Cioloș sare în apărarea europarlamentarului Moisă, atacat dur de lideri PSD, după ce a plecat din partid: „Nu au înțeles nimic. Arată teama de oameni cinstiți”

Cioloș sare în apărarea europarlamentarului Moisă, atacat dur de lideri PSD, după ce a plecat din partid: Nu au înțeles nimic. Arată teama de oameni cinstiți
Publicat: 19/11/2017, 23:32

„Din păcate, comentariile liderilor PSD demonstrează că aceștia nu au înțeles nimic din demisia lui Sorin Moisă. Sau, dacă au înțeles, preferă să nu își asume ceva, pentru că nu e așa, ca să supraviețuiască în partid, una spun și alta gândesc”, a declarat fostul premier Dacian Cioloș, pe Facebook.

Dacian Cioloș a afirmat că „atacul furibund” al unor lideri PSD față de Sorin Moisă arată teama acestora de „oameni cinstiți”.

„Atacul furibund al unor lideri PSD împotriva unui gest de bun simț făcut de un om care crede în valori și în principii politice arată, de fapt, teama acestora de oameni cinstiți, curați, profesioniști, care nu pot fi atacați altfel decât cu invective”, a scris Cioloș.

Fostul premier a mai spus că Moisă a candidat pentru PSD când avea deja o carieră profesională recunoscută, „fără să fie nevoie să fie omul cuiva”, așa cum susțin o parte dintre social-democrați.

„Am lucrat cu Sorin mulți ani, și la București și la Bruxelles. Când a candidat la europarlamentare pentru PSD, am înțeles că face asta pentru că el crede în valorile social-democrate. A făcut-o după ce avea deja o carieră profesională recunoscută, fără să aibă nevoie să fie > cuiva, așa cum insistă unii dintre foștii lui colegi de partid, obisnuiți probabil cu funcțiile primite pe bază de jurământ de obediență Șefului”, a precizat Cioloș.

Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că demisionează din PSD, afirmând că partidul aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea de trecut, precizând că situația în care se află liderul PSD – acuzația de fraudă plecată de la OLAF, ne va costa miliarde.

Moisă a criticat și slaba performanță în atragerea fondurilor europene, precum și încercarea PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, de a îndepărta România de UE și NATO.

Gestul lui Sorin Moisă a fost criticat de mai mulți lideri social-democrați care i-au reproșat apropierea resimțită față de Dacian Cioloș, precum și relația pe care a avut-o cu Victor Ponta.

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu i-a transmis,sâmbătă, lui Sorin Moisa că PSD „a dus România în UE și NATO”, afirmând că gestul „fostului coleg” era inevitabil având în vedere că apropierea acestuia față de Cioloș era mai mare de cea față de PSD.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, l-a numit pe Sorin Moisă „securist mititel și neînsemnat”. Aceasta a spus că PSD nu i-a propus europarlamentarului Sorin Moisă funcția de premier, afirmând că nu înțelege de ce pleacă la PPE și „nu face grup partidulețului lui Ponta”, întrebându-se dacă în PE nu este și un „partid al Securității”.

Liderul Grupului PSD din PE, Viorica Dăncilă, a declarat că modul în care Sorin Moisă a demisionat din PSD nu a fost „colegial”, întrebându-se dacă „neatragerea niciunui leu din fonduri europene în 2016”, de către guvernul Cioloș, nu i-a stârnit disconfort lui Moisă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Încă un membru al Familiei Regale a fost diagnosticat cu cancer, după Regele Charles și...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Piața imobiliară. Cele mai mari chirii din țară, raportate la veniturile salariale
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Pedeapsă redusă pentru tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia. Mama victimei:...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore