Călin Popescu Tăriceanu, despre zonele în care va fi impusă carantina: ”Ce urmărești, să previi răspândirea virusului sau să pedepsești fulgerător niște români pe care nu i-ai prevenit în prealabil?

Călin Popescu Tăriceanu, despre zonele în care va fi impusă carantina: ”Ce urmărești, să previi răspândirea virusului sau să pedepsești fulgerător niște români pe care nu i-ai prevenit în prealabil?
Călin Popescu Tăriceanu, despre zonele în care se impune instituirea carantinei: ”Ce urmărești, să previi răspândirea virusului sau să pedepsești fulgerător niște români pe care nu i-ai prevenit în prealabil?
Publicat: 22/07/2020, 13:01
Actualizat: 22/07/2020, 13:10

Pornind de la declarația premierului Ludovic Orban potrivit căreia mai multe zone din România sunt evaluate pentru a se stabili dacă este necesară instituirea carantinei, în contextul pandemiei de coronavirus, Călin Popescu Tăriceanu notează în mediul online că nu înregistrează ”nimic deosebit până acum”.

Este drept că ”paralizarea” întregii țări nu este o soluție, fiind de preferat ”precizia chirurgicală” în zonele care sunt sau pot deveni focare de infecție, numai că plutește în aer un adevărat mister indus de faptul că Ludovic Orban nu menționează care sunt zonele evaluate. Ceea ce, în ultimă instanță, poate da naștere unor nedorite speculații.

”Ludovic Orban a anunțat că are în atenție 3 sau 4 zone care sunt evaluate pentru a vedea dacă se impune instituirea carantinei. Nimic deosebit până acum. De acord ca în loc să paralizeze toată țara este de preferat să se acționeze cu o precizie chirurgicală doar în zonele care sunt sau pot deveni focare de infecție. Ciudățenia vine în momentul în care Orban refuză să facă public aceste localități lăsând la latitudinea presei să speculeze în fel și chip”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Tăriceanu: ”Lipsești autoritățile locale de timpul în care ar mai putea încă lua măsuri”

O astfel de atitudine înconjurată de mister poate avea rezultate negative, consideră liderul ALDE, atâta vreme cât factorii responsabili ai unor localități aflate în evaluare din cauza riscurilor induse de noul coronavirus ar putea lua, din timp, deciziile necesare pentru a nu ajunge în izolare.

”Mă întreb care poate fi motivația de a refuza să spui că ești îngrijorat de localitatea X sau Y și că dacă lucrurile merg în direcția în care sunt acum o să fii nevoit să impui carantină?! Nespunând nimic nu faci decât să-i lași pe acei oameni să persiste în eventualele greșeli, nu faci decât să lipsești autoritățile locale de timpul în care ar mai putea încă lua măsuri și a nu ajunge într-o stare de izolare”, continuă Călin Popescu Tăriceanu.

”Deci, care e ideea să nu spui care sunt localitățile cu probleme? De fapt ce urmărești, să previi răspândirea virusului sau să pedepsești fulgerător niște români pe care nu i-ai prevenit în prealabil? Să ne gândim oare că și aceste decizii de a impune carantina vor fi luate tot pe criterii politice și primele localități care vor fi băgate în carantină, peste noapte, vor fi cele cu administrație care nu convine PNL-ului?”

Călin Popescu Tăriceanu

Nespunând care sunt ”localitățile cu probleme”, apare un mare semn de întrebare referitor la criteriile – eventual politice – în funcție de care vor fi luate deciziile care vor impune, într-o zonă sau alta, carantina. Iar Călin Popescu Tăriceanu precizează că acesta este unul dintre motivele pentru care a votat legile propuse de Guvernul Orban.

”Vedeți, acesta este unul dintre motivele pentru care nu le-am votat legile! Pentru că le-au făcut atât de vagi și permisive încât abuzurile sunt ușor de făcut”, încheie liderul ALDE mesajul postat în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine