Călin Popescu Tăriceanu și carantinarea localităților din jurul Capitalei: ”O nouă măsură fără cap și coadă luată de guvernul Iohannis-Orban”

Călin Popescu Tăriceanu și carantinarea localităților din jurul Capitalei: ”O nouă măsură fără cap și coadă luată de guvernul Iohannis-Orban”
Călin Popescu Tăriceanu și carantinarea localităților din jurul Capitalei: ”O nouă măsură fără cap și coadă luată de guvernul Iohannis-Orban”
Publicat: 23/11/2020, 10:01

Carantinarea localităților din jurul Capitalei nu reprezintă decât încă o măsură ”fără cap și coadă” pe care o ia guvernul condus de Ludovic Orban și susținut de președintele Klaus Iohannis, avertizează Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Carantinarea fără o testare a populației din aceste localități nu ajută, practic, la nimic, scrie Călin Popescu Tăriceanu, întrebând și care este scopul unei astfel de măsuri dacă oamenii – dându-i exemplu pe cei din Chiajna sau Otopeni – merg în fiecare dimineață, cu autobuzul, pentru a ajunge în București, la locurile de muncă, fără a ști dacă sunt sau nu purtători ai virusului?

Încă o dată, Tăriceanu atrage atenția că lipsa testării face ca această măsură luată de autorități să se transforme, în ultimă instanță, într-o ”frecție la picior de lemn”, o măsură ”inutilă” care nu face altceva decât să adâncească această ”criză economică” și să mărească nivelul de ”nervozitate” în societatea românească afectată de pandemie.

”O nouă măsură fără cap și coadă luată de guvernul Iohannis-Orban: carantinarea localităților din jurul Bucureștiului! La ce ajută această carantină dacă nu testezi populația din aceste comunități? De unde să știe oamenii din Chiajna, de exemplu, care în fiecare dimineață se urcă în autobuz pentru a veni la muncă în București, dacă sunt sau nu purtătorii virusului? De unde să știe cetățeanul din Otopeni care se duce la muncă la aeroport dacă este sau nu infectat dacă nu îi face nimeni un test?

Fără testare, măsura carantinării este frecție la un picior de lemn, cum se zice! Măsura carantinării fără testare este doar o nouă măsură inutilă care nu limitează răspândirea virusului, dar adâncește criza economică și crește nervozitatea în societate”, notează Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

Tăriceanu: ”În spatele acestui refuz este o nouă afacere necurată pusă la cale de guvern!”

Pe de altă parte, Călin Popescu transmite că se simte un ”miros urât” din cauza refuzului permanent al guvernanților de a testa masiv, măcar pe toți cei care se află în carantină.

Tăriceanu acuză o ”afacere necurată” pusă la cale de guvernul condus de Ludovic Orban, în astfel de condiții, acuzând că au fost cumpărate teste scumpe, iar acestea trebuie să fie epuizate, înainte de toate, pentru ca unii dintre ”PNL0-iști” să își ”umple buzunarele”.

”Începe să miroasă urât acest refuz al guvernului de a testa masiv, cu teste rapide, cel puțin pe toți cei care sunt carantinați.

Refuzul de a folosi aceste teste rapide, care costă 40-50 de lei, și insistența de a le folosi pe cele de 350-400 lei mă face să mă gândesc că în spatele acestui refuz este o nouă afacere necurată pusă la cale de guvern!”, mai scrie Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Cred că cineva a cumpărat multe teste scumpe și până când ele nu se vor epuiza și unii PNL-iști nu își vor umple buzunarele testele rapide și ieftine nu vor primi undă verde!

Călin Popescu Tăriceanu

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Ficat mărit și gras? EVITĂ 15 alimente care cresc riscul de ciroză
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Românii care se operează gratuit la privat. Schimbări importante în sistemul de sănătate
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
Controversele pe tema educației sexuale în școli continuă în România. Țara din UE în care...
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Anunțul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Câți ani mai permite...
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Umilinţă totală pentru Măruţă! Alex Velea a răbufnit şi a spus totul. Scandalul este total
Doliu uriaș în România. A murit un cunoscut cântăreț. Boala l-a răpus la 49 de...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...