VIDEO | Cioloș: Cu acest guvern minoritar, de trei luni de zile, nu facem decât să amânăm problema până la primăvară

Publicat: 28/10/2021, 22:39
Actualizat: 28/10/2021, 23:22

Liderul USR PLUS, Dacian Cioloș, răspunde afirmațiilor lui Florin Cîțu, care îi indemna la responsabilitate pe cei de la USR și PSD să susțină un guvern minoritar PNL-UDMR, despre care spune că a transmis deja informația că refacerea coaliției reprezintă singura soluție viabilă, respinsă până în acest moment de liderii PNL.

„Am înțeles că domnul Cîțu spunea că trebuie să înțelegem importanța momentului și tocmai pentru că am înțeles, am propus refacerea coaliției. Acum, domnul Cîțu nu mai e premier, pentru că a picat în Parlament, deci să reluăm discuția asta, că ar trebui el să fie premier sau să compensăm noi cu ceva… USR-ul a compensat cu doi miniștri care au fost dați afară de premierul Cîțu”, a precizat Cioloș.

El spune că a transmis un mesaj foarte clar celor de la PNL că cea mai bună variantă este reformarea coaliției și implementarea unui program de guvernare, care să aibă măsuri și termene clare de implementare.

„Noi am vorbit foarte mult despre un program de guvernare, despre măsuri care trebuie luate, de modul în care ar trebui să funcționăm în coaliție, pentru a reconstrui încrederea unii în ceilalți”, a declarat Cioloș.

Liderul USR consideră că un Guvern minoritar, care nu are susținere în Parlament nu ar face decât să prelungească criza cu câteva luni, după care problemele vor reveni.

„Cu acest guvern, de trei luni de zile, nu facem decât să amânăm problema până la primăvară, pentru că problema va reveni. Doar PNL-ul să nu aibă vreo înțelegere cu PSD, pentru a guverna până în 2024.

Din informațiile apărute pe surse, liderii PNL și președintele Klaus Iohannis au stabilit joi seară, la Vila Lac, să încerce să forțeze trecerea prin Parlament a unui guvern minoritar PNL + UDMR. De asemenea, surse din PSD spun că partidul nu va susține un guvern minoritar, în același timp și cei din USR PLUS transmit că nu vor vota guvernul PNL-UDMR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase