Cine este cel mai promovat politician din România. Apare menționat de 18.369 de ori!

Cine este cel mai promovat politician din România. Apare menționat de 18.369 de ori!
Cine este cel mai promovat politician din România. Apare menționat de 18.369 de ori! / Sursa FOTO: guv.ro
Publicat: 24/09/2022, 10:24

Mulți români ar vrea să afle care este cel mai promovat politician din țară, iar ultimele date arată, așa cum era și de așteptat, că liderii partidelor de guvernământ și-au tăiat partea leului. Barometrul vizibilităţii miniştrilor are în frunte nume sonore de la PNL și PSD.

Astfel, Nicolae Ciucă, Alexandru Rafila, Sorin Cîmpeanu şi Sorin Grindeanu au fost cei mai promovați politicieni în mass-media în luna august.

Nicolae Ciucă, menționat de 18.369 de ori

Premierul Nicolae Ciucă are, potrivit news.ro, 18.369 de menţiuni în presa scrisă şi online. Fie că a vorbit în ședințele de Guvern transmise „live”, fie că a solicitat Consiliului Concurenţei să verifice evoluţia preţului la energie sau a făcut precizări referitoare la gradul de umplere a depozitelor de gaze ori a comentat aprobarea legilor justiţiei în Guvern, Nicolae Ciucă a fost pomenit de cele mai multe ori.

Al doilea în ierarhie, cu peste 7.600 de menţiuni, este ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. El a ținut capul de afiș în presă cu declaraţia prin care a îndemnat toate persoanele cu vârsta sub 40 de ani să se prezinte la medicul de familie pentru a primi „rețeta” de pentru iodura de potasiu.

Podiumul vizibilității miniștrilor este ocupat de Sorin Cîmpeanu, de la Educație, ale cărui cele mai multe intervenții au fost făcute în contextul apropierii deschiderii anului şcolar.

Ce ministru a cunoscut un salt spectaculos

Pe locul 4 vine ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cu peste 5.000 de apariţii în presa scrisă şi online – CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3, Cornetu-Tigveni, din Autostrada Sibiu-Piteşti. Pe 5, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi el pomenit de peste 5.000 de ori (în iulie, era pe 8), vizibilitate ce a avut la bază declaraţiile referitoare la situația energetică a României.

O urcare spectaculoasă a cunoscut, însă, ministrul Muncii, Marius Budăi, care de pe 16 în iulie a ajuns pe locul 6! El a vorbit în principal despre creşterea salariului minim şi a pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

Următorii în Top 10 vizibilitate în presă sunt ministrul Agriculturii, Petre Daea (locul 7), ministrul Familiei, Gabriela Firea (locul 8), ministrul Mediului, Tanczos Barna (locul 9) și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş (locul 10).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase