VIDEO | Ciolacu, despre proiectul certificatului verde: Nu am avut această discuţie. Trebuie să fie o variantă constituțională

Publicat: 20/12/2021, 20:17
Actualizat: 20/12/2021, 20:34

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în cadrul discuțiilor de luni cu partenerii de coaliție nu s-a pus în discuție pe ordinea de zi problema certificatului verde. El a afirmat că sunt mai multe variante în lucru și vor discuta o variantă constituțională.

„N-am avut această discuţie, avem o propunere legislativă. (…) Nu există o astfel de decizie. Sunt variante, este normal să avem variante de lucru. Cu toţii ne dorim să fim cât mai eficienţi în toate domeniile, inclusiv în domeniul sănătăţii”, a declarat liderul PSD.

Întrebat dacă asumarea răspunderii Guvernului este o variantă, el a arătat că „este o variantă constituţională”.

„Este o variantă constituţională. Sunt proceduri constituţionale. Important este că nimeni n-a venit cu vreo procedură neconstituţională sau neparlamentară”, a arătat preşedintele Camerei.

Întrebat dacă se poate spune că pe 1 ianuarie acest proiect va fi trecut de Parlament şi promulgat de preşedinte, Marcel Ciolacu a declarat: „Vom vedea după o decizie a coaliţiei”.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase