Cătălin CÎRSTOIU devine candidatul COMUN / Marcel Ciolacu: Vreau un primar cu viziune, nu să care roabe / Cîrstoiu: Nu sunt om politic

Publicat: 20/03/2024, 10:56
Actualizat: 20/03/2024, 17:59
13:18

Ciolacu: Vreau un primar al Bucureștiului cu viziune, nu unul care să care roabe

Marcel Ciolacu nu îl compară pe Cîrstoiu cu Piedone și transmite că nu vrea un primar care „să care roaba”.

Cu cine să-l compar, cu Piedone? E un primar de sector foarte bun. Atât. Care e perspectiva domnului Piedone? Ce oameni coagulează domnul Piedone față de un profesionist ca doctorul Cîrstoiu? Ce oameni strânge în jurul lui Piedone, să dezvolte, să dea viziunea acestei capitale, Capitala noastră, nu a mea, capitala românilor. Cine vine la domnul Piedone după ce iese primar? Cine? Ce legătură poate să aibă domnul Piedone cu Comisia Europeană, cu marile proiecte, cu universitățile, cu profesorii, să stea la masă, să construiască un proiect?

Nici Cătălin Cîrstoiu nu se vede un primar ce cară roabe. Citește întreaga declarație aici. 

13:10

Marcel Ciolacu îi mulțumește Gabrielei Firea / Am depășit această etapă

Rugat să comenteze afirmațiile Gabrielei Firea, care a spus că premierul nu s-a bătut pentru candidatura ei, Ciolacu spune că au depășit „această etapă”

Vorbim de o doamnă, nu putem pune termenii în acest fel. Doamna Firea, și îi mulțumesc încă o dată, am stat cu toții la masă și am decis că e varianta cea mai bună. Am depășit demult această etapă, România trebuie să intre într-o perioadă de construcție. Am avut zeci de premieri și sute de miniștri, s-a terminat, vrem să ne asumăm dezvoltarea României.

13:07

Cîrstoiu se consultă cu nașul său Traian Băsescu / EXCLUSIV. Ce răspunde Băsescu

Cătălin Cîrstoiu spune că nașul său de cununie, Traian Băsescu, i-a dat mai multe argumente pentru care nu ar trebui să intre în această cursă.

Da, am avut o discuție cu Traian Băsescu, în care domnia sa, ca într-o familie, mi-a explicat de ce nu e bine să fac treaba asta, dându-mi argumente strict personale. Nu am ascultat, așa sunt eu. Mai importante sunt argumentele care nu țin de mine. Întrebați-l pe domnul Băsescu ce părere are.

Citește ce a răspuns, în exclusivitate pentru Gândul, Traian Băsescu, aici. 

13:04

Robert Negoiță acuză presa: Nu e ok ce faceți

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță este întrebat dacă îl votează pe Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. De la prezidiu, Negoiță acuză presa că îi răstălmăcește declarațiile.

Simt că nu sunt făcut pentru politică pentru că spun ce gândesc. Ce relevanță are ce votez eu? Eu votez cu speranță, de principiu ceva ce cunosc. Ieri l-am cunoscut pe Cătălin, dar mai avem două luni de zile, nu mai încercați să smulgeți de la nimeni ce gândesc în momentul ăla. Nu e ok ce faceți.

Negoiță a declarat anterior că „Piedone e cel mai bun”. Găsești aici „dialogul despre sinceritate” dintre Cîrtoiu și Negoiță aici. 

12:46

Ce îl recomandă pe Cîrstoiu pentru funcția de primar general?

Liderul PNL compară Primăria Capitalei cu o „navă”.

Primăria trebuie să fie ca o navă în care nu îți permiți erori. Nu știu câți cunosc heraldica PMB, acolo scrie că Patria e dreptul meu. La nivel local cred că pot fi garantul drepturilor cetățenești. Îmi doresc un oraș care să ne reprezinte, un oraș al bătrânilor, al adulților care merg la serviciu.

12:41

Promisiunea lui Cîrstoiu: Împreună vom învinge un oraș bolnav

Împreună vom învinge un oraș bolnav și îl vom face sănătos. Este promisiunea pe care o face candidatul comun al Alianței PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu.

Medicul Cîrstoiu mărturisește că este a supraviețuit cancerului.

O mărturisire personală, poate că una din obligațiile mele a fost să asigur la Spitalul Unviersitar tratamentul unor boli grave precum cancer. Avem cel mai modern buncăr de radioterapie. Am văzut la acest oraș că are aceeași boală, care m-a obsedat. Aveți un supraviețuitor al acestei boli. E o mărturisire dureroasă. Împreună vom învinge un oraș bolnav și îl vom face un oraș sănătos.

12:39

„Nu sunt om politic” / Declarația de candidat a lui Cătălin Cîrstoiu

Cătălin Cîrstoiu face analogia sănătate-politică, în discursul de lansare.

De ce am luat decizia să accept o asemenea provocare? Cu echipa mea, cam 4.000 de pacienți își găsesc anual o soluție medicală. Cam 130.000 de pacienți anual trec prin Spitalul Universitar. La Facultatea de Medicină școlim anual o mie de tineri care vor fi medici

Cîrstoiu spune că „sănătatea nu se rezumă la acele metode găsite în spital”.

Având simț civic, am înțeles că sănătatea nu se rezumă la acele metode găsite în spital. Sănătatea merge dincolo de asta, e influențată de un aer curat, a unui transport public eficient, a unei infrastructuri eficiente, de un mediu cald și propice.

Cătălin Cîrstoiu a ținut să sublinieze că nu este chiar un necunoscut pentru liberali. Ba mai mult, nu este nici un candidat scos din joben sau din sertar.

Ce replică i-a dat Cîrstoiu lui Rareș Bogdan? Citește aici. 

12:36

Ciolacu: Nu m-am certat cu doamna Firea

Președintele PSD subliniază că nu au fost certuri între el și senatoarea PSD, Gabriela Firea.

Am obosit să spun NU. Eu vreau să construiesc. Să fim o echipă. Am căutat soluția cea mai bună și împreună am găsit cea mai bună soluție.

Nu m-am certat cu doamna Firea. Atât doamna Firea, cât și domnul Burduja au fost de acord să facem o echipă și să venim cu un program administrativ.

Adevărul despre relația dintre Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, aici. 

12:26

Marcel Ciolacu: Doamna Firea ar fi început mai repede unele lucruri

Premierul Marcel Ciolacu explică necesitatea unui candidat comun, prin menținerea stabilității, care generează „perspectivă”

Vorbim de Capitala României, vorbim de un primar general care trebuie să coordoneze o echipă, să fie un manager, un catalizator al oamenilor performanți din toate domeniile. De un primar care trebuie să fie căutat și să primească vizite din partea altor primari mondiali. Nu am văzut acest lucru.

Vedem, în continuare cum se fac drumuri, cum nu avem termoficare, cum vorbim de fiecare copac din pădure, dar nu avem perspectivă.

Premierul afirmă că Nicușor Dan nu l-a căutat niciodată.

De când sunt prim-ministru nu m-a căutat niciodată primarul Capitalei. Ce poți să construiești așa? Dacă domnul primar ar fi venit la mine, am fi căutat soluții. dacă ar fi venit la Parlament s-ar fi căutat soluții.

Liderul PSD mai spune că tot ce a reușit Nicușor Dan a fost să continue programul fostului primar general.

Singurele lucruri cu care se laudă Nicușor Dan sunt cele lăsate le Gabriela Firea. Sunt convins că doamna Firea ar fi început mai repede unele lucruri.

12:18

Nicolae Ciucă merge pe cartea „stabilității”, de Ziua Fericirii

Președintele PNL Nicolae Ciucă introduce în discuție „modelul care a funcționat”, de coabitare între cele două formațiuni politice cu viziuni diferite.

Activitatea politică este percepută de români ca fiind una egoistă, în care politicienii sunt interesați de ce se întâmplă cu ei și nu cu cetățenii. Această stare de fapt se poate schimba. Am fost în slujba țării mereu. Atunci când țării i-a fost mai greu, am considerat că este momentul să lăsăm de o parte orice orgoliu.

Despre Cîrstoiu, Ciucă afirmă că este un „om care nu a făcut nimic în viața sa decât să slujească oamenii de dimineața până seara”.

Nu vorbim de un om, de un candidat împotriva altui candidat, ci de un proiect.

Bucureștiul este „într-o situație de criză”, spune șeful PNL, completând că medicul este un om care poate gestiona o situație de criză.

Avem nevoie de cineva care știe să taie, știe să vindece și știe să repare un organism.

Citește despre susținerea lui Nicolae Ciucă pentru Cătălin Cîrstoiu aici. 

12:13

Burduja către Cîrstoiu: Sunteți cel mai bun

Sebastian Burduja începe discursul cu un fragment din campanie al lui Bratianu.

Nu se uită lumea să vadă ce face cutare sau cutare, se uită să vadă ce face la Capitală. Bucureștenii au fost inițiatorii faptelor mari.

Asta înseamnă că acela care a făcut lucruri mari, i se cere să facă și mai mult, afirmă Burduja.

Șeful de la PNL spune că timpul scandalului, al indolenței a trecut.

Aici a fost o luptă a orgoliilor. O păcăleală a bucureștenilor. Noi am fost păcăliți că va fi schimbare, care nu a venit niciodată, spune Burduja, cu referire la Nicușor Dan.

Despre Cătălin Cîrstoiu spune că este un om competent „căruia îi pasă de bucureșteni, pe care i-a vindecat atâția ani”.

Sunteți cel mai bun și aveți cea mai bună șansă să puneți această Capitală în ordine.

Citește mai multe aici. 

12:04

Gabi Firea: Voi munci chiar mai mult în această campanie

Gabi Firea și Sebastian Burduja, în calitate de coordonatori politici și șefi ai organizațiilor de București îl prezintă pe candidatul comun.

Firea transmite că va munci „chiar mai mult în această campanie”, pentru ca bucureștenii să simtă că „muncim împreună”.

Interesul nostru comun, nu a fost să ocupăm o funcție. Am mai fost, am mai ocupat funcții, vom mai fi. Interesul nostru a fost ca în București, să nu ne mai fie rușine.

Citește aici  ce spune Gabriela Firea despre cel care a ajuns candidat pentru Primăria Capitalei.

11:34

Începe conferința de lansare

Liderii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au ieșit din biroul șefului Senatului. Merg spre sala în care va avea loc conferința de presă, în care îl vor prezenta oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu.

11:30

VIDEO Sebastian Burduja: Nu am vânat funcții politice

La reuniunea informală, dinaintea evenimentului de lansare participă, cum este firesc, liderul organizației PNL București, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei a ieșit din cursa pentru localele din București, dar nu este dezamăgit. Declară că nu a „vânat niciodată funcții politice”.

 

11:08

VIDEO Candidatul comun își face apariția cu zămbetul pe buze

Ajuns printre primii la ședința tehnică, medicul Cătălin Cîrstoiu a afișat un zămbet larg pe chip. A transmis că va vorbi la conferința de presă, programată la ora 12.00

Intră cu seninătate în campanie. Întrebat dacă are emoții, Cîrstoiu a răspuns: nu, deloc!

10:56

VIDEO Lansarea începe cu o ședință tehnică / Firea coordonează

Înaintea evenimentului de lansare, toți greii coaliției pun la cale detaliile tehnice. Este o discuție preliminară la care participă Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, cei doi coordonatori politici, Gabriela Firea și Sebastian Burduja.

Sunt alături și primarii de sector și toate toți viitorii candidați, de fapt.

Gabriela Firea a ajuns, printre primii și a dat dovadă că este un bun organizator, implicată în noua sarcină politică.

A intrat, a ieșit, s-a plimbat printre birouri, pe culoare, cu agenda și stiloul, la-ndemână, mereu secondată de apropiați și telefoanele indiscrete ale jurnaliștilor.

Medicul Cătălin Cîrstoiu devine personajul zilei. După ce s-au gândit, s-au răzgăndit și apoi au mai discutat puțin, liderii coaliției au decis că numele căștigător, pentru titlul de candidat, cel puțin, este Cătălin Cîrstoiu. 

Gabriela Firea a aflat, marți, că va fi candidatul „niciodată” pentru Primăria Capitalei, însă, cu ușile deschise către Bruxelles. Cei doi candidați „separați” ai PSD și PNL, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au primit misiunea de a „coordona politic” campania lui Cătălin Cîrstoiu.

Eveniment de amploare la Palatul Parlamentului, la prânz. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, medicul-candidat și coordonatorii politici îl lansează oficial în cursă pe Cîrstoiu.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?