VIDEO | Ciolacu: PSD și AUR doresc un guvern de specialiști. E posibil să fie o majoritate care dorește alegeri anticipate

Publicat: 06/10/2021, 22:15
Actualizat: 06/10/2021, 23:19

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la B1 TV, că social-democrații doresc instalarea unui Guvern de specialiști, inițiativă susținută și de AUR, care să conducă destinele României până în primăvară. De asemenea, el a precizat că până la consultările de săptămâna viitoare de la Cotroceni este posibil să se contureze o majoritate care dorește să se ajungă la alegeri anticipate.

„Majoritățile într-o democrație hotărăsc. O majoritate a hotărât ca domnul Cîțu să plece acasă. Tot majoritățile hotărăsc ce fac de acum încolo. Dacă vrem să intrăm într-un bâlci politic cu propuneri mascate ca să ajungă Cîțu, cu o mascaradă în timp ce românii au cu totul și cu totul altă agendă. Noi am venit cu o propunere foarte clară și am văzut că a fost îmbrățișată cu cei de la AUR să investim un guvern de specialiști, să avem un acord când vom avea o majoritate inclusiv cu președintele României să își asume acest lucru ca după ce trece acest val 4 să organizăm alegeri anticipate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților respinge categoric susținerea unui Guvern minoritar PNL și consideră că sunt șanse ca până să ajungă la Cotroceni pentru consultări, sunt șanse să se creioneze o majoritate care dorește alegeri anticipate.

„Logica este, ne cheamă la consultări, la consultări spunem aceste lucruri. E posibil ca până la consultări să se creioneze o majoritate care dorește alegeri anticipate. Nu am avut o discuție cu Dacian Cioloș. Ei nu mai pot crea o majoritate, nu au aceeași principii ca să guverneze România, vom avea același efect”.

Marcel Ciolacu atrage atenția că în momentul de față România se confruntă cu o gravă criză economică și sanitară, iar președintele Klaus Iohannis trebuie să fie mai responsabil. El a precizat că PSD a făcut un plan de acțiune pentru a trece perioada de iarnă.

„Președintele e cel care desemnează. Cred că principiile sunt mai importante decât numele. Problemele majore sunt în economie în momentul acesta. Avem economiști din toate instituțiile. În acest moment, PSD gândește anumite soluții. Ce înseamnă consultări? Și în politică înseamnă să te așezi la masă”, a afirmat președintele PSD.

El consideră că trebuie cat mai repede cu putință instalat un Guvern de tehnocrați care să gestioneze probleme țării până în primăvară, când sunt posibile alegerile anticipate. Șeful PSD respinge ideea refacerii coaliției despre care afirmă că nu va realiza nimic.

„Dacă ai creat o majoritate pe care poți să o demonstrezi președintelui într-un fel impui această desemnare. Știu foarte exact , în atribuțiile președintelui nu sunt să numească și miniștri din cabinet. Este atributul prim-ministrului. Lucrurile acestea dacă suntem responsabili se pot face foarte repede. Din luna martie începem procedurile pentru anticipate. Nu e o catastrofă. Insistăm pe aceeași coaliție, pe aceeași oameni, și dorim alte rezultate intrăm în teoria idiotului. Nu se modifică nimic dacă tu faci lucrurile la fel, să nu te aștepți la alte rezultate”, a precizat Marcel Ciolacu.