Cei mai bogați parlamentari. TOP 12 senatori și deputați cu peste 400.000 de euro în conturi

Cei mai bogați parlamentari. TOP 12 senatori și deputați cu peste 400.000 de euro în conturi
Publicat: 29/12/2012, 22:56
Actualizat: 07/08/2015, 03:08

Doisprezece parlamentari proaspăt aleși au în conturi peste 400.000 de euro, potrivit datelor din declarațiile de avere. Deși Gigi Becali este unul dintre cei mai bogați români, topul conturilor parlamentarilor arată că finanțatorul Stelei nu a intrat nici măcar în primii zece. Astfel, declarațiilor de avere ale noilor parlamentari arată că cel mai bogat este deputatul Sebastian Ghiță, care are în cele trei conturi ale sale 48.000.000 de euro. Mai mult, el are și ceasuri în valoare de 900.000 de euro, bijuterii de 3.100.000 de euro și obiecte de artă de 13.000.000 de euro.

Pe locul doi s-a clasat udemeristul Verestoy Attila, senator de Harghita, care are în conturi (în forinți, euro, dolari și lei) aproximativ 1.700.000 de euro. Pe lângă economiile sale, senatorul UDMR mai are și 12 terenuri, șase imobile, bijuterii în valoare de 58.000 de euro și tablouri de 25.000 de euro.

Dan Voiculescu, președintele fondator al PC, ales senator pentru al treilea mandat, ocupă locul trei în top, cu 1.422.000 euro în conturile sale. Cu toate acestea, el are doar un imobil pe numele său.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, care a câștigat un nou mandat de deputat, are aproximativ 900.000 de euro declarați, șapte terenuri și cinci imobile. Totodată, Udrea mai are și bijuterii în valoare de 50.000 euro și două mașini.

Pe locul cinci în topul conturilor parlamentarilor s-a clasat fostul premierul Călin Popescu Tăriceanu, ales senator de bucurești pe lsitele USL. Cu un singur teren, cinci imobile, șase mașini și o motocicletă, senatorul a reușit să strângă în conturile sale aproape 850.000 de euro.

Surdu Raluca, aleasă deputat USL de Călărași, are 615.000 de euro declarați în conturile sale, având și cinci terenuri și trei imobile (două case de locuit și un apartament).

Locul șapte este ocupat de uselistul Ciubotaru Lucian Manuel, deputat USL de Bacău, cu 600.000 de euro în conturile sale. Fiind adminsitrator de firmă, Ciubotaru a adunat și cinci terenuri, două imobile și două mașini.

Valentin Calcan, care a câștigat un nou mandat de deputat pe lsitele USL, a declarat aproximativ 500.000 de euro și astfel, ocupă locul opt în clasament. Totodată, Calcan mai are 13 terenuri, șapte imobile, o motocicletă, bijuterii și ceasuri de 43.500 de euro.

Nou intrat în parlament, pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu, deputatul de București Dumitru Ovidiu Ioan este pe locul nouă, cu 472.000 de euro. El are patru terenuri și patru imobile – două case de locuit și două apartamente.

Vrânceanul Secară Florin Mihail, care a câștigat un fotoliu de deputat la redistribuire, are 430.000 de euro în conturi, el fiind director general la o firmă. Cu toate acestea, nu are nimic trecut pe numele lui.

Pe locul 11 în clasamentul conturilor parlamentarilor, uselistul Varga Vasile, ales deputat de Brăila, s-a clasat cu aproximativ 427.000 de euro. Notar de meserie, Varga are și șase terenuri, cinci imobile ( o casă de locuit, o casă de vacanță și trei spații comerciale), două mașini și o ambarcațiune, plus bijuterii și tablouri în valoare de 55.000 de euro.

Ultimul loc este ocupat de o altă personalitate a fotbalului românesc, Gheorghe Nețoiu, ales senator PPDD de Dolj. Acesta are 400.000 de euro în conturi, opt terenuri declarate, cinci imobile și cinci mașini.

*Calculele au fost realizate de gândul, la un curs de 4.23 lei/ euro.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Masca la exterior ar putea fi eliminată!
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Florin Cîțu e terminat! Lovitura care îl înfundă total. Marcel Ciolacu i-a luat fața
Dragnea e KO! Irina Tănase, văzută cu un alt bărbat. Gestul tandru arată care e...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...