Călin Popescu Tăriceanu: ”Dublați alocațiile copiilor! Ați împrumutat peste 100 de miliarde de lei în 9 luni de când guvernați și nu am văzut vreun ban!”

Redactor:
Cristian Lisandru
Călin Popescu Tăriceanu: ”Dublați alocațiile copiilor! Ați împrumutat peste 100 de miliarde de lei în 9 luni de când guvernați și nu am văzut vreun ban!”
Călin Popescu Tăriceanu: ”Dublați alocațiile copiilor! Ați împrumutat peste 100 de miliarde de lei în 9 luni de când guvernați și nu am văzut vreun ban!”

Călin Popescu Tăriceanu consideră că anunțul făcut de secretarul general al PNL în luna februarie – dublarea alocației copiilor – nu este altceva decât încă o dovadă de politicianism.

”Dublarea alocației copiilor”, privită ca o mare ”victorie” a guvernului Orban, ar fi trebuit să constituie un motiv de bucurie pentru peste 4 milioane de copii din România. Numai că, de atunci, plata alocațiilor a fost amânată, iar acum se vorbește doar despre o mărire de 10-20%.

Așa se bătea cu pumnul în piept tot PNL-ul!”

Florin Cîțu – ministrul Finanțelor Publice – a anunțat, aseară, că alocațiile vor crește de la 1 august cu un procent „în jurul a 15%”. Proiectul respectiv se află în faza de avizare, urmând a intra în ședința de Guvern din această săptămână.

”Victorieeeeee, anunța pe 14 februarie 2019 tânărul parlamentar Robert Sighiartău, secretarul general al PNL. Victorieeeeee, am trecut în Parlamentul României o lege care va dubla alocațiile copiilor! Peste 4 milioane de copii vor beneficia de alocații mărite, motiv de bucurie și mândrie. Așa se bătea cu pumnul în piept tot PNL-ul!”, notează liderul ALDE pe pagina sa de socializare.

”Ce a făcut atunci guvernul PSD-ALDE? Am amânat plata alocațiilor așa cum o face guvernul PNL? Am inventat motive ca să dăm doar 10-20% din dublare? Nu! Am înțeles mesajul și am găsit bani să dublăm alocațiile, așa cum s-a hotărât în Parlament!

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu: ”Scotociți-vă bine prin buzunare și găsiți sau, dacă nu, plecați!”

Călin Popescu Tăriceanu scrie în mesajul său că guvernul PNL se află, astăzi, într-o situație disperată, ”smulgându-și părul din cap” pentru că nu poate respecta promisiunea făcută în februarie, ca și cum ”ar da banii de la ei din buzunar”. Numai că au fost ”descoperite” fonduri pentru… ”rachete, materiale sanitare supraevaluate” sau chiar pentru a plăti mass-media.

Liderul ALDE rămâne la părerea că amânarea sau doar mărirea alocațiilor cu 10-20% este, astfel, nejustificată.

”Astăzi Guvernul PNL trebuie să pună în aplicare o lege dată tot de Parlament, o lege pe care au votat-o și ei, și pe care președintele lor a promulgat-o: dublarea alocațiilor pentru copii! Îi vedeți cum își smulg părul din cap? Ați mai auzit atâta vaiet? De parcă ar da banii de la ei din buzunar! Motive și paramotive să justifice amânarea sau mărirea cu doar 10-20% a alocațiilor!”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu.

”Mai, nemernicilor, găsiți bani pentru orice, doar pentru mărirea alocațiilor și a pensiilor nu? Ați împrumutat peste 100 de miliarde de lei în 9 luni de când guvernați și nu am văzut vreun ban! Găsiți bani pentru rachete, găsiți bani pentru materiale sanitare supraevaluate, găsiți bani de cumpărat mass-media și doar pentru alocații și pensii nu mai găsiți?”

Călin Popescu Tăriceanu

Mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu este unul extrem de dur, iar postarea din mediul online se încheie cu o recomandare tranșantă. Guvernul Orban trebuie ”să se scotocească prin buzunare” și să găsească bani, iar dacă nu vor fi dublate alocațiile atunci există o singură variantă – ieșirea PNL de la guvernare.

”Scotociți-vă bine prin buzunare și găsiți sau, dacă nu, plecați, pentru că vor fi niște oameni sănătoși la cap în țara asta care să respecte o lege dată de Parlament!”, încheie liderul ALDE.

Dublați alocațiile copiilor!

Victorieeeeee, anunța pe 14 februarie 2019 tânărul parlamentar Robert Sighiartău, secretarul general al PNL. Victorieeeeee, am trecut în Parlamentul României o lege care va dubla alocațiile copiilor! Peste 4 milioane de copii vor beneficia de alocații mărite, motiv de bucurie și mândrie. Așa se bătea cu pumnul în piept tot PNL-ul!Ce a făcut atunci guvernul PSD-ALDE? Am amânat plata alocațiilor așa cum o face guvernul PNL? Am inventat motive ca să dăm doar 10-20% din dublare? Nu! Am înțeles mesajul și am găsit bani să dublăm alocațiile, așa cum s-a hotărât în Parlament!Astăzi Guvernul PNL trebuie să pună în aplicare o lege dată tot de Parlament, o lege pe care au votat-o și ei, și pe care președintele lor a promulgat-o: dublarea alocațiilor pentru copii! Îi vedeți cum își smulg părul din cap? Ați mai auzit atâta vaiet? De parcă ar da banii de la ei din buzunar! Motive și paramotive să justifice amânarea sau mărirea cu doar 10-20% a alocațiilor!Mai, nemernicilor, găsiți bani pentru orice, doar pentru mărirea alocațiilor și a pensiilor nu? Ați împrumutat peste 100 de miliarde de lei în 9 luni de când guvernați și nu am văzut vreun ban! Găsiți bani pentru rachete, găsiți bani pentru materiale sanitare supraevaluate, găsiți bani de cumpărat mass-media și doar pentru alocații și pensii nu mai găsiți?Scotociți-vă bine prin buzunare și găsiți sau, dacă nu, plecați, pentru că vor fi niște oameni sănătoși la cap în țara asta care să respecte o lege dată de Parlament!

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Luni, 27 iulie 2020

Inchide