Cine sunt cei care doresc să candideze pentru funcțiile de conducere puse la bătaie la Congresul PSD. Ce strategii ar avea Andronescu și Oprișan

Cine sunt cei care doresc să candideze pentru funcțiile de conducere puse la bătaie la Congresul PSD. Ce strategii ar avea Andronescu și Oprișan
Publicat: 19/06/2019, 21:08

Viorica Dăncilă este probabil să rămână singurul candidat pentru șefia PSD la Congresul extraordinar din 29 iunie, au precizat sursele citate.

Partidul ar putea avea, vinerea viitoare, ședința CEx pentru validarea candidaților pentru cele trei funcții de conducere.

Sursele menționate au declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru funcția de președinte executiv ar dori să candideze vicepremierul și ministrul Dezvoltării Daniel Suciu, însă nu se știe dacă are susținerea organizației PSD Bistrița-Năsăud. De asemenea, este posibil ca în competeție ar mai dori să se înscrie Titus Corlățean și Ecaterina Andronescu.

Andronescu are tactica prin care susține că vrea să candideze la șefia PSD ca să i se spună nu candida pentru că îți dăm funcția de președinte executiv, au explicat sursele PSD. La fel și Marian Oprișan ar candida pentru funcția președinte executiv numai ca să i se dea funcția de ministru pe care o dorește, cea de vicepremier și ministru al Dezvoltării.

Pentru funcția de secretar general ar vrea să candideze Robert Cazanciuc și liderul PSD Constanța Felix Stroe.

Sursele citate au spus că Viorica Dăncilă la secretar general posibil să meargă pe varianta Felix Stroe și la președinte executiv mai caută variante, deoarece nu ar fi prea mulțumită de aceste variante. Președintele interimar al PSD l-ar fi dorit pe Marian Oprișan să fie numărul doi în partid, însă a fost o reticență la ultima ședință CEx. Prin urmar, Dăncilă este în căutare de tot felul de alternative.

„Există din nou o variantă vehiculată să meargă chiar cu Eugen Teodorovici. A mai spus premierul asta de câteva ori «o funcție pentru domnul Teodorovici». A vrut atunci încă din primul BPN să îi dea o funcție, cea de purtător de cuvânt, însă el a refuzat. De aceea a fost pus Mihai Fifor”, au afirmat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Premierul va avea întâlniri informale cu liderii de organizație în acest week-end, care s-ar putea desfășura la Neptun.

„De la Congresul liber au ajuns să se întâlnească informal și să vadă ce stabilesc. Au mai fost niște întâlniri și week-end-ul trecut”, au conchis sursele menționate.

Social-democrații se vor reuni în Congres pe 29 iunie, pentru alegerea președintelui, președintelui executiv și a secretarului general.

De asemenea, statutul va fi modificat în aceeași zi cu Congresul, în sensul alegerii funcțiilor de conducere ale PSD prin delegați, mergându-se pe același număr de delegați care au fost la Congresul anterior.

Tags: