Ce spun liderii PSD din țară despre propunerea lui Grindeanu: Iohannis nu îl poate refuza

Ce spun liderii PSD din țară despre propunerea lui Grindeanu: Iohannis nu îl poate refuza
Publicat: 28/12/2016, 20:41
Actualizat: 28/03/2019, 12:21

Deputatul Alfred Simonis, președintele Tineretului Social Democrat Timiș, organizație pe care Grindeanu o conduce, a spus că are mare încredere în noua propunere a PSD pentru că acesta este omul care poate pune în aplicare programul de guvernare al social-democraților, mai ales că Iohannis n-ar avea niciun motiv să-l refuze.

„Am încredere în omul Sorin Grindeanu, în politicianul, omul de administrație locală și centrală Sorin Grindeanu. Este omul care poate implementa cu succes măsurile propuse în programul de guvernare al PSD și cred că va avea o guvernare foarte bună, în măsura în care președintele îl va desemna premier. Cred cu tărie că domnul președinte îl va desemna pe domnul Grindeanu pentru funcția de premier pentru că nu văd niciun motiv pentru care ar putea să nu facă acest lucru. Este un om care a fost ministru, este președintele Consiliului Județean Timiș, este un tânăr politician bine pregătit. În momentul în care devii premier, ai întreaga țară în administrare”, a declarat Simonis.

Deputatul Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș, a declarat că Sorin Grindeanu „merită” această nominalizare. „Ținând cont că este colegul meu de partid și prietenul meu, aș putea avea doar o părere extraordinară despre Sorin Grindeanu. Este o nominalizare pe care o merită. Categoric nu va refuza domnul Iohannis această propunere”, a precizat Călin Dobra.

Și din tabăra celor de la ALDE se desprinde aceeași convingere că șeful statului va accepta să-l desemneze pe Sorin Grindeanu în funcția de prim ministru. Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș a precizat că cele două formațiuni care au obținut format majoritatea parlamentară au fost serioase și au evitat luarea unei decizii care în urma căreia țara să se trezească în haosul în care Iohannis a vrut să o arunce.

„Pentru noi ca și timișeni este o propunere bună, aduce un plus județului Timiș. E clar că din partea guvernului se va acorda o importanță mai mare județului. Nu cred că domnul Iohannis va refuza propunerea. Normal ar fi să nu o refuze pentru deblocarea stării de fapt în care ne aflăm. ALDE și PSD, în urma consultării, am dat dovadă de seriozitate și am vrut să demarăm lucrurile astfel încât să nu ne trezim într-un haos în care domnul Iohannis a vrut să ne arunce ca și țară”, a spus Cucșa.

La rândul său, vicepreședintele PSD Mihai Chirica, a transmis că spera ca Executivul să fie învestit până la sfârșitul anului șiși-a menținut declarația potrivit căreia oricare primă propunere ar fi venit din partea PSD, ea ar fi fost refuzată de Klaus Iohannis. Întrebat dacă este de părere că Liviu Dragnea a vrut să se ajungă de fapt la varianta cu Sorin Grindeanu și tocmai de aceea a propus-o pe Sevil Shhaideh prima dată, Mihai Chirica a declarat că este sigur că Liviu Dragnea a luat în calcul mai multe variante și că a avut un plan bine stabilit.

„Nominalizarea lui Sorin Grindeanu vine ca o soluție de nerefuzat. Mingea este acum în teren la Klaus Iohannis. A fost un bun exercițiu de luptă politică. Sper să avem un Guvern până la sfârșitul anului ca să putem să ne apucăm de treabă”. Chirica

Președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra: Sorin Grindeanu este o persoană responsabilă, cu experiență vastă în administrația locală și centrală, a fost viceprimar de Timișoara și ministru al Comunicațiilor. „Experiența sa profesională și administrativă nu poate fi contestată, este un bun coleg din cadrul echipei PSD iar nominalizarea sa este un mesaj foarte bun dat Ardealului. Este de așteptat ca mâine, președintele Iohannis, chiar dacă are telefonul închis de câteva zile, cel puțin președintelui PSD, Liviu Dragnea, să îl deschidă și să accepte că, într-o democrație, dialogul este necesar cu cei caree au câștigat alegerile. Președintele Iohannis nu are acum niciun motiv rațional pentru a respinge candidatura lui Sorin Grindeanu.

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan: „Este tânăr, energic, loial. Sper să corespundă gusturilor domnului Iohannis”

Șerban Valeca, președintele PSD Argeș, este convins că noua propunere PSD va fi acceptată de președintele Klaus Iohannis și invocă și el aceeași decizie a Curții Constituționale, arătând că nu vede motivul pentru care șeful statului și-ar mai dori prelungirea acestor discuții: „Voiam să numim Guvernul până la 31 decembrie, ca să punem în aplicare programul de guvernare pentru care oamenii ne-au votat. Ne aducem aminte că noi am venit în fața oamenilor cu un program articulat care necesită timpi clari, pași foarte clari. Din păcate, din cauza acestei decizii o să intrăm probabil cu o săptămână-două din ianuarie în întârziere. Să ne ferească Domnul pe toți ca președintele să refuze și această propunere, pentru că, în loc să dezvoltăm România, vom intra într-o adevărată criză politică. Au fost discuții aprinse la Comitetul Executiv, dar am decis că pentru oamenii și țara aceasta și, având în vedere că doamna Sevil a avut diverse probleme și a renunțat, să venim cu această a doua propunere

Și liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, este de acord că noua propunere este foarte bună: „Nu se va mai face aceeași greșeală, iar președintele Iohannis îl va desemna premier pe Sorin Grindeanu”. Deputatul Ioan Dîrzu a spus că și-a dat seama la începutul ședinței Comitetului Executiv Național (CExN) că președintele PSD, Liviu Dragnea, îl va propune pe Sorin Grindeanu pentru această funcție. „Este o persoană foarte potrivită, un bun coleg, apreciat de întreaga echipă și un tip foarte modest și foarte exigent în ceea ce face. E un tip super OK, vorbește puțin, eficient, modest, bun coleg și sufletist. Este un om de echipă, un patriot, ține la țară”, a conchis Dîrzu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Fizionomistul și psihologul Ciprian Cucu a analizat trăsăturile lui Mirel Dragomir. Ce se ascunde în...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?