Călin Popescu Tăriceanu acuză DSP de lipsă de comunicare în plină pandemie: ”Asta este diferența dintre ce ne spun la TV Iohannis & Orban și viața reală!”

Redactor:
Cristian Lisandru
Călin Popescu Tăriceanu acuză DSP de lipsă de comunicare în plină pandemie: ”Asta este diferența dintre ce ne spun la TV Iohannis & Orban și viața reală!”
Călin Popescu Tăriceanu acuză DSP de lipsă de comunicare în plină pandemie: ”Asta este diferența dintre ce ne spun la TV Iohannis & Orban și viața reală!” | FOTO - MEDIAFAX

Pornind de la cazul unui amic de-al său care s-a infectat cu noul coronavirus, în urma unei vizite la dentist, Călin Popescu Tăriceanu acuză Direcțiile de Sănătate Publică de lipsă de comunicare și scrie, în mediul online, că este o mare diferență între ceea ce declară – la posturile de televiziune – Klaus Ioannis/Ludovic Orban și viața reală.

Nu există personal suficient în DSP-uri, notează Călin Popescu Tăriceanu, numai că angajarea mai multor persoane nu poate fi un demers imposibil de realizat. Lipsa de comunicare, la nivelul DSP, este o realitate crudă, iar persoana la care face referire a reușit să anunțe că s-a infectat cu noul coronavirus abia după… trei zile.

Numai că și atunci a existat o ”problemă”, fiind întrebat doar despre ”locație” și neprimind vreo informație referitoare la o eventuală anchetă epidemiologică.

”Cât de greu poate fi să angajezi suficient personal în Direcțiile de Sănătate Publică pentru ca ele să poată funcționa? De ce trebuie să suni la DSP cu zilele și când, în final, îți răspunde cineva să nu te ajute cu nimic?! Zilele trecute am vorbit la telefon cu un cunoscut care mi-a spus că are coronavirus. Persoana este una care s-a păzit tot timpul, a evitat întâlnirile, s-a spălat pe mâini, adică a făcut cam tot ce ne spune dl Iohannis de un an de zile! Așa că știa exact de unde a putut lua virusul: de la dentist!

După testul pozitiv (pe banii lui) a sunat la DSP să se le spună. După 3 zile a reușit! Cel care a răspuns la telefon i-a spus că o să sune altcineva înapoi. Au sunat peste alte două zile. Întrebările au fost legate de locația izolării, dar nimic despre vreo anchetă epidemiologică!”, dezvăluie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Amicul meu a insistat să le spună de unde crede că a contactat virusul în ideea că se iau niște măsuri și măcar alții nu se mai infectează, dar persoana de la DSP i-a tăiat-o scurt spunându-i că ei nu au timp pentru anchete epidemiologice!

Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: ”Din acest motiv zeci de mii de români care au virus dar nu au simptome se plimbă brambura!”

Diferența dintre vorbele transmise de Klaus Iohannis/Ludovic Orban și viața reala este una uriașă, mai scrie Tăriceanu, atâta vreme cât nu răspunde nimeni, ”cu zilele” la DSP.

Reprezentanții DSP sunt ”depășiți de situație”, în plină pandemie, iar români infectați cu noul coronavirus – dar asimptomatici – ”se plimbă brambura” din cauză că nimeni nu le spune ”că au fost în contact cu o persoană infectată”

”Asta este diferența dintre ce ne spun la TV Iohannis și Orban și viața reală! La DSP nu răspunde nimeni cu zilele și, când răspunde cineva, e mai degrabă degeaba pentru că oamenii sunt depășiți de situație. Din acest motiv zeci de mii de români care au virus dar nu au simptome se plimbă brambura! Pentru că nimeni nu le spune că au fost contact cu o persoană infectată!

Dacă după 6 decembrie PRO România va participa la guvernare o să avem grijă să fie personal suficient și în DSP-uri și în spitale! Pentru că și aici este foarte greu pentru familie să afle informații despre cei dragi internați!”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu, menționând, apoi, că amicul respectiv s-a vindecat fără DSP, Iohannis sau Orban, beneficiind de tratamentul… telefonic al unui medic de familie.

 P.S. Da, amicul meu e pe cale de vindecare. Fără DSP, fără Iohannis și Orban, dar cu un inimos medic de familie care l-a tratat prin telefon în tot acest timp!

Călin Popescu Tăriceanu

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide