Călin Popescu Tăriceanu, despre un ”decembrie istoric”: ”Un virus trecător nu este un motiv să ne întoarcem în urmă cu 30 de ani, să renunțăm la drepturile și libertățile noastre”

Călin Popescu Tăriceanu, despre un ”decembrie istoric”: ”Un virus trecător nu este un motiv să ne întoarcem în urmă cu 30 de ani, să renunțăm la drepturile și libertățile noastre”

Călin Popescu Tăriceanu scrie, în mediul online, despre un ”decembrie istoric” și despre ”un vânt de libertate” care poate repune România pe ”un făgaș democratic”.

Alegerile parlamentare care vor avea loc duminică, 6 decembrie, sunt un moment care oferă șansa – precizează Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook – unei reveniri ”la vremurile bune”, iar democrația poate fi ”salvată”. Tăriceanu amintește că Revoluția Română ”a fostă făcută de cei curajoși”, air alegerile parlamentare se transformă, astfel, înt-un alt reper istoric fundamental.

”Bate un vânt de libertate ca în decembrie 1989! Avem șansa să construim un decembrie istoric! Avem șansa să repunem România pe făgașul democratic! Avem șansa să redeschidem bisericile, școlile, teatrele, piețele, spitalele și să revenim la vremurile bune!

Revoluția Română a fost făcută de cei curajoși care nu au stat în case nici de frica tancurilor și nici de frica Securității! Generațiile care în decembrie ’89 aveam 30-40 de ani mai avem încă o dată șansa de a salva democrația! Pentru că noi știm să o apreciem și să o cinstim așa cum se cuvine, pentru că doar noi ne mai amintim cât de rea e viața fără ea!”, notează Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Până și redeschiderea piețelor seamănă acum cu sută de lei în plus la alocație oferită de Ceaușescu de la balcon!”

Clin Popescu Tăriceanu face o paralelă între ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989 și ceea ce se întâmplă în România anului 2020, scriind în mediul online că decizia de a redeschide piețele poate fi comparată cu acea ”sută de lei” promisă de dictatorul Nicolae Ceaușescu în încercarea disperată de a-și conserva puterea.

Drepturile și libertățile nu pot fi abandonate, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu, iar ”un virus trecător” – românii fiind îndemnați să respecte toate măsurile de precauție atunci când ser vor prezenta la vot, în contextul pandemiei de coronavirus – nu are puterea de a împiedica lupta pentru libertate.

”Totul amintește de decembrie ’89! Până și redeschiderea piețelor seamănă acum cu sută de lei în plus la alocație oferită de Ceaușescu de la balcon!

Dragii mei, vă rog să nu lăsați să pierdem ce am câștigat în decembrie 1989! Un virus trecător nu este un motiv să ne întoarcem în urmă cu 30 de ani! Un virus nu este un motiv să renunțăm la drepturile și libertățile noastre pentru care au murit prea mulți români! Pe 6 decembrie nu trebuie să înfruntăm tancuri și gloanțe ca să ne salvăm țara! Pe 6 decembrie trebuie doar să votăm! Vă îndemn să vă luați toate măsurile de precauție și să votați! Dacă Iohannis va câștiga toată puterea (Guvernul lui, Parlamentul lui, justiția lui, procurorii lui, serviciile lui, presa lui) va fi greu să mai fim o democrație adevărată!”, consideră Călin Popescu Tăriceanu în textul pe care l-a postat pe pagina sa de socializare.

”Baricada de la Inter nu a dispărut! Ea doar s-a mutat în secția de vot!”

Călin Popescu Tăriceanu

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală