Ciolacu: Sezonul la schi s-a încheiat, îi transmit lui Iohannis să citească prostiile lui Cîţu şi Barna din PNRR

Ciolacu: Sezonul la schi s-a încheiat, îi transmit lui Iohannis să citească prostiile lui Cîţu şi Barna din PNRR
Marcel Ciolacu /Foto: Captură Facebook
Publicat: 26/05/2021, 15:07

Este o mare ruşine că premierul României trebuie forţat să vină în Parlament să prezinte un plan care va influenţa România pentru următorii 5 ani, susține Marcel Ciolacu, liderul PSD.

„Domnule premier, mai veniţi la microfon, să prezentaţi planul, da? Domnule Cîţu – de data asta n-aţi mai avut pe unde să fugiţi! Afară vă aşteaptă fermierii să le spuneţi de ce agricultura nu primeşte niciun euro prin PNRR, în timp ce la firmele de consultanţă aţi dat 2 miliarde! Luaţi-l şi pe domnul Orban şi spuneţi-le oamenilor de ce nu le-aţi dat nici acum subvenţiile şi despăgubirile pentru seceta de anul trecut. Ieşiţi şi spuneţi de ce românii mănâncă 70% produse din import, în timp ce guvernarea de dreapta vrea să distrugă agricultura românească! Haideţi, curaj, domnule Cîţu! Să nu fugiţi iar”, spune Marcel Ciolacu.

„Această coaliţie a şmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientelă”

„Este o mare ruşine că a fost nevoie de insistenţele PSD, ale partenerilor sociali şi europeni ca să veniţi astăzi în Parlament! Până în ultima clipă, aţi vrut să ascundeţi românilor adevărul din spatele Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Şi nici măcar astăzi, cu doar câteva zile înainte de termenul limită pe care vi l-a dat Comisia Europeană, nu aţi făcut public planul pentru toţi românii! Mă uit la parlamentarii din PNL, USR şi UDMR. Aţi văzut acest plan? Ştiţi ce conţine? Ştiţi ce susţineţi?! Această coaliţie a şmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid şi firmele sale de consultanţă. Apropo, domnule Barna, câte rude aveţi pe lista de aşteptare la proiectele pe PNRR? Tot ce PSD v-a cerut a fost: transparenţă, descentralizare şi sprijin concret pentru firmele româneşti. V-am cerut proiecte de care să beneficieze românii din toate regiunile ţării, indiferent că trăiesc în marile oraşe sau la sat. V-am cerut mecanisme clare de control. V-ați bătut joc”, adaugă social-democratul.

În toate Planurile de Redresare, depuse până acum la Comisie, fiecare ţară a venit cu o viziune clară, spune Marcel Ciolacu.

„Majoritatea ţărilor europene au decis să investească masiv într-un domeniu pe care l-au considerat un motor de creştere în viitor. Franţa a pus accent pe resursa umană, Germania pe industrie, Spania şi Italia vor sprijini masiv IMM-urile, Bulgaria digitalizează. Domnule Cîţu, dvs ce v-aţi propus? În mod concret?! Vă spun eu: v-aţi dus la Bruxelles cu o poveste frumoasă despre reforme. Însă, în loc de reforme concrete, nu aţi făcut altceva decât să tăiaţi! Să readuceţi austeritatea”, mai spune Marcel Ciolacu.

„Încetaţi să mai faceţi din nou România de râs la Bruxelles”

„Vă promit, domnule Cîţu: niciuna dintre măsurile de austeritate nu va primi votul PSD aici, în Parlament! Iar dvs domnule candidat Orban, treziţi-vă din chefurile făcute prin toate instituţiile prin care aţi trecut, şi opriţi acest guvern catastrofal care sărăceşte o ţară întreagă!Din câte ştiu sezonul la schi s-a terminat. Îi transmit lui Iohannis, oriunde ar fi, să citească prostiile lui Cîţu şi Barna din PNRR. Încetaţi să mai faceţi din nou România de râs la Bruxelles”, conchide Marcel Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase