Ciolacu, în negocieri cu Tăriceanu privind fuziunea PSD-ALDE: Nu mai avem alianțe! Am avut discuții cu toată lumea

Ciolacu, în negocieri cu Tăriceanu privind fuziunea PSD-ALDE: Nu mai avem alianțe! Am avut discuții cu toată lumea
Publicat: 05/10/2020, 17:56

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat luni, 5 octombrie, că a avut discuții cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, referitoare la o posibilă fuziune între cele două partide pe care le conduc.

Liderul social democraților a precizat că îl respectă pe Călin Popescu Tăriceanu „pentru deminatea dânsului”, punctând că îl consideră „un om politic chiar demn”.

Ciolacu, în negocieri cu Tăriceanu privind fuziunea PSD-ALDE

„Sunt discuții cu toată lumea în ceea ce privește fuziuni, nu mai avem alianțe. Am avut multe discuții cu domnul Tăriceanu și-l respect în continuare pentru demnitatea dânsului. Este un om politic chiar demn, tot respectul… am avut aceste discuții (n.r. despre fuziune PSD – ALDE)”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, acesta a mai anunțat că liderii PSD au decis, cu unanimitate de voturi, să nu reconfirme protocolul de coaborare cu UNPR, semnat de Viorica Dăncilă. Potrivit protocolului,PSD trebuia să cedeze trei senatori și cinci deputați formațiunii condusă de Gabriel Oprea.

Marcel Ciolacu intervine în războiul Firea – Ponta. „Vina este a lui…”. PSD-Pro România, o iubire imposibilă

Partidul Social Democrat a pierdut alegerile în Capitală din vina lui… Victor Ponta! O spune răspicat chiar Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD, care este convins că fostul președinte se face vinovat de actuala stare de fapt din „Stânga” românească.

Oricât de diplomat a vrut să fie, Marcel Ciolacu tot a scăpat porumbelul când a dat nas în nas cu ziariștii. Întrebat a cui este vina pentru faptul că nu s-a făcut alianţa pentru Bucureşti a partidelor de stânga, președintele PSD a răspuns: „Dacă doriţi punctul meu de vedere foarte clar – a lui Victor Ponta!”.

Cu toate acestea, Ciolacu afirmă că nu închide ușa negocierilor cu Pro România, chiar dacă în acest moment vorbim despre o iubire imposibilă între cele două partide. „Bineînţeles că sunt discuţii (despre alianţe – n.r.). Noi avem un acord politic pe care îl respectăm. Doamna Firea a avut o opinie personală în ceea ce îl priveşte pe Victor Ponta. Este dreptul domniei sale. Ei nu vin în PSD, nici domnul Ponta, nici domnul Negoiţă. Asta nu înseamnă că nu avem o colaborare politică”, a precizat Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase