Călin Popescu Tăriceanu, despre legea carantinei: ”Este nedemocratică, neconstituțională și nefuncțională!”

Călin Popescu Tăriceanu, despre legea carantinei: ”Este nedemocratică, neconstituțională și nefuncțională!”
Călin Popescu Tăriceanu, despre legea carantinei: ”Este nedemocratică, neconstituțională și nefuncțională!”
Publicat: 17/07/2020, 11:55

Într-un mesaj postate pe pagina sa de socializare, Călin Popescu Tăriceanu scrie că românii primesc ”vești proaste” din cauză că legea carantinei a trecut în Senatul României. Liderul ALDE precizează că nu a votat această lege și că nici nu îi poate condamna pe senatorii care au votat-o.

Există un drept al fiecăruia de a vota conform propriei conștiințe, scrie Călin Popescu Tăriceanu, dar proiectul de lege – ”atât de prost scris încât nu putea fi îmbunătățit – trebuia respins. ”Finalul a fost un talmeș balmeș”, consideră liderul ALDE.

”Vești proaste, dragi români! Și fără votul meu legea carantinei a trecut în Senat! Nu pot să îi condamn pe senatorii care au votat această lege dubioasă pentru că este dreptul fiecăruia să voteze conform conștiinței. Știu că au încercat să modifice proiectul de lege al guvernului, dar el a fost atât de prost scris încât nu putea fi îmbunătățit, ci doar respins! Finalul a fost un talmeș balmeș care mai mult încurcă decât ajută și nu știu cum vom ieși din încurcătura asta”, consideră Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE punctează, apoi, ”urmările” unei astfel de legi, afirmând că ”internarea forțată” nu este altceva decât, practic, ”arest”.

”Îmi fac datoria să le mai spun încă o dată care sunt urmările acestei legi: 1. Internarea forțată chiar și pentru 5 minute este lipsire de libertate. Este arest! Care poate fi dispus doar de un judecător și nu de un politruc cu carnet PNL ajuns șef la DSP după ce a fost chelner o viață întreagă și a lipit afișe pentru partid. Vă lăsați viața pe mâna unui asemenea om?Ca să nu mai spunem că atunci când ești lipsit de libertate ai dreptul la asistență juridică. Suspect de boală fiind, am voie să mă prezint în fața judecătorului să-mi pledez cauza sau îmi angajează Predoiu o “portocală” care să mă reprezinte?”, consideră Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE: ”S-au gândit cei care au votat că transformă spitalele în penitenciare și pe doctori în gardieni?”

Tranșant, Călin Popescu Tăriceanu scrie că se va ajunge în faza nedorită în care spitalele vor fi transformate în ”penitenciare” și, în consecință, medicii vor deveni ”gardieni”.

Vor exista internări forțate, iar acestea vor atrage contestații care vor trebui să fie judecate de instanțe, ceea ce va duce, inevitabil, la o supraaglomerare. Se pierde timp, se pierd bani, iar liderul ALDE anticipează că românii se vor îmbolnăvi și de nervi, asta dacă nu vor fi infectați cu coronavirus.

”2. Le-a spus cineva judecătorilor că vor trebui să judece mii de cazuri în ritm accelerat, adică la comandă? Zeci de mii de români își așteaptă dreptatea de ani buni. Acum vor trebui să mai aștepte alți ani pentru că instanțele se vor supraaglomera cu contestații la amenzi și la internări forțate! Ne spune cineva că și dacă se va judeca la foc automat (în 24 de ore de la depunerea contestației) toată procedura se va întinde mult peste cele 48 de ore în care putem fi reținuți? Haideți să vedem: luni suntem reținuți cu forța în spital; marți facem plângere; joi se judecă; vineri se pronunță; vineri redactarea sentinței; duminică se atacă cu apel prima soluție; luni se judecă; marți se pronunță definitiv!”, scrie liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

În tot acest timp noi suntem reținuți cu forța în spital! Cum rămâne cu cele 48 de ore? Ca să nu mai spun că toate aceste mișcări juridice înseamnă bani, timp și nervi! Deci și dacă nu luăm coronavirus e clar că ne îmbolnăvim de nervi!

Călin Popescu Tăriceanu

”3. S-au gândit cei care au votat că transformă spitalele în penitenciare și pe doctori în gardieni? Este personalul medical pregătit pentru asta? Își abandonează ei jurământul medical și se transformă în agenți de ordine? Concluzia este una singură: această lege este nedemocratică, neconstituțională și nefuncțională!”, concluzionează Călin Popescu Tăriceanu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
ORA de IARNĂ 2021 aduce un PERICOL imens pentru români în plin val de coronavirus
BĂTAIE în TRAFIC! CINCI bărbați au fost REȚINUȚI
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
NENOROCIREA CUMPLITĂ care zguduie întreaga lume. Nici România nu va scăpa. Situația pare scăpată de...
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021