CEx PSD la Mamaia. Dăncilă: Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim / Premierul, pregătit să meargă la CCR, dacă Iohannis nu acceptă interimarii propuși de PSD /

CEx PSD la Mamaia. Dăncilă: Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim /  Premierul, pregătit să meargă la CCR, dacă Iohannis nu acceptă interimarii propuși de PSD /
Publicat: 31/08/2019, 18:13

18:00Dăncilă, după retragerea ALDE de la guvernare: Nu am discutat de președinția Senatului. Avem vicepreședinți care pot asigura interimatul

Premierul Vioica Dăncilă a declarat, după ședința Comitetului Executiv PSD, că nu a fost adusă în discuție președinția Senaului, social democrații așteptând mai întâi ca liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu să demisioneze.

Citiți continuarea…

17:40Dăncilă, despre remaniere: Nu este vorba despre un vot de încredere. Dacă nu trece remanierea, rămâne guvernul

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, după ședința CEx PSD, că votul privind remanierea în Parlament nu are vreo legătură cu schimbarea Guvernului, iar singura formulă de a pleca un Cabinet de la Palatul Victoria este prin moțiune de cenzură.

Citiți continuarea…

17:30Premierul, despre rechemarea lui Maior: Am primit doar o informare pe 7 sau 8 mai prin poșta militară

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că nu a primit nicio decizie de rechemare a ambasadorului României în SUA George Maior ci doar o informare pe data de 7 sau 8 mai prin poșta militară, pe care a avizat-o.

Citiți continuarea…

14:29 Dăncilă, pregătită să meargă la CCR, dacă Iohannis nu acceptă interimarii propuși de PSD

Premierul Viorica Dăncilă a spus, sâmbătă, în ședința Comitetului Executiv PSD de la Mamaia, că se va adresa Curții Constituționale, dacă președintele Klaus Iohannis nu va accepta interimarii propuși de PSD, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Citiți continuarea…

11:50 Firea, despre cei care depun moțiunea de cenzură: Nu văd o Gabi Szabo a politicii românești

Primarul PSD al Capitalei Gabriela Firea a declarat înainte de intrarea la CEx-ul PSD de sâmbătă că cei care depun moțiunea de cenzură trebuie să aibă soluția pentru guvernare. Aceasta a declarat că nu vede o „Gaby Szabo a politicii românești care să alerge pe pista politică” pentru guvernare.

„Cei care vor depune o moțiune de cenzură, înțeleg că PNL va depune, trebuie să aibă nu numai voturile necesare, ci și soluția pentru România, guvernare. Pentru că îmi este foarte dragă atleta Gaby Szabo, eu nu văd vreo Gaby Szabo a politicii românești care să alerge pe pista politică pentru a ajunge la guvernare. Mi se pare că se creează contexte nefericite din punct de vedere politic pentru PSD, astfel încât PSD să piardă, candidatul nostru să fie într-o poziție incomodă la campania pentru prezidențiale. Este un joc toxic față de PSD cu bătaie lungă”, a declarat Gabriela Firea înaintea CEx-ului PSD de sâmbătă de la Constanța.

PNL a anunțat că strânge semnăturile necesare pentru inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. Ludovic Orban a declarat că după moțiunea de cenzură PNL va încerca să provoace alegerile anticipate, indifirent dacă va exista un guvern tranzitoriu sau nu, după căderea Cabinetului Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susține că există soluții constituționale pentru a nu intra într-o criză profundă.

11:48 Dăncilă, la începutul ședinței PSD: Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Mamaia, la începutul ședinței Comitetului Executiv PSD, că nu se grăbește să meargă în Parlament și că PSD nu va pleca de la guvernare, ci opoziția trebuie să demonstreze că poate strânge semnături pentru moțiune.

„Trebuie să luăm anumite decizii și să analizăm situația actuală din punct de vedere politic. (…) Am desemnat 5 miniștri din partea PSD, președintele i-a respins. A ieșit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situație. Întotdeauna ce nu te omoară te întărește. PSD a trecut cu bine peste situațiile dificile. Cert este că nu vom ieși de la guvernare, am spus și ieri nu îmi voi da demisia. Trebuie ca Opoziția să își strângă membrii din Parlament astfel încât să treacă o moțiune”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai anunțat că PSD nu se grăbește să meargă în Parlament cu restructurarea pentru a cere votul de încredere.

„Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim. Vedem ce hotărâri vom lua în perioada imediat următoare. Nu avem motive de îngrijorare, pentru că într-o luptă merg doar cei puternici. Cei slabi sau cu îndoieli trebuie să rămână pe margine. Sunt un om puternic și am oameni foarte puternici în jur care nu vor ezita nicio clipă”, a mai spus Dăncilă.

11:31 Primarul Capitalei, despre Mircea Diaconu: Ca actor îl stimez, dar ca om politic…

Gabriela Firea a comentat sâmbătă, înainte de ședința CEx PSD decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a se retrage din cursa pentru prezidențiale și de a-l susține pe Mircea Diaconu, spunând că liderul ALDE este mult mai sus din punct d vedere politic și nu înțelege strategia.

Citiți continuarea…

11:29 Președintele PSD Neamț: Vom avea voturile să trecem Guvernul prin Parlament

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, susține că social-democrații vor avea avea voturile să treacă Guvernul prin Parlament.

Ionel Arsene a declarat, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD de la Mamaia, că Guvernul nu va pica și că se beazează pe voturi când spune acest lucru.

Întrebat cum va obține PSD aceste voturi, Arsene a răspuns „Haideți să vedem atunci. Vom avea voturile să trecem Guvernul prin Parlament”.

Întrebat, de asemenea, dacă PSD este dispus să dea șefia Senatului celor de la ALDE, Arsene a răspuns „totul este negociabil”.

11:17 Firea, înainte de CEx: Ponta, un om responsabil. Se pot găsi soluții constructive și printre adversarii politici

Primarul PSD al Capitalei Gabriela Firea susține că liderul Pro România Victor Ponta este un om responsabil și nu dorește ca România să intre într-o criză. Firea consideră că se pot găsi soluții pentru guvernare și printre adversarii politici ai social-democraților.

„Eu cred că și Victor Ponta, pentru că a fost prim-ministru, președinte al PSD, este un om responsabil. Sunt convinsă că nu dorește ca România să intre într-o criză. Sunt absolut conștientă că are multă experiență la guvernare și știe ce ar însemna ca România să fie condusă de un cabinet demisionar sau de un cabinet într-o criză acută. Am citit și declarațiile domniei sale, nu merg pe ideea unui scenariu distructiv. Cred că se pot găsi soluții constructive chiar și printre adversarii noștri politici de la acest moment”, a declarat Gabriela Firea înaintea CEx-ului PSD de sâmbătă, la Constanța.

PSD a purtat discuții cu membri ai ALDE pentru a le propune unora dintre aceștia să vină în Guvern iar noul Executiv să obțină sprijinul necesar la votul în Parlament, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Întrunirea CEx de sâmbătă vine după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de Viorica Dăncilă. Acesta a precizat că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

ALDE a decis luni să iasă de la guvernare și a format o alianța electorală cu Pro România în vederea susținerii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale.

11:12 Viorica Dăncilă a ajuns la Mamaia, la ședința Comitetului Executiv

CEx al PSD se reunește, sâmbătă, la Mamaia. Viorica Dăncilă a afirmat că va fi făcută o analiză a portofoliilor din Guvern și a pașilor următori ai partidului, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge integral remanierea și cere vot de confirmare în Parlament.

Reuniunea Comitetului Executiv al PSD va fi urmată, de cea a grupurilor parlamentare ale PSD, de la ora 15.00, tot la Mamaia.

Președintele PSD a spus că Guvernul are legitimitate politică, adăugând că nu va demisiona din funcția de premier. Ea a precizat că numai în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, atunci social-democrații vor trebui să treacă în opoziție.

Premierul a mai anunțat că a discutat cu unii parlamentari din ALDE care nu sunt foarte mulțumiți de hotărârea ieșirii de la guvernare a partidului, precizând că s-ar bucura dacă foștii colegi de coaliție s-ar întoarce.

Un alt subiect de discuție va fi propunerea PSD pentru șefia Senatului, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. O decizie este posibil să fie luată, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că în prima zi a sesiunii parlamentare va demisiona oficial din funcția de președinte al Senatului.

Social-democrații au ca posibile variante pentru șefia Senatului pe Cristian Dumitrescu sau Ecaterina Andronescu, au precizat sursele citate.

Știrea inițială. CEx al PSD se reunește, sâmbătă ora 11.00, la Mamaia. Viorica Dăncilă a afirmat că va fi făcută o analiză a portofoliilor din Guvern și a pașilor următori ai partidului, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge integral remanierea și cere vot de confirmare în Parlament.

Reuniunea Comitetului Executiv al PSD va fi urmată, de cea a grupurilor parlamentare ale PSD, de la ora 15.00, tot la Mamaia.

Întrebată, vineri, într-o conferință de presă la Constanța dacă este posibilă o nouă remaniere, premierul Viorica Dăncilă a răspuns că acest lucru e posibil oricând. De asemenea, chestionată dacă este posibilă revenirea lui Felix Stroe în Guvern, Dăncilă a spus că „este posibilă venirea multor colegi”.

Președintele PSD a spus că Guvernul are legitimitate politică, adăugând că nu va demisiona din funcția de premier. Ea a precizat că numai în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, atunci social-democrații vor trebui să treacă în opoziție.

Premierul a mai anunțat că a discutat cu unii parlamentari din ALDE care nu sunt foarte mulțumiți de hotărârea ieșirii de la guvernare a partidului, precizând că s-ar bucura dacă foștii colegi de coaliție s-ar întoarce.

Un alt subiect de discuție va fi propunerea PSD pentru șefia Senatului, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. O decizie este posibil să fie luată, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că în prima zi a sesiunii parlamentare va demisiona oficial din funcția de președinte al Senatului.

Social-democrații au ca posibile variante pentru șefia Senatului pe Cristian Dumitrescu sau Ecaterina Andronescu, au precizat sursele citate.

De asemenea, PSD a purtat discuții cu membri ai ALDE pentru a le propune unora dintre aceștia să vină în Guvern iar noul Executiv să obțină sprijinul necesar la votul în Parlament, au adăugat sursele menționate.

Întrunirea CEx de sâmbătă vine după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de Viorica Dăncilă. Acesta a precizat că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

Șeful statului a mai precizat că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens. Klaus Iohannis a semnat, vineri, eliberarea din funcție a miniștrilor ALDE, care au demisionat din Guvern, respectiv de la portofoliile Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul.

Singurul ministru care a rămas în Guvern, de la ALDE, a fost Ramona Mănescu. Aceasta și-a dat demisia la scurt timp după decizia de a fi în continuare în Executiv. Este posibil ca Mănescu să intre în PSD, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun