Ceartă în PNL: un deputat liberal îi face pe colegii lui din filiala locală „țărani”, „idioți” și „ciumeți”

Ceartă în PNL: un deputat liberal îi face pe colegii lui din filiala locală țărani, idioți și ciumeți
Publicat: 14/12/2012, 16:28
Actualizat: 25/03/2019, 20:51

Fostul deputat PDL bihorean Octavian Bot, care a trecut în acest an la PNL și care acum a câștigat un nou mandat, dar la București, afirmă, într-un text publicitar, că liderii PNL din Bihor, care nu i-au sprijinit candidatura în județ, ar fi „țărani” și „idioți”, la final numindu-i „ciumeți”.

Proaspăt ales deputat de București, fostul deputat PDL Octavian Bot, trecut la PNL la începutul acestui an, în urma unei negocieri cu președintele partidului Crin Antonescu, în schimbul votului dat pentru căderea Guvernului Ungureanu, a publicat, vineri, într-un cotidian local din Oradea, în regim publicitar, un text marcat ca atare, în care îi etichetează pe liderii și membrii PNL Bihor care i-au refuzat o candidatură în Oradea drept „proști”, „ciumeți” și „slugi”.

Marcat cu însemnul specific publicității, textul se intitulează „Perdantul și Popa prostu”, fiind conceput sub forma unei scrisori deschise pe care Octavian Bot, politician trecut din 1990 până în 2012 prin nouă partide, se adresează liderilor și membrilor PNL Bihor, afirmând că președintele organizației PNL Bihor și al Consiliului Județean Bihor, Cornel Popa, președintele organizației municipale Oradea și primar al Oradei, Ilie Bolojan, deputatul Lucia Varga și senatorul Cristian Bodea, nu sunt liberali autentici, că nu au cultură generală și nici cultură politică.

„S-au spus multe despre mine, bune și rele, de-a lungul unei cariere politice care durează de peste 20 de ani. Două lucruri însă nu a îndrăznit nimeni să spună: că aș fi un perdant sau un prost”, arată Octavian Bot, adaugând că s-a bucurat „de o atenție specială din partea unor membri ai PNL Bihor, probabil pentru că prezența mea printre ei îi deranja”.

„Facem parte din lumi diferite. În timp ce eu i-am citit pe Max Weber, Isaiah Berlin, Ernest Gellner, von Nises, Hayek, Zeletin și mulți alții, ei, «corifeii» liberalismului bihorean – Popa, Bolojan și Varga -, nu cred că au citit nici măcar «Amintiri din copilărie» de Ion Creangă”, susține Bot.

Bot continuă afirmând: „Eu sunt liberal prin cunoștințe și convingeri, iar ei se numesc liberali doar pentru că fac parte dintr-un partid cu acest nume. Este o mare diferență și din acest punct de vedere înțeleg de ce îi deranjam. Ei se simt în largul lor în prezența celor care îi înconjoară în conducerea filialei, marionete în mâinile lui Popa și Bolojan”.

Potrivit acestuia, Cornel Popa, fost președinte al grupului de firme Transilvania General Import-Export, patronat de Ioan și Viorel Micula, „vindea apa minerală a fraților Micula, cărora ar trebui să le fie recunoscător până la sfârșitul vieții, pentru că au făcut om din el. Se pare, însă, că Popa a uitat și a mușcat mâna celor care l-au hrănit”.

Bot susține că președintele PNL Oradea, Ilie Bolojan, îi datorează cariera politică. „Îi amintesc că, poate, dacă nu mă întâlneam cu el când l-am înscris în partid, iar mai apoi l-am susținut promovându-l, vindea și acum banane în ABC-ul său din Aleșd”, afirmă el, adăugând că Bolojan, proprietar al unui mic magazin alimentar din Aleșd, i-a „dovedit că este un om frustrat și complexat, rău și răzbunător”.

„Cred că, dacă le-ai face o poză de grup lui Popa, Bolojan și Varga, s-ar putea ilustra cu ea coperta romanului lui Dinu Săraru «Niște țărani», iar poza lui Bodea ar putea fi pusă pe romanul lui Dostoievski «Idiotul»”.

În finalul scrisorii deschise, Octavian Bot își exprimă satisfacția că a câștigat la București un al patrulea mandat de deputat, cu un scor de 61,49 la sută, și ironizează conducerea PNL Bihor care i-a refuzat candidatura în plan local.

„Cred că nu este mai puțin onorant să fii deputat de București, decât să fii deputat de Pomezeu-Beiuș. Ciumeților, adio și n-am cuvinte!”, încheie Bot.

Până la ora transmiterii acestei știri, Octavian Bot nu a putut fi contactat.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, președintele PNL Bihor, Cornel Popa, a spus că îi este „jenă” să comenteze „poziția unui frustrat”.

„Mie îmi este jenă să comentez poziția unui frustrat care s-a plimbat în atâtea partide și care este exact așa cum îl caracteriza unul dintre colegi: un aruncător de rahat, care împrăștie mereu cu mizerie în cei care, vezi Doamne, nu îi apreciază tăria de caracter, cultura și inteligența. Ce să mai zic?… Cred doar că acest caz va intra automat în analiza Comisiei de Etică a partidului. Chiar dacă un asemenea personaj ar trebui să fie ignorat, de data asta totuși a mers prea departe”, a spus liderul PNL Bihor.

Președintele PNL Oradea, Ilie Bolojan, nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

Membru succesiv în nouă partide de-a lungul ultimilor 23 de ani, justificându-și trecerea de la o formațiune la alta prin faptul că acestea „au trădat electoratul” și că el este un „om de dreapta”, Octavian Bot a fost ales în 2008 deputat PDL. În luna ianuarie a acestui an, Bot a plecat din PDL după o negociere directă cu președintele PNL, Crin Antonescu, declarând că, în schimbul trecerii sale la PNL și al susținerii USL la votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului PDL, acesta i-a garantat o candidatură în același colegiu din Oradea în care fusese ales cu patru ani în urmă.

În această toamnă, însă, când Bot și-a depus candidatura pentru a fi nominalizat ca reprezentant al PNL și apoi al USL în Colegiul 9 Oradea, el nu a întrunit niciun vot din partea membrilor conducerii PNL Oradea. Ulterior, el și-a manifestat dorința de a candida în Colegiul 2 Senat Aleșd-Beiuș-Ștei, dar din partea organizației PNL Bihor a primit doar un singur vot, pe al său.

Ca urmare, Bot a negociat din nou cu președintele PNL, Crin Antonescu, obținând o nominalizare în București, în Colegiul 8 din Sectorul II.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?