VIDEO | Ciolacu: E exclus ca PSD să intre la guvernare dacă nu are propunerea de premier

Publicat: 07/09/2021, 23:10
Actualizat: 08/09/2021, 00:05

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD este va întra la guvernare într-o coaliție de guvernare doar dacă ei vor avea propunerea de premier și se va contura o majoritate în jurul Partidului Social Democrat. El a precizat că nu PSD nu va face jocurile celor de la USR PLUS care își doresc să rămână la guvernare cu ajutorul social-democraților.

„E exclus ca PSD să intre la guvernare dacă nu are propunerea de premier. Poate să facă un guvern minoritar. După ce președintele desemnează premierul de la PSD. Să respecte Constituția. Vreau o logică normală. Se creează o majoritate logică, nu o majoritate…USR AUR. Dacă îi apropie principiile, vă dau Nobelul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD îi acuză pe cei din coaliție că au creat o „vendetă politică” prin scandalul politic care a condus România într-o mare criză economică pe care cetățenii o vor resimții din plin mai ales în perioada imediat următoare, când prețurile au explodat.

„Tot ce se întâmplă acum e o vendetă politică. A USR contra Cîțu, că nu s-au înțeles. A ajuns moțiunea la vot? Am eu președintele Camerei? Nu e Orban? Să găsească soluții, că d-aia sunt șefi. Ai mei sunt în Parlament, au fost azi, au trecut legea. Ce treabă au cu ai noștri. Ca să fii șef, îți creezi o majoritate”, a precizat Ciolacu.

Președintele social-democraților mizează pe o nouă construcție politică care să guverneze România, astfel încât să putem depăși actuala criza politică și economică.

Schimbăm tot. Facem o nouă construcție. Nu reușim… N-am eu treabă cu Orban, să stea acolo cât vrea, dar să gestioneze lucrurile. PSD face legi. Am demonstrat că avem capacitatea, să trecem prima comisie de anchetă de când sunt ei la guvernare. Noi ne vedem de treaba noastră. PSD nu se mai îndepărtează de la agenda românilor. Nu intră în șmecheriile lor”, a mai spus liderul PSD.