Cioloș: Forțele reformatoare trebuie să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei/ Mi-ar fi plăcut ca Nicușor Dan să discute cu Vlad Voiculescu

Cioloș: Forțele reformatoare trebuie să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei/ Mi-ar fi plăcut ca Nicușor Dan să discute cu Vlad Voiculescu
Dacian Cioloș, contestat în PLUS! „Riscăm să ne prăbușim de tot în sondaje” / Mediafax FOTO
Publicat: 28/02/2020, 13:31
Actualizat: 28/02/2020, 13:36

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, susține, vineri, pagina sa de Facebook, că „forțele reformatoare” trebuie să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei, precizând că i-ar fi plăcut ca Nicușor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu despre negocierile pe care le purta cu PNL.

„Politica este despre oameni, nu despre partide. Este despre ceea ce putem face pentru cei care ne votează și ne dau responsabilitatea de a munci în interesul lor. Alegerile pentru Primăria București sunt despre bucureșteni, despre dreptul lor de a trăi într-o capitală europeană, modernă, curată, cu o administrație care lucrează pentru ei”, susține Cioloș.

Liderul USR spune că i-ar fi plăcut ca Nicușor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu și despre susținerea pe care o negocia cu Ludovic Orban, așa cum au discutat despre multe alte probleme, „transparent, constructiv”.

„Ar fi fost bine ca anunțul despre candidatul comun să fi fost unul făcut împreună de Alianța USR PLUS, PNL, PMP și mișcările civice care s-ar fi alăturat acestui proiect. Am văzut însă suficiente în politica românească ca să înțeleg tentația unei „lovituri“ de imagine și calculele politice din spatele ei. O „lovitură“ de care, din punctul meu de vedere, avea nevoie numai Ludovic Orban. Vrem să promovăm oameni noi și curați în politică, dar dacă-i împingem în față folosind metehne vechi, care au dus politica la gradul actual de decredibilizare în societate, ne mai compromitem pentru câteva decenii. Scopul nu scuză mijloacele, mai ales atunci când oamenii vor o construcție bazată pe sinceritate. Degeaba aducem oameni noi în politică dacă-i împingem să înghită năravuri ale vechii politici, care au adus România acolo unde e acum”, explică Cioloș.

Conform sursei citate, el rămâne neclintit în convingerea că forțele reformatoare trebuie să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei, un candidat care să pună capăt mandatului dezastruos al Gabrielei Firea.

„E important semnalul dat de Ludovic Orban în această direcție. Scopul e bun, mijloacele ar putea să fie mult îmbunătățite. Ca să redăm încrederea bucureștenilor în puterea votului lor, este esențial să construim această încredere între noi. Voi crede în deschiderea recentă a PNL dacă va renunța să racoleze pesediști, aldiști și alți politicieni compromiși prin faptele lor, inamici ai democrației, din cauza cărora am ieșit în stradă în ultimii ani. Toată România are nevoie de un nou început, de liste curate cu oameni care nu sunt compromiși”, afirmă liderul PLUS.

Dacian Cioloș mai spune că, dincolo de numele unui candidat sau altul, este esențial „să demonstrăm oamenilor că acel candidat vine cu un plan coerent, cu o echipă, cu proiecte, cu soluții, astfel încât să reușească să transforme Bucureștiul într-un oraș în care să-ți fie drag să trăiești”.

„Vlad Voiculescu a pus transparent pe masă un asemenea plan și o echipă competentă care să-l poată implementa. Orice înțelegere trebuie să păstreze acest proiect și oamenii care i s-au alăturat”, conchide sursa menționată.

PNL a anunțat că îl va susține pe Nicușor Dan în cursa pentru conducerea Primăriei Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului