Cât va susține UDMR coaliția PSD-ALDE. Kelemen: Maghiarii nu sunt dușmanii României

Redactor:
Cristina Andrei
Cât va susține UDMR coaliția PSD-ALDE. Kelemen: Maghiarii nu sunt dușmanii României
Detalii pe Gândul.

„Această țară are nevoie de un viitor sigur, predictibil. Cum am ajuns în această stare este un subiect foarte important, ar trebui o analiză serioasă, dar pentru politicieni este cel mai important ce urmează. Din această perspectivă, dumnavoastră aveți cea mai mare responsabilitate, pentru că ați câștigat alegerile acum un an și trei luni. Oamenii așteaptă de la coaliția PSD-ALDE soluții și răspunsuri concrete. Sigur, avem și noi o responsabilitate, chiar dacă nu suntem la guvernare, dar vă sprijinim punctual în Parlament. Au o responsabilitate și cei din opoziție, dar despre ei nu vreau să vorbesc acum”, a adăugat liderul UDMR, sancționând voalat partidele din opoziție despre care a spus în mai multe rânduri că nu au o colaborare corectă cu formațiunea sa. 

Kelemen Hunor a subliniat că maghiarii nu sunt dușmanii românilor și că UDMR poate contribui la succesul societății și chiar face acest lucru prin susținerea în Parlament a coaliției majoritare, în toate deciziile pe care politicienii le iau în interesul poporului. 

„Avem o societate care nu va cunoaște un succes comod, noi credem că putem contribui la acest succes. În primul rând trebuie să luptăm pentru valorile fundamentale, separarea puterilor în stat. În al doilea rând, descentralizarea reală și adevărată. Dacă ducem asta mai aproape de comunități putem câștiga și încrederea oamenilor. Apoi putem vorbi despre educație, economie și zona socială, acele discrepanțe care s-au format între regiuni și care cresc de la o zi la alta. Desigur și despre infrastructură, fără o infrastructură dezvoltată nu putem avea o evoluție. Vom susține această coaliție în Parlament până când simțim că deciziile susțin binele comnun și în centrul lor se află binele oamenilor. Am venit să vă asigur că maghiarii din România nu sunt dușmanii țării, așa cum se aude din foarte multe direcții, cu dorința clară de a mări aceste tensiuni”, a adăugat Kelemen. 

Șeful formațiunii maghiare a mai spus și că UDMR are un dialog constructiv cu PSD și că își dorește să fie la fel și în viitor, având în vedere ca partidul poate contribui la evoluția societății românești. 

„Dezideratele noastre sunt clare de sute de ani, vizează păstrarea identității culturale, etnice pe pământtul nostru natal. De aceea eu cred că dialogul purtat cu PSD este unul constructiv și orientat spre viitor. Sunt convins că suntem pe un drum bun, drumul construirii viitorului nostru comun. Succesul țării este și succesul comunității maghiare. Eșecul României ar fi și eșecul nostru. Noi nu dorim eșecul României, noi suntem interesați să avem succes. O bătălie politică așa cum e foarte bine să existe, dar nu în domeniile care ar trebui să facă parte din acel mare deziderat național comun despre care vorbim în fiecare zi”, și-a încheiat acesta discursul. 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Cea mai scumpă mașină din lume. De ce a fost vândută cu 16,7 milioane euro
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Andreea Raicu, adevăratul motiv pentru care a renunțat la televiziune! ”Aveam viața la care visa...
Inchide