inovare. Proiectul esențial este unul care se regăsesște în ERASMUS +: creșterea mobilității forței de muncă tinere în interiorul Uniunii Europene. Proiectul ține de valorificarea diplomelor obținute în România prin certificarea lor suplimentară în materie de pregătire individuală la nivelul instituțiilor universitare europene” (acesta din urmă este proiectul pe care Mihai Răzvan Ungureanu îl supune votului dvs -n.r.)

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSȚII SAU NU ACEST PROIECT

VEZI AICI LA MINUTUL 1.06.30 CUM RĂSPUNDE MRU LA ÎNTREBĂRILE LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU: „AR FI MAI DE FOLOS MRU CA EUROPARLAMENTAR DECÂT CA PREȘEDINTE?”, „NU E O FORMĂ DE ÎNȘELĂTORIE FAPTUL CĂ CEI CARE ÎL VOTEAZĂ VOR CONSTATA CĂ PLEACĂ SPRE O ALTĂ POZIȚIE?”

Prezentarea proiectelor și testul juriului nu sunt însă singurele probe ale eurocandidaților. Maria Grapini(Alianța PSD-UNPR-PC), Marian Jean Marinescu(PDL), Andrei Muraru(PNL), Cristian Preda(PMP) și Mihai Răzvan Ungureanu(Forța Civică) se vor confrunta direct și vor răspunde fiecare la întrebările adversarilor din BRUXELLIST, dar și ale Gândul.

Rundele de confruntare vor fi difuzate începând de marți.

De asemenea, cei cinci eurocandidați vor merge să convingă românii să-i susțină pe BRUXELLIST, locul de desfășurare al campaniei fiind decis în urma unei trageri la sorți. Locurile au fost stabilite în corelație cu teme de actualitate în Uniunea Europeană: Boldești-Scăeni(Prahova) – integrare socială/problema romilor, Lungulețu(Dâmbovița) – agricultură, Călugăreni(Harghita) – dezvoltare rurală, Pungești(Vaslui) – mediu, Centrul Vechi – tineret/implicare socială.

Extragerea a avut loc în timpul primei dezbateri. Astfel, Maria Grapini își va face campanie în comunitatea de romi de la Boldești-Scăeni(Prahova), Marian Jean Marinescu va merge la Lungulețu(Dâmbovița), Andrei Muraru, la Călugăreni(Harghita), Cristian Preda, la Pungești(Vaslui), iar Mihai Răzvan Ungureanu în Centrul Vechi al Capitalei.

VEZI MAI JOS ÎN PREMIERĂ IMAGINI CU CRISTIAN PREDA ȘI MIHAI RĂZVAN UNGUREANU, LA PUNGEȘTI ȘI ÎN CENTRUL VECHI

BRUXELLIST este o campanie marca Gândul și primul reality show politic din spațiul public românesc.

La realizarea proiectului BRUXELLIST au contribuit: Clarice Dinu, Marian Sultănoiu, Anca Simina, Diana Marcu, Claudiu Pândaru (editorial); Romică Croitoru , Vlad Lomnășan, Cătalin Sanda , Andrei Boruzescu(imagine); Gabriel Buzuru (regizor emisie); Daniel Ivan (montaj); Cezar Helmis(producător); Septimiu Sărățeanu (producător executiv); Miruna Ionescu, Cristina Paul(producători segment); Remus Achim (grafică); Rafael Marinescu (copywriter).

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘTEFANIA a PIERDUT lupta cu MOARTEA, la doar 20 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
Se dau toți banii înapoi! Anunț de ultimă oră pentru milioane de români: Returnăm banii...
S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...