VIDEO | Ciolacu, despre o coaliție PSD-PNL: Este exclus în acest moment. Este posibil o astfel de discuție, dacă facem alegeri anticipate

Publicat: 09/09/2021, 22:09
Actualizat: 09/09/2021, 23:54

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seară, la B1 TV că în acest moment exclude formarea unei coaliții PSD-PNL. însă nu exclude această posibilitate, dacă vor fi alegeri alegeri anticipate. El a subliniat că social-democrații nu vor susține un guvern minoritar al celor de la PNL.

„Este exclus în acest moment. În urma unor alegeri, este posibil o astfel de discuție, fiindcă este un restart și românii au dreptate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților a precizat că există posibilitatea să avem alegeri anticipate în România, întrucât PSD exclude posibilitatea de a susține un Guvern minoritar al celor de la PNL.

„Se face modificare la lege, este campanie electorală de două săptămâni. Suntem cred ultimul stat european care nu a avut alegeri anticipate, care este problema, unde este grozăvia? Când se ajunge la așa ceva, este evident că PSD nu va susține un guvern minoritar al PNL sau nu știu ce doresc alianța USR cu AUR. Poate lucrează la programul de guvernare”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu a reiterat ideea că PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, dacă aceasta va ajunge la vot, însă nu este de acord ca partidul său să fie folosit de USR-iști pentru a reveni tot ei la putere, acuzându-i că în ciuda faptului că avem deja o situație dificila provocată de pandemie care a generat și criza economică, au mai provocat și o criză politică.

„Când depui o moțiune ești responsabil și gândești și pasul 2. Eu am înțeles de la Barna, pe care trebuie neapărat să voteze PSD-ul. În anunț oficial. În momentul în care ajunge în Parlament și este legală, o votează, nu avem probleme. Ce vor ei să facă? Să revină la putere? Este o mascaradă. Când ai două crize, tu să vii cu o criză artificială.  Singurele pensii speciale sunt ale parlamentarilor la inițiativa PSD. Unde este substratul politic?”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele social-democraților a precizat că în ciuda statutului de partid aflat în opoziție, PSD a reușit să impună în Parlament legea consumatorului vulnerabil, care a avut susținerea tuturor partidelor.

„Într-o singură zi, s-au reunit trei comisii și am scos legea consumatorului vulnerabil pe care domnul Cîțu a zis că o duce el la 1 ianuarie, cu voturi de la toate partidele”.

Ciolacu a precizat că a PSD a pregătit textul propriei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, întrucât consideră că tot cabinetul Cîțu este vinovat de proasta gestionare a guvernării României.

„Noi am venit cu o moțiune de cenzură. Am făcut moțiune, am făcut textul. Normal că am prins toată guvernarea, nu doar pe Cîțu, l-am prins și pe Ghinea, și pe Drulă. Nu ai PNRR aprobat”, a spus Marcel Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia