VIDEO | Cioloș, despre o nouă propunere de premier USR PLUS: În principiu nu cred că vom mai veni cu o propunere de prim-ministru

Publicat: 20/10/2021, 22:08
Actualizat: 21/10/2021, 00:42

Liderul USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, miercuri, la B1TV, că vor discuta în cadrul partidului programul cu care se vor prezenta, joi la Cotroceni, dar nu crede că partidul său va mai veni cu o nouă propunere de premier, după ce tocmai a căzut în Parlament, Guvernul desemnat Cioloș. Totodată, el afirmă că nu ține neapărat să ocupe funcția de vicepremier, dacă se va forma o nouă majoritate PNL-USR PLUS-UDMR care să formeze Guvernul.

Întrebat dacă ar accepta o poziție de vicepremier, Cioloș a răspuns: Când am candidat pentru președinția partidului în discuții cu colegii, m-am angajat că dacă voi fi președintele partidului mă voi ocupa de partid. Eu am renunțat la președinția Grupului Renew din Parlamentul European, ca să ma ocup de consolidarea partidului după fuziune. Nu caut o funcție în Guvern, sunt lucruri pe care le vom discuta în partid. Eu nu mă dau la o parte de la o responsabilitate guvernamentală.

„Vom discuta în seara aceasta, dar în principiu nu cred că vom mai veni cu o propunere de prim-ministru. Noi tocmai am făcut o propunere de premier și am mers până la capăt. Mi se pare important acum să vedem dacă celelalte partide își asumă o responsabilitate pe care nu și-au asumat-o acum o săptămână și iată au prelungit starea de criză”, a declarat Dacian Cioloș.

Liderul USR a precizat că nu va susține un Guvern minoritar PNL, chiar dacă nu va fi Florin Cițu în funcția de premier și mizează mai degrabă pe refacerea coaliției și formarea unui Guvern care să aibă și susținere în Parlament.

„Nu ne punem această problemă, de a vota un guvern minoritar PNL. Noi am mai avut o experiență cu Ludovic Orban și nu s-a îndeplinit nici un obiectiv asumat și discutat cu USR PLUS”, a afirmat Cioloș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase