Cât „l-a costat pe Iohannis” să pună România pe radarul Africii. Președintele promite desecretizarea notei de plată „conform legii”

Cât l-a costat pe Iohannis să pună România pe radarul Africii. Președintele promite desecretizarea notei de plată conform legii
Publicat: 21/11/2023, 15:41
Actualizat: 21/11/2023, 15:47

Klaus Iohannis a promis din Cabo Verde să raporteze românilor nota de plată pe care aceștia trebuie s-o achite la finalul turneului de lucru african. După ce a subliniat importanța eforturilor prezidențiale de a pune România pe „radarul Africii”, lucru imposibil fără cheltuieli pe măsură, Iohannis s-a arătat dispus să instruiască serviciul de presă al Cotrocenilor să facă publice cifrele.

În ce priveşte cheltuielile, sigur că aceste lucruri vin cu nişte cheltuieli, voi instrui serviciul presă să vă dea o informare conform legii, i-a promis Klaus Iohannis, reporterului Libertatea, care s-a deplasat pe banii publicației în Africa pentru a avea dreptul la o singură întrebare și o jumătate de răspuns. Iohannis, vizibil sâcâit, a acceptat “ca să nu se mai scrie cine-știe-ce în presă pe acest subiect”.

Reamintim că Recorder că a strâns on-line 40 de mii de semnături pe o petiție referitoare la desecretizarea cheltuielilor președintelui, nu numai în Africa, dar și în America de Sud. Același reporter al Libertatea a reușit fără mari eforturi să ia un mini-interviu președintelui Cabo Verde, José Maria Neves, pe care l-a întrebat cum ar reacționa dacă 40 de mii de oameni i-ar solicita un răspuns oficial. Neves a răspuns că la el în țară este nevoie doar de un singur om.

„Românii cred că apreciază”

”Faptul că am venit în Africa arată o nouă abordare a României faţă de continentul african. Avem o nouă strategie faţă de Africa şi ca să-i dau greutate, am planificat acest turneu în Africa. Şi chiar dacă nu s-a încheiat încă, suntem la a treia vizită de stat aici, în Capul Verde, pot să concluzionez deja şi dacă vreţi să fiu foarte concentrat: prin acest turneu am repus România pe radarul african. Cred că românii apreciază, fiindcă mulţi cunosc relaţiile pe care le-am avut şi cred că mulţi îşi dau seama de potenţialul enorm pe care îl reprezintă o relaţie bună între România şi statele africane, între Uniunea Europeană şi Africa”, a spus şeful statului.

Senegalul educat în România, ultima frontieră

Preşedintele Klaus Iohannis ajunge marţi într-o vizită oficială în Senegal, ultima din cadrul turneului din Africa, el urmând ca marţi şi miercuri să aibă un program mai relaxat, care include şi o vizită într-o insulă aflată în patrimoniul UNESCO, iar joi să fie primit de preşedintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidenţial, să asiste la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal şi să viziteze Muzeul Civilizaţiilor Negre din Dakar. Şeful statului va avea şi o întâlnire cu foşti studenţi din Senegal care au studiat în România.

Citiți și: FOTO | Klaus și Carmen Iohannis au vizitat un centru pentru copii cu deficiențe mintale din Dakar / Președintele stă trei zile în Senegal

FOTO | Klaus Iohannis a ajuns în Zanzibar. Care este următoarea destinație a președintelui?

VIDEO | Insolit/Inedit: „Deșteaptă-te Române”, în varianta africană. Cum i-au cântat kenyenii Imnul României lui Iohannis

„Hakuna matata” | Ceremonie de rămas-bun în Tanzania. Localnicii iau tabloul cu Klaus Iohannis și se aruncă în apă, sub ochii președintelui (VIDEO)

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Meghan Markle, eșec de proporții în afaceri. Ce se întâmplă cu American Riviera Orchard
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto