Călin Popescu Tăriceanu, despre legea carantinei: ”Este nedemocratică, neconstituțională și nefuncțională!”

Călin Popescu Tăriceanu, despre legea carantinei: ”Este nedemocratică, neconstituțională și nefuncțională!”
Călin Popescu Tăriceanu, despre legea carantinei: ”Este nedemocratică, neconstituțională și nefuncțională!”

Într-un mesaj postate pe pagina sa de socializare, Călin Popescu Tăriceanu scrie că românii primesc ”vești proaste” din cauză că legea carantinei a trecut în Senatul României. Liderul ALDE precizează că nu a votat această lege și că nici nu îi poate condamna pe senatorii care au votat-o.

Există un drept al fiecăruia de a vota conform propriei conștiințe, scrie Călin Popescu Tăriceanu, dar proiectul de lege – ”atât de prost scris încât nu putea fi îmbunătățit – trebuia respins. ”Finalul a fost un talmeș balmeș”, consideră liderul ALDE.

”Vești proaste, dragi români! Și fără votul meu legea carantinei a trecut în Senat! Nu pot să îi condamn pe senatorii care au votat această lege dubioasă pentru că este dreptul fiecăruia să voteze conform conștiinței. Știu că au încercat să modifice proiectul de lege al guvernului, dar el a fost atât de prost scris încât nu putea fi îmbunătățit, ci doar respins! Finalul a fost un talmeș balmeș care mai mult încurcă decât ajută și nu știu cum vom ieși din încurcătura asta”, consideră Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE punctează, apoi, ”urmările” unei astfel de legi, afirmând că ”internarea forțată” nu este altceva decât, practic, ”arest”.

”Îmi fac datoria să le mai spun încă o dată care sunt urmările acestei legi: 1. Internarea forțată chiar și pentru 5 minute este lipsire de libertate. Este arest! Care poate fi dispus doar de un judecător și nu de un politruc cu carnet PNL ajuns șef la DSP după ce a fost chelner o viață întreagă și a lipit afișe pentru partid. Vă lăsați viața pe mâna unui asemenea om?Ca să nu mai spunem că atunci când ești lipsit de libertate ai dreptul la asistență juridică. Suspect de boală fiind, am voie să mă prezint în fața judecătorului să-mi pledez cauza sau îmi angajează Predoiu o “portocală” care să mă reprezinte?”, consideră Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE: ”S-au gândit cei care au votat că transformă spitalele în penitenciare și pe doctori în gardieni?”

Tranșant, Călin Popescu Tăriceanu scrie că se va ajunge în faza nedorită în care spitalele vor fi transformate în ”penitenciare” și, în consecință, medicii vor deveni ”gardieni”.

Vor exista internări forțate, iar acestea vor atrage contestații care vor trebui să fie judecate de instanțe, ceea ce va duce, inevitabil, la o supraaglomerare. Se pierde timp, se pierd bani, iar liderul ALDE anticipează că românii se vor îmbolnăvi și de nervi, asta dacă nu vor fi infectați cu coronavirus.

”2. Le-a spus cineva judecătorilor că vor trebui să judece mii de cazuri în ritm accelerat, adică la comandă? Zeci de mii de români își așteaptă dreptatea de ani buni. Acum vor trebui să mai aștepte alți ani pentru că instanțele se vor supraaglomera cu contestații la amenzi și la internări forțate! Ne spune cineva că și dacă se va judeca la foc automat (în 24 de ore de la depunerea contestației) toată procedura se va întinde mult peste cele 48 de ore în care putem fi reținuți? Haideți să vedem: luni suntem reținuți cu forța în spital; marți facem plângere; joi se judecă; vineri se pronunță; vineri redactarea sentinței; duminică se atacă cu apel prima soluție; luni se judecă; marți se pronunță definitiv!”, scrie liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

În tot acest timp noi suntem reținuți cu forța în spital! Cum rămâne cu cele 48 de ore? Ca să nu mai spun că toate aceste mișcări juridice înseamnă bani, timp și nervi! Deci și dacă nu luăm coronavirus e clar că ne îmbolnăvim de nervi!

Călin Popescu Tăriceanu

”3. S-au gândit cei care au votat că transformă spitalele în penitenciare și pe doctori în gardieni? Este personalul medical pregătit pentru asta? Își abandonează ei jurământul medical și se transformă în agenți de ordine? Concluzia este una singură: această lege este nedemocratică, neconstituțională și nefuncțională!”, concluzionează Călin Popescu Tăriceanu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani