Imagini cu Clotilde Armand umblând prin voturi după alegerile locale de la Primăria Sectorului 1. Edilul neagă prezența sa în sală: „Ghinion! Seamănă, dar nu răsare” (VIDEO)

Imagini cu Clotilde Armand umblând prin voturi după alegerile locale de la Primăria Sectorului 1. Edilul neagă prezența sa în sală: „Ghinion! Seamănă, dar nu răsare” (VIDEO)
FOTO - Captură video România TV
Publicat: 07/08/2021, 00:02
Actualizat: 07/08/2021, 00:49

România TV a prezentat, vineri seară, imagini cu edilul sectorului 1, Clotilde Armand (USR), în timp ce umblă printre voturi, după alegerile locale. Pe filmările surprinse de camerele de supraveghere în seara zilei de 29 septembrie 2020 apare Clotilde Armand, alături de membri ai USR în sala Biroului Electoral de Sector 1 în care se aflau sacii cu voturi, o sală care – în mod normal – trebuia să fie sigilată. Alegerile locale din 2020 au avut loc duminică, 27 septembrie, într-un singur tur.

România TV susține că în imagini apare Clotilde Armand, care dă indicații, umblă în sacii cu voturi şi sortează buletinele de vot. Mai mult, alături de ea ar fi și soțul său. Accesul în sala cu sacii cu voturi era permis de procurorul Nicolae Sprâncu, potrivit sursei citate. VEZI AICI VIDEO!

În alte imagini ar apărea un al membru al USR, Radu Stanciu, în prezent consilier, care le dă indicații unor jandarmi, în Biroul Electoral al Sectorului 1.

De asemenea, camerele de supraveghere ar fi surprins și momentul în care un jandarm a pătruns în sala în care se aflau sacii cu voturi şi i-a dat un telefon mobil procurorului Nicolae Sprâncu care pe data de 29 septembrie 2020 fusese declarat bolnav de COVID.

Cu toate acestea, anchetatorul îmbrăcat într-o cămasă albastră apare în timp ce se uită la sacii cu voturi, dând de înţeles că ar fi în căutarea a ceva. Apoi, la un moment dat, ia nişte saci noi şi ulterior începe sortarea voturilor.

Mai mult, procurorul Sprâncu apare în timpi în timp ce aduce saci şi sortează buletine de vot, în ziua în care fusese declarat bolnav de noul coronavirus.

Reacția avocatului lui Dan Tudorache, fost edil al Sectorului 1

Întrebat dacă această acțiune este legală, avocatul Mihai Drăgan a declarat, la Antena 3, că acest demers este ilegal şi face apel la procurorului SIIJ, Sorin Eugen Iaşinovschi, să înceapă urmărirea penală in personal.

„Sută la sută este ilegal. Candidații au dreptul să intre în biroul electoral de circumscripție, au dreptul să asiste să observe numărarea, renumărarea orice fel de acțiune asupra voturilor, buletinelor de vot și proceselor verbale. Nu au voie să intre în sala respectivă pentru ca altfel ar fi un haos. Nu au dreptul să intre în sala respectivă decât doar în mod excepţional cu aprobarea unui membru al biroului și doar sub supraveghere a unei persoane, în caz excepțional a unui președinte de secție de post, şi asta dor dacă nu se găsește nu știu ce document. În niciun caz nimeni nu are dreptul să atingă materialele electorale, ori ceea ce vedem aici este sortarea voturilor ceea ce vedem aici este practic o fraudă. Somez public pe procurorul Iașinovschi să înceapă urmărirea penală im personam pentru că mai flagrant crezi si vedem acum nu există”, a spus Mihai Drăgan, avocatul fostului primar Daniel Tudorache, la Antena 3, după apariția imaginilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu cere demisia lui Clotilde Armand și anchetă penală

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat – vinersi seară – imediat după apariția imaginilor la TV. E a cerut demisia edilului de la Sectorul 1 și apoi judecarea sa.

„Demisia, Armand! Și apoi pe mâna procurorilor! Poate acum înțelege toată lumea de ce Iohannis vrea cu orice preț desființarea SIIJ!!! Ce face SIIJ acum este să renumere voturile furate deja de Clotilde Armand?! Asta nu mai e o problemă a sectorului 1, ci a democrației romanești! Încă mai cred în puterea instituțiilor statului. Acum cetățenii trebuie să vadă că statul nu e slab. Le cer autorităților sa intervină și să deschidă de urgență o anchetă penală! Dacă nu se va interveni instituțional, vom folosi toate mijloacele politice pe care le avem la dispoziție. Dreptatea trebuie facută! Le vom spune oamenilor că statul român e slab în fața abuzurilor și e nevoie de noi, cetățenii. Vom strânge semnături și o vom demite pe Armand! Iar toți politicienii, indiferent de partid, trebuie să ia atitudine!!! Să semnăm toate partidele un protocol și să strângem împreună semnăturile!!!”, a scris Marcel Ciolacu, vineri seară, pe rețeaua de socializare.

Reacția lui Clotilde Armand, după apariția imaginilor

Reacția actualului primar al Sectorului 1 nu a întârziat să apară. Într-o postare pe Facebook, Clotilde Armand neagă că ea ar fi în imaginile respective.

„Câteva precizări pentru televiziunele care difuzează imagini cu “Clotilde cu mâna pe voturi!” și spun că eu aș fi fost în camera respectivă din sediul BES 1: ghinion! Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu ?. Seamănă dar nu răsare.

Un nou fake-news grosolan a apărut simultan la televiziunile abonate la bănii primăriei până să ajung eu primar (RTV & A3), sunt încercări disperate ale lui Dan Tudorache și ale avocatului acestuia de a distrage atenția de la dosarele deschise de DNA.

De 9 luni se chinuie să zică că am furat voturile și nimeni nu-i crede. Pentru că Justiția nu minte. Nu am intrat niciodată în camera unde se numărau voturile, în imagini se vede clar că este vorba de o altă persoană. Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Îi voi acționa în judecată pe toți cei care sunt părtași la manipularea aceasta grosolană”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Aceasta a avut un mesaj și pentru Marcel Ciolacu, după ce liderul PSD a reacționat în acest caz.

„Văd că s-a grăbit și președintele PSD cu concluziile. Îi dau un sfat prietenesc: Dle. Ciolacu, schimbați-vă ochelarii”, a scris ea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația