Călin Popescu Tăriceanu, despre prelungirea stării de alertă în România: ”Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democrația din România se mai stinge câte puțin!”

Călin Popescu Tăriceanu, despre prelungirea stării de alertă în România: ”Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democrația din România se mai stinge câte puțin!”
Călin Popescu Tăriceanu, despre prelungirea stării de alertă în România: ”Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democrația din România se mai stinge câte puțin!”

Prelungirea stării de alertă pe teritoriul României este un semnal că ”democrația din România se stinge câte puțin”, avertizează liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Într-un mesaj acuzator postat pe pagina sa de socializare, Călin Popescu Tăriceanu scrie că ”Guvernarea Iohannis-Orban” a prelungit starea de alertă pe teritoriul României, cu încă 30 de zile, iar asta se poate traduce prin ”distrugerea economiei”. Testările necesare, la nivel național, erau și sunt esențiale în această criză medicală a noului coronavirus, nu ”internarea oamenilor cu forța”. Liderul ALDE ridică și un semn de întrebare îngrijorător, avertizând că guvernarea liberală găsește mai simplu ”să calce în picioare drepturi și libertăți”.

”Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democrația din România se mai stinge câte puțin! După legea care permite politrucilor de la Direcția de Sănătate Publică să interneze oameni cu forța și să le confiște bunurile, astăzi Guvernarea Iohannis-Orban a decis, cu de la sine putere, prelungirea stării de alertă în TOATĂ țara cu încă 30 de zile.

Sigur, pentru ei e mai simplu să distrugă economia decât să testeze, așa cum au promis, la nivel național și să impună stări excepționale acolo unde situația epidemiologică o cere. E mai simplu să interneze oamenii cu forța decât să testeze la frontiere pe toți cei care intră în România și să ia măsuri de izolare. Și în general pentru ei e mai simplu să calce în picioare drepturi și libertăți decât să prevină”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Trebuie să testezi consistent și cu cap, nu manipulator așa cum o fac acum”

Liderul ALDE este de părere că afirmațiile liberalilor aflați la conducere, potrivit cărora starea de alertă la nivel național este ”singura cale” pot fi catalogată drept o ”minciună”.

Pot fi instituite măsuri excepționale, scrie Călin Popescu Tăriceanu, doar acolo unde situația epidemiologică o impune și unde există riscul unor focare de infecție.

”Este o minciună afirmația lor că nu există altă cale decât cea a stării de alertă la nivel național. Există posibilitatea instituirii unor măsuri excepționale doar în localitățile sau județele care pot deveni focar de infecție. Dar pentru asta trebuie să testezi consistent și cu cap și nu manipulator așa cum o fac acum. Există posibilitatea să faci un apel la români să poarte măști în spații închise, dar pentru asta trebuie să le dai măștile pe care le-ai promis și pe care legea te obligă”, continuă mesajul postat de Călin Popescu Tăriceanu.

”Există posibilitatea să le ceri oamenilor să păstreze distanțarea fizică și nu socială, cum greșit le spuneți, dacă ei ar vedea că și voi o respectați”

Călin Popescu Tăriceanu

”Există posibilitatea să faci o mulțime de lucruri constructive cu poporul tău atunci când nu îl tratezi ca pe un potențial infractor și nu îi latri ordine stupide în miez de noapte!”, conchide liderul ALDE în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”