Călin Popescu Tăriceanu, despre un ”decembrie istoric”: ”Un virus trecător nu este un motiv să ne întoarcem în urmă cu 30 de ani, să renunțăm la drepturile și libertățile noastre”

Redactor:
Cristian Lisandru
Călin Popescu Tăriceanu, despre un ”decembrie istoric”: ”Un virus trecător nu este un motiv să ne întoarcem în urmă cu 30 de ani, să renunțăm la drepturile și libertățile noastre”

Călin Popescu Tăriceanu scrie, în mediul online, despre un ”decembrie istoric” și despre ”un vânt de libertate” care poate repune România pe ”un făgaș democratic”.

Alegerile parlamentare care vor avea loc duminică, 6 decembrie, sunt un moment care oferă șansa – precizează Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook – unei reveniri ”la vremurile bune”, iar democrația poate fi ”salvată”. Tăriceanu amintește că Revoluția Română ”a fostă făcută de cei curajoși”, air alegerile parlamentare se transformă, astfel, înt-un alt reper istoric fundamental.

”Bate un vânt de libertate ca în decembrie 1989! Avem șansa să construim un decembrie istoric! Avem șansa să repunem România pe făgașul democratic! Avem șansa să redeschidem bisericile, școlile, teatrele, piețele, spitalele și să revenim la vremurile bune!

Revoluția Română a fost făcută de cei curajoși care nu au stat în case nici de frica tancurilor și nici de frica Securității! Generațiile care în decembrie ’89 aveam 30-40 de ani mai avem încă o dată șansa de a salva democrația! Pentru că noi știm să o apreciem și să o cinstim așa cum se cuvine, pentru că doar noi ne mai amintim cât de rea e viața fără ea!”, notează Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Până și redeschiderea piețelor seamănă acum cu sută de lei în plus la alocație oferită de Ceaușescu de la balcon!”

Clin Popescu Tăriceanu face o paralelă între ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989 și ceea ce se întâmplă în România anului 2020, scriind în mediul online că decizia de a redeschide piețele poate fi comparată cu acea ”sută de lei” promisă de dictatorul Nicolae Ceaușescu în încercarea disperată de a-și conserva puterea.

Drepturile și libertățile nu pot fi abandonate, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu, iar ”un virus trecător” – românii fiind îndemnați să respecte toate măsurile de precauție atunci când ser vor prezenta la vot, în contextul pandemiei de coronavirus – nu are puterea de a împiedica lupta pentru libertate.

”Totul amintește de decembrie ’89! Până și redeschiderea piețelor seamănă acum cu sută de lei în plus la alocație oferită de Ceaușescu de la balcon!

Dragii mei, vă rog să nu lăsați să pierdem ce am câștigat în decembrie 1989! Un virus trecător nu este un motiv să ne întoarcem în urmă cu 30 de ani! Un virus nu este un motiv să renunțăm la drepturile și libertățile noastre pentru care au murit prea mulți români! Pe 6 decembrie nu trebuie să înfruntăm tancuri și gloanțe ca să ne salvăm țara! Pe 6 decembrie trebuie doar să votăm! Vă îndemn să vă luați toate măsurile de precauție și să votați! Dacă Iohannis va câștiga toată puterea (Guvernul lui, Parlamentul lui, justiția lui, procurorii lui, serviciile lui, presa lui) va fi greu să mai fim o democrație adevărată!”, consideră Călin Popescu Tăriceanu în textul pe care l-a postat pe pagina sa de socializare.

”Baricada de la Inter nu a dispărut! Ea doar s-a mutat în secția de vot!”

Călin Popescu Tăriceanu

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Laurențiu Reghecampf, cadou incredibil pentru soția sa! Anamaria Prodan a primit un apartament în cea...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Florin Călinescu, mesaj JENANT la Pro TV: ‘Miroși a tomberon’
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide