Cât va susține UDMR coaliția PSD-ALDE. Kelemen: Maghiarii nu sunt dușmanii României

Redactor:
Cristina Andrei
Cât va susține UDMR coaliția PSD-ALDE. Kelemen: Maghiarii nu sunt dușmanii României
Detalii pe Gândul.

„Această țară are nevoie de un viitor sigur, predictibil. Cum am ajuns în această stare este un subiect foarte important, ar trebui o analiză serioasă, dar pentru politicieni este cel mai important ce urmează. Din această perspectivă, dumnavoastră aveți cea mai mare responsabilitate, pentru că ați câștigat alegerile acum un an și trei luni. Oamenii așteaptă de la coaliția PSD-ALDE soluții și răspunsuri concrete. Sigur, avem și noi o responsabilitate, chiar dacă nu suntem la guvernare, dar vă sprijinim punctual în Parlament. Au o responsabilitate și cei din opoziție, dar despre ei nu vreau să vorbesc acum”, a adăugat liderul UDMR, sancționând voalat partidele din opoziție despre care a spus în mai multe rânduri că nu au o colaborare corectă cu formațiunea sa. 

Kelemen Hunor a subliniat că maghiarii nu sunt dușmanii românilor și că UDMR poate contribui la succesul societății și chiar face acest lucru prin susținerea în Parlament a coaliției majoritare, în toate deciziile pe care politicienii le iau în interesul poporului. 

„Avem o societate care nu va cunoaște un succes comod, noi credem că putem contribui la acest succes. În primul rând trebuie să luptăm pentru valorile fundamentale, separarea puterilor în stat. În al doilea rând, descentralizarea reală și adevărată. Dacă ducem asta mai aproape de comunități putem câștiga și încrederea oamenilor. Apoi putem vorbi despre educație, economie și zona socială, acele discrepanțe care s-au format între regiuni și care cresc de la o zi la alta. Desigur și despre infrastructură, fără o infrastructură dezvoltată nu putem avea o evoluție. Vom susține această coaliție în Parlament până când simțim că deciziile susțin binele comnun și în centrul lor se află binele oamenilor. Am venit să vă asigur că maghiarii din România nu sunt dușmanii țării, așa cum se aude din foarte multe direcții, cu dorința clară de a mări aceste tensiuni”, a adăugat Kelemen. 

Șeful formațiunii maghiare a mai spus și că UDMR are un dialog constructiv cu PSD și că își dorește să fie la fel și în viitor, având în vedere ca partidul poate contribui la evoluția societății românești. 

„Dezideratele noastre sunt clare de sute de ani, vizează păstrarea identității culturale, etnice pe pământtul nostru natal. De aceea eu cred că dialogul purtat cu PSD este unul constructiv și orientat spre viitor. Sunt convins că suntem pe un drum bun, drumul construirii viitorului nostru comun. Succesul țării este și succesul comunității maghiare. Eșecul României ar fi și eșecul nostru. Noi nu dorim eșecul României, noi suntem interesați să avem succes. O bătălie politică așa cum e foarte bine să existe, dar nu în domeniile care ar trebui să facă parte din acel mare deziderat național comun despre care vorbim în fiecare zi”, și-a încheiat acesta discursul. 

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide