Bușoi vrea să ajungă șef la PNL cu sloganul lui Iohannis

Bușoi vrea să ajungă șef la PNL cu sloganul lui Iohannis
Publicat: 05/05/2017, 17:04
„Nu voi pretinde niciodată că sunt un salvator, un lider providențial, o vedetă politică.Eu sunt un liberal membru al PNL de la 18 ani care își dorește ce e mai bun pentru PNL și pentru România, n-am căutat și nu caut să stârnesc valuri de emoții, cutremure de aplauze. Caut eficiență, pragmatism în spiritul practic al liberalilor. Vreau ca proiectele să se miște, nu să zacă cu anii, să nu moară acoperite de promisiuni electorale sau de acțiuni populiste ale oamenilor politici mediocri”, a transmis Cristian Bușoi la anunțarea candidaturii sale.
Liberalul a folositsintagma „România lucrului bine făcut”, exact sloganul cu care președintele Klaus Iohannis a candidat la alegerile prezidențiale, remarcând că, dacă PNL nu reușește să recupereze electoratul care l-a votat atunci pe Iohannis, nu va reuși niciodată să învingă PSD.
„Trebuie să revenim la ideile care au mobilizat milioane de români, la România lucrului bine făcut. (…) Vreau să fim un partid modern, să avem curajul să supărăm anumiți oameni, să avem cutezanța să susținem principiile la care ținem. Trebuie să ne clarificăm pe noi înșine, să ieșim din spirala amăgirii pe care o creează PSD, că există soluții miraculoase în economie”, a argumentat Bușoi programul pe care el îl urmărește pentru PNL, punând, în același timp, ideile sale în opoziție cu cele ale PSD-ului, despre care spune că aplică toate măsurile populiste de reduceri de taxe și creșteri de salarii doar pentru că au nevoie de„o diversiune”, din cauza problemelor cu legea pe care le au aleșii social-democrați. La fel s-ar fi întâmplat și atunci când Guvernul Victor Ponta a scăzut TVA-ul, spune Bușoi, o situație de care liderii de atunci ai partidului pentru a face uitat eșecul din alegerile prezidențiale.
„PSD guvernează după principiul lupului: lupul își schimbă părul, dar năravul ba. PNL trebuie să vină cu o gândire economică nouă, concentrată pe investiții. Trebuie să reducem cota unică cu 4-5 procente. (…) PNL reprezintă dreapta, iar dacă cineva în România vrea să unească dreapta, atunci numai PNL poate reprezenta o soluție”, a mai transmis Bușoi.
Cristian Bușoi promite și că, sub conducerea sa, PNL va reuși o opoziție dură și eficientă la PSD, va veni cu soluții, tocmai pentru că el se va ocupa să construiască „o echipă care să muncească, care să ia decizii pragmatice și care apoi, solidari, să pună în aplicare acestei decizii”.
Liberalul nu a uitat să se refere nici la eșecul PNL de la alegerile locale, arătând că partidul trebuie să-și susțină candidații, pentru că„piedicile de culise” au fost motivul pentru care au înregistrat înfrângerea zdrobitoare în București, fiind devansați de nou-formatul USR. Pentru viitor, Bușoi crede că primul pas important în refacerea puterii PNL va fi câștigarea scrutinului prezidențial diin 2019.
Cu o zi înainte de anunțul făcut de Cristian Bușoi, actualul lider al PNL, Raluca Turcan, a declarat că în acest moment ia în considerare o candidatură la șefia PNL, fiind de părere că partidul este pregătit pentru o femeie președinte.
„Iau în considerare o candidatură la nivel național”, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, întrebată dacă se va mulțumi doar cu funcția de lider de filială sau se gândește să candideze la nivel național
Raluca Turcan a refuzat să spună dacă va candida la șefia PNL.
„O să anunț, evident. Avem timp. Avem foarte clar stabilite datele în care putem să ne pronunțăm pe acest subiect”, a răspuns Turcan, întrebată dacă va candida la șefia PNL.
Întrebat dacă PNL este pregătit pentru un președinte femeie ales, după ce fost condus de două femei în ultimii ani, Raluca Turcan a afirmat că „PNL este pregătit pentru multe”.
„PNL este pregătit pentru multe și cu PSD la guvernare va avea o viață destul de dificilă și cred că ar trebui să se concentreze dincolo de politica de gen pe soluții concrete pentru oameni și pe sancționarea dură a PSD. Și aș vrea să văd mult mai mulți domni în bătălia politică (dusă-n.r.) cot la cot cu PSD”, a răspuns Turcan.
În cursa pentru președinția PNL se mai află, oficial, Ludovic Orban și Cătălin Predoiu.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului