Călin Popescu Tăriceanu, despre grava încălcare a libertății religioase a românilor: ”Iohannis și Orban ne spun așa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!”

Redactor:
Cristian Lisandru
Călin Popescu Tăriceanu, despre grava încălcare a libertății religioase a românilor: ”Iohannis și Orban ne spun așa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!”
Călin Popescu Tăriceanu, despre grava încălcare a libertății religioase a românilor: ”Iohannis și Orban ne spun așa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!”

În condițiile cu totul speciale induse, din punct de vedere medical, de pandemie, românii ortodocși nu au putut merge în pelerinaj la Iași, cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva. Însă Călin Popescu Tăriceanu este de părere că guvernul condus de Ludovic Orban ș președintele Klaus Iohannis judecă situația cu două măsuri.

Călin Popescu Tăriceanu avertizează că ne aflăm în fața unei grave încălcări ”a libertății religioase a românilor”, iar intervenția lui Ludovic Orban și a lui Klaus Iohannis în viața credincioșilor, ”în special a celor ortodocși” se transformă, din păcate, într-un alt semnal de alarmă.

”Astăzi ar fi trebuit să fie pelerinajul de la Iași cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva. Guvernul Orban a hotărât, peste noapte, că anul acesta pelerinajul nu se ține. În opinia mea este o gravă încălcare a libertății religioase a românilor. Văd că a devenit o obișnuință ca Iohannis și Orban să intervină în viața credincioșilor, în special a celor ortodocși”, avertizează Tăriceanu, pe pagina sa de socializare.

Nu pot să nu compar felul în care Guvernul PNL ia asemenea decizii și felul în care alte guverne își anunță credincioșii de anularea unor asemenea evenimente majore.

Călin Popescu Tăriceanu

În acest context spiritual, Călin Popescu Tăriceanu prezintă, drept comparație, pelerinajele de la Mecca și din India, menționând că măsurile luate de autorități nu sunt unele anunțate ”de azi pe mâine”, așa cum se întâmplă în România.

”Luați de exemplu cazul celui mai mare pelerinaj musulman, cel de la Mecca. Milioane de musulmani străbat mii de kilometri ca să ajungă acolo. Credeți că guvernul saudit le-a spus de pe azi pe mâine că pelerinajul nu se mai ține? Nu! Le-au spus cu luni de zile în avans tocmai pentru ca oamenii să știe. La fel este cazul pelerinajului hindus de pe malurile Gangelui”, notează Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Nu uitați că de Paște dl Iohannis ne-a spus să stăm în case sau după sărbătorile pascale vor fi înmormântări!”

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, guvernarea liberală are ca prioritate alegerile parlamentare – care nu sunt anulate, în ciuda creșterii zilnice a numărului de infectări cu noul coronavirus -, pelerinajele religioase fiind interzise, însă sunt permise ”pelerinajele la vot”.

Omul politic mai scrie în mesajul postat pe Facebook că 2020 este anul în care nu poate fi  la Iași, alături de credincioși, așa cum s-a întâmplat până acum, însă se gândește la ei și speră ca Sfânta Cuvioasă Parascheva să îi ocrotească pe români în aceste vremuri complicate, din toate punctele de vedere.

”Asta înseamnă respect pentru oameni, pentru credința lor. Asta înseamnă să-ți pese mai mult de ei decât de voturile lor. Nu uitați că de Paște dl Iohannis ne-a spus să stăm în case sau după sărbătorile pascale vor fi înmormântări! Pe scurt, Iohannis și Orban ne spun așa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!

Este anul în care nu sunt la Iași alături de credincioșii ortodocși, dar asta nu înseamnă că nu mă gândesc la ei. Fie ca Sfânta Cuvioasă Parascheva să ne ocrotească și să ne călăuzească în vremurile acestea grele!”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

Astăzi ar fi trebuit să fie pelerinajul de la Iași cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva. Guvernul Orban a hotărât,…

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Marţi, 13 octombrie 2020

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide