Ce știe premierul Dăncilă despre raportul ținut până acum la secret de Tudorel Toader: „Dacă este adevărat, înseamnă că toate lucrurile acestea sunt îngrijorătoare”

Ce știe premierul Dăncilă despre raportul ținut până acum la secret de Tudorel Toader: „Dacă este adevărat, înseamnă că toate lucrurile acestea sunt îngrijorătoare
Publicat: 23/02/2018, 15:18

„Nu am discutat despre acest lucru și nici nu am intenția să discut. Am spus de fiecare dată că justiția trebuie să fie liberă, să fie independentă, nu trebuie nimeni să interfereze cu actul de justiție. Am ascultat odată cu dumneavoastră ceea ce a fost la televizor, am văzut ce se află în raport. (…) Cred că în țara aceasta avem o Constituție, avem legi și fiecare trebuie să acționeze în acest mod. Nu contează dacă eu susțin sau nu un punct de vedere. Conteaază că ceea ce a scris ministrul Justiției în acel raport, dacă este adevărat, înseamnă că toate lucrurile acestea sunt îngrijorătoare și trebuie luată o decizie. Cum, nu mă întrebați, nu depinde de mine”, a răspuns Viorica Dăncilă întrebărilor adresate de jurnaliști.

Referitor la o eventuală discuție cu Iohannis, premierul a precizat că nu a solicitat așa ceva, dar că, dacă șeful statului își va dori, ea va fi cu siguranță de acord:„Nu am solicitat eu (n.r. o discuție cu Klaus Iohannis), dacă domnul președinte solicită să aibă o discuție cu mine, bineînțeles că voi spune ‘da’, pentru că vreau echilibru, vreau o colaborare bună între Guvern, Parlament”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, joi seară, declanșarea procedurii de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, reținând în sarcina acesteia 20 de „acte și fapte de netolerat”. Printre acestea, Toader a menționat ancheta în cazul OUG 13, refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament, falsurile din dosare, lipsa unei reacții adecvate în cazul presupuselor abuzuri de la DNA Ploiești, precum și afectarea imaginii României prin dezinformarea forurilor europene.

Procedura de revocare presupune un aviz consultativ din partea Secției pentru Procurori a CSM, decizia finală urmând a fi luată de președintele României. Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută că nu are motive pentru înlăturarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, însă așteaptă raportul lui Tudorel Toader.

De cealaltă parte, președintele Klaus Iohannis susține că ministrul Justiției nu a prezentat motive temeinice pentru revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. De la Bruxelles, șeful statului i-a transmis lui Tudorel Toader că revocarea este o chestiune de „oportunitate politică” pe care președintele o decide. „O susțin pe doamna Kovesi”, a mai spus el.

„Este o procedură care va mai dura. M-am exprimat instituțional, dar asta e părerea mea. Nu am văzut raportul, nu l-a văzut nimeni. Prestația pe care a avut-o, sincer, nu mi-a plăcut. Ce ne-a prezentat a fost total lipsit de claritate și temeinicie. Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea (…) Mult-promisul raport nu a apărut pe site sau la Administrația Prezidențială. Când îl avem, probabil încercăm să îl deslușim”, a spus Iohannis.

Șeful statului a precizat că nu a discutat cu Tudorel Toader despre revocarea Laurei Codruța Kovesi, având doar o discuție de principiu în urmă cu câteva zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?