Ciolacu, despre posibilitatea ca România să trimită arme Ucrainei: „În acest moment România nu a luat o decizie în acest sens”

Ciolacu, despre posibilitatea ca România să trimită arme Ucrainei: În acest moment România nu a luat o decizie în acest sens
Sursa: Alexandra Pandrea / Gândul
Publicat: 19/05/2022, 22:41

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la România TV, că România nu a luat nicio decizie în acest moment cu privire la posibilitatea de a livra arme Ucrainei, însă țara noastră s-a implicat foarte mult în zona umanitară.

„În acest moment România nu a luat o decizie în acest sens. Încă nu este nevoie de intervenția României. Noi ne-am implicat foarte mult în zona umanitară și am trimis veste antiglonț, căști, echipament de apărare”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, el spune că trupele pe care NATO le-a trimis în România au un rol foarte clar – acela de descurajare.

„Mai multe armate din cadrul NATO au trimis soldați pe teritoriul României. Sunt forțe de descurajare, nu de atac. Noi nu suntem în conflict direct cu Rusia, Rusia nu a provocat NATO. Dar avem o datorie față de Moldova și nu știm ce decizii va mai lua dictatorul Putin”, a spus șeful PSD.

Liderul social-democraților spune că România are ca scop mărirea rezervelor de cereale, întrucât cererea la nivel mondial este una enormă, în contextul în care Ucraina și Rusia erau cele mai mari țări exportatoare de cereale la nivel mondial.

„Este o cerere de cereale consistentă la nivel mondial. Dacă vrem să vindem grânele românești, le vindem imediat, dar statul român trebuie să-și mărească rezervele. De două ori am fost cu domnul Grindeanu în Portul Constanța, mâine vom merge la Galați și Brăila, pentru a încerca să prelungim calea ferată pentru a se ajunge cât mai bine în România. Încercăm să nu stăm la mâna lui Putin, care ar putea declanșa o criză alimentară și să nu fim pregătiți.

Cel mai important în acest moment este să avem un Guvern eficient. Și vom avea și recolta bună anul acesta.”, a declarat Ciolacu.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase