Clotilde Armand vrea reformarea din temelii a USR. Fostul edil, MESAJ tranșant, după ce a pierdut Primăria Sectorului 1: „Punct. Și de la capăt”

Clotilde Armand vrea reformarea din temelii a USR. Fostul edil, MESAJ tranșant, după ce a pierdut Primăria Sectorului 1: Punct. Și de la capăt
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1
Publicat: 16/06/2024, 13:14

Clotilde Armand a avut o primă reacție, după ce a pierdut Primăria Sectorului 1. Fostul edil lansează un apel pentru reformarea din temelii a USR, cerându-le colegilor de partid să revină asupra valorilor care i-au unit pe toți: ghiniști, barniști, clotildiști, nicușoriști etc. Reamintim că fostul primar de la Sectorul 1 a pierdut la alegerile pentru Primăria Capitalei în fața lui George Tuță, candidatul PNL. 

„Cred că de la acest moment zero putem să repornim motoarele la turație maximă”

Totodată, Armand anunță că va lansa o platformă deschisă publicului pentru ca cetățenii să se poată exprima, să spună cu ce a greșit USR și cum poate partidul să facă mai bine în viitor.

„USR punct. Și de la capăt. Un nou început – restart”, este titul cu care Clotilde Armand și-a început mesajul. Aceasta arată că după fiecare rând de alegeri se caută vinovați, după fiecare scrutin există oameni mulțumiți și oameni nemulțumiți. „Să dai vina pe colegii tăi și să îi înjuri public e cel mai cool lucru în prezent.

Pentru moment. Fiindcă audiența are nevoie de sânge iar partidele își devorează liderii în asemenea situații. Desigur că există și o luptă pentru putere sau preluarea puterii interne. Și este firesc să fie așa. Însă eu vă propun altceva. Fiindcă mulți m-ați întrebat care este pasul următor pentru mine, pentru USR, pentru toți cei care se simt abandonați, trădați, dezamăgiți, sătui, obosiți, furioși, revoltați și resemnați.

În primul rând, cred că este important fin sinceri cu noi să ne recunoaștem vina acolo unde am greșit și acolo unde s-a greșit. Doar așa putem evolua. Apoi eu mai cred cu tărie că acum este momentul unui restart profund al USR. Un bun moment în care trebuie să ne privim în oglindă și să nu ne mai mințim, să ne recunoaștem și să ne amintim ce ne-a unit împreună pe noi toți: ghiniști, barniști, clotildiști, nicușoriști etc. Cred că de la acest moment zero putem să repornim motoarele la turație maximă, de la lucrurile care ne ține pe noi toți împreună: cinstea, competența meritocrația, transparența”, afirmă Clotilde Armand.

Fostul  edil subliniază că ea n-o să înceapă să arate cu degetul persoanele care sunt responsabile pentru rezultatul slabe ale partidului.

„Eu vă propun (membrilor și cetățenilor care cred în noi) o reconciliere și o reconstrucție din temelie a USR. Voi lansa aici curând o platformă deschisă publicului pentru a ne răspunde toți cetățenii despre ce am greșit și cum cred aceștia că putem face mai bine. Fiindcă eu nu cred că doar noi (USR) suntem cei mai deștepți, fiindcă trebuie să ne întoarcem mai mult ca niciodată la oamenii care au crezut și încă cred în noi. Restartul USR trebuie să înceapă reconstrucția internă de aici:

Democrația în partid – componența Comitetului Politc, verificarea adreselor email pentru votul electronic, fără decizii abuzive ale Biroului Național etc.)
Transparența – banii din subvenție, publicarea CV-urilor și a contractelor;
Solidaritatea în partid pentru filialele mici;
Meritocrația în partid.
Lista este deschisă.”

Clotilde Armand face și un bilanț al rezultatelor după alegerile din 9 iunie

„Sunt 5 județe care au crescut cu mai mult de 10,000 de voturi:

– Bucuresti, cel mai puternic din țărăcu o creștere de 21,420 voturi, urmat de Timiș, Brasov, Ilfov si Cluj. Sunt 4 judete care au avut o scădere de voturi de peste 10,000 de voturi: Bacău cu 36,209 voturi pierdute, Călărași, Vrancea și Prahova. Sunt UAT-uri în care cu un efort enorm și constant am reușit să scădem PSD PNL sub majoritate.

Sectorul 1:
2020:

PSD PNL: 15 consilieri (din 27)

USR PMP: 12 consilieri

2024:

PSD PNL: 11 consilieri (din 27)

ADU REPER: 13 consilieri

AUR: 3 consilieri

Cred că suntem primul UAT semnificativ din România unde PSD PNL nu mai are o majoritate și nu va mai avea așa ușor (la fel ca în Timisoara).

„În 2020, ca număr de voturi candidatul PSD a fost aproape de candidatul USR în alianță cu PNL. În 2024, numărul de voturi pentru candidatul USR, pe procesele verbale modificate de ei, e foarte aproape de suma ambelor partide PSD+PNL. Opoziția a crescut semnificativ în Sectorul 1 și vă garantez că va continua să crească. Haideți alături să începem reconstrucția și să continuăm lupta pentru orașele și satele noastre, să continuăm procesul ireversibil al binelui în comunitate”, spune Clotilde Armand.

George Tuță: „Circul ăsta și scandalul s-au oprit duminică”

George Tuță, primarul ales al Sectorului 1, a declarat că „circul și scandalul” s-au oprit după aflarea rezultatelor la alegerile din 9 iunie pentru funcția de edil al sectorului.

Clotilde Armand, însă, a spus George Tuță, a fost nemulțumită de rezultate și a cerut renumărarea voturilor, totul doar pentru a întreține scandalul.

Eu rezultatul l-am prezentat de luni dimineața, la ora 10:00 după ce am discutat cu toți cei 166 de reprezentanți din secțiile de vot, mi-au comunicat câte voturi am avut eu, câte a avut doamna Armand, am prezentat că am un avans de peste 500 de voturi 673, rezultatul final.

Am văzut că doamna Armand, când a văzut că pierde, a început să zică că trebuie renumărate toate voturile, că trebuie făcut scandal. Circul ăsta și scandalul s-au oprit duminică, pentru că următoarea etapă pe care Clotilde Armand cred că și-o dorește este să-i dea în judecată pe cetățeni că nu au votat cu ea.

I-a dat în judecată sau mă rog, le-a făcut o plângere penală celor din secțiile de vot, a făcut o plângere penală celor din Biroul Electoral de Sector, urmează acuma probabil să facă tuturor cetățenilor sectorului 1 plângeri penale că n-au votat cu ea”, a precizat liberalul George Tuță. (alte detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

Clotilde Armand și-a scurtat până și programul scurt „de vineri” de la Primărie! A intrat la birou la 11.40 și a părăsit instituția după nici 5 ore

Nicușor Dan a copiat „rețeta” lui Clotilde Armand! Și-a MĂRIT cu 50% SALARIUL de primar general, din fonduri publice: „Pentru a fi solvabil”

DISPERAT din cauza amenzilor ISC, Nicușor Dan cere revizuirea unei decizii definitive a Tribunalului București. Avocat: „De frica unui DOSAR PENAL”

Clotilde Armand, trimisă în JUDECATĂ! „Inculpata a emis patru dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine”

Alianța PSD-PNL Sector 1: „«Cartea Neagră» a Sectorului 1 nu e neagră, e gri și-ar fi fost ALBĂ fără Clotilde Armand”

MOTIVARE | Cum a desființat CAB „argumentele” lui Clotilde Armand în procesul cu ANI. Cererile primăriței de la 1, respinse ca inadmisibile

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
Ce îl LEAGĂ pe presupusul ucigaș al doctoriței din Brăila de victima sa. E ireal...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
Moartea influencerului Andrei Versace, tratată ca fiind suspectă. Ce variante iau în calcul polițiștii
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Se scurtează vacanța de vară a copiilor! S-a anunțat structura anului școlar 2024-2025
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Barcelona ia o nouă măsură împotriva turismului excesiv. Va fi majorată taxa pentru pasagerii navelor...
Descoperire INCREDIBILĂ pe Lună, într-o peșteră adâncă de 100 de metri
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Revoluție în electronică: cercetătorii au anunțat o descoperire remarcabilă!