VIDEO | Ciolacu: Acest guvern nu mai are nicio credibilitate. Nu poti cere românilor să respecte legea când președintele și premierul nu o face

Publicat: 28/09/2021, 22:34
Actualizat: 29/09/2021, 00:15

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, la România TV, că actualul Guvern nu mai are nicio credibilitate în fața românilor, în condițiile în care președintele țării și premierul nu respectă legea. Aceste acuzații vin în urma organizării Congresului PNL la care au participat peste 5.000 de persoane care au ignorat cu bună știință măsurile de protecție sanitară, în plin val patru al pandemiei de Covid-19, unde România se află la coada Europei în ceea ce privește imunizarea colectivă.

„Ăia vin cu certificate, o Europa cu 73% media de vaccinare. Vii în România, unde vaccinarea e un dezastru, caută vinovați, premierul cere anchetă să vadă ce s-a întâmplat, ei fiind coordonatorii! Face un corp de control, vii pe lângă legea europeană, strecori cu HG că guvernul are voie… Dacă nu am ataca așa ceva la CCR… Dacă trece prin vot. A fost vot de abținere. Avem anumite strategii politice, să-i vedem… Ei urmăresc ce facem noi… Să facă jocurile”, a declarat Marcel Ciolacu.

El îi acuză pe liberali că au modificat legile ca să își țină Congresul, în condițiile în care în România restricțiile sunt tot mai accentuate.

„Am anunțat că votăm împotrivă. Cum să dai…? Ei orice crăpătură prind… Au făcut legi ca să țină un congres. Câtă nedreptate mai poți să îndrepți împotriva unui popor? Nu mai e mult. Nu vrea nimeni să iasă lumea să se bată pe stradă. Încolo ne îndreptăm”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu a afirmat că ar fi trebuit amendați toți participanții de la Congresul PNL, în frunte cu președintele Iohannis, pentru încălcarea normelor sanitare.

„Toți cei 5.000 de participanți la Congresul PNL trebuiesc amendați, în frunte cu IOHANNIS. Nu mai avea tupeul să ceri românilor să respecte legea, când tu nu o respecți, președinte, premier, președintele Camerei!”, a mai spus șeful PSD.

Liderul PSD susține că atunci PSD a avut Congres, au fost nevoiți să-l țină online, deși numărul cazurilor era considerabil mai redus, decât în 25 septembrie la Congresul PNL. El acuză instituțiile statului că au girat acest abuz și i-au protejat pe liberali. Totodată, se declară revoltat de tupeul premierului care a ținut „să-i certe pe români” că nu s-au vaccinat, însă tocmai premierul nu respectă legile.

„Am avut Congres când erau 1.000 de cazuri, am făcut fiecare organizație… Am făcut online. Erau 14 decese pe zi. La 11.000 s-a făcut congres cu 5.000 de oameni. Colegii mei au cerut înregistrările, de la 112, să vină să vedem ce le-au zis oamenilor, când s-a sunat la 112.Toate instituțiile statului au stat în spatele organizării unui Congres. N-a existat abuz de la Ceaușescu încoace un abuz mai mare… Acest circ, ați văzut ce a fost acolo. Toți au girat așa ceva, prima linie, îmbulzeală, îmbrânceli de jurnaliști. Eu am hârtiile de la Arafat, unde îmi spune că nu am voie să organizez congres. Asta se numește dictatură guvernamentală, are o denumire, legi NUMAI PENTRU TINE, uiți de restul lumii, culmea, vii și cerți românii tot tu că nu se vaccinează și nu respectă regulile… Dacă ne-am fi vaccinat, dacă am fi respectat regulile…”, a explicat Ciolacu.

Liderul PSD susține că actualul Guvern nu mai are nicio credibilitate în fața poporului român, întrucât cei care ar trebui să fie exemple pentru popor, încalcă cu bună știință legile.

„Te impui prin exemple. Acest guvern nu mai are nicio CREDIBILITATE. A ajuns PSD , culmea, să vină cu reforme în justiție! Ce trecere mai ai în fața poporului român? Și-au făcut videoclipuri cu ei… Specialiștii noștri…Mă omoară asta… Zi-le numele. Organizatorul e de vină. Cum îl cheamă?
Până în Congres au fost puțini, acum au explodat. Doamne ferește să se fi întâmplat la PSD așa ceva. Cum să modifici legi ca să ții congresul?”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.