Cancelarul Austriei, acuzat de un europarlamentar român că minte: Dacă era ministru al agriculturii, îl credeam, însă acesta a fost ministru de interne

Cancelarul Austriei, acuzat de un europarlamentar român că minte: Dacă era ministru al agriculturii, îl credeam, însă acesta a fost ministru de interne
Publicat: 10/12/2022, 09:31
Actualizat: 10/12/2022, 09:33

Eurodeputatul Eugen Tomac spune că știa încă de acum trei săptămâni că „șansele noastre de intrare în spațiul Schengen sunt foarte mici, în timp ce intrarea Croației era sigură”. El continuă și arată că „Viena a intrat târziu în acest joc, fapt confirmat chiar de cancelarul Nehammer la întâlnirea pe care am avut-o zilele trecute”.

„O altă minciună spusă de Cancelarul Nehammer”, scrie Eugen Tomac, pe Facebook.

„În urmă cu trei săptămâni, într-o întâlnire cu mai mulți oficiali europeni, am aflat că șansele noastre de intrare în spațiul Schengen sunt foarte mici, în timp ce intrarea Croației era sigură.

Am transmis acest mesaj celor de la guvernare și m-am asigurat că a ajuns la decidenți. Toți mi-au spus că mă agit mai mult decât este cazul și că România va intra sigur în Schengen.

Viena a intrat târziu în acest joc, fapt confirmat chiar de cancelarul Nehammer la întâlnirea pe care am avut-o zilele trecute. Acesta ne-a spus, foarte senin și pe alocuri chiar ridicol, că a aflat de dosarul extinderii spațiului Schengen abia în noiembrie anul acesta. Aș fi crezut această minciună dacă înainte de a fi cancelar, domnul Nehammer ar fi fost ministru al agriculturii, însă acesta a fost ministru de interne. Prin urmare, cunoaște foarte bine atât problematica migranților, cât și chestiunea extinderii Schengen”, transmite, sâmbătă, pe Facebook, Eugen Tomac.

El se întreabă, retoric, „De ce, totuși, Croația, țară prin care trec mult mai mulți imigranți care ajung în Austria și restul Europei a fost susținută, iar noi nu?”

„De fapt, cui îi convine cel mai mult să nu se mute frontiera Uniunii Europene la Marea Neagră?”, conchide europarlamentarul român.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase