Codrin Ștefănescu: Statul paralel și propaganda sa stalinistă denigrează CCR

Codrin Ștefănescu: Statul paralel și propaganda sa stalinistă denigrează CCR
Publicat: 01/06/2018, 02:52
Actualizat: 25/03/2019, 19:42

„Cei care astăzi critică cu maximă nervozitate decizia Curții Constituționale a României, obligatoriu trebuie să-și amintească afirmațiile unor oficiali străini referitoare la această instituție. Mai ales că, în contextul referendumului din 2012, prin pozițiile lor publice, oficialii internaționali ne avertizau că trebuie respectate ad litteram deciziile CCR. Olivier Bailly, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene; Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția; Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA; Ambasada SUA de la București; Guvernul Germaniei, în mesajul către ambasadorul României din Berlin; Hannes Swoboda, Liderul Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D) din Parlamentul European spuneau că nu trebuie să se pună nicio presiune asupra judecătorilor Curții Constituționale, și cereau ca toate partidele să respecte deciziile luate de această instituție, așa cum se întâmplă într-un stat democratic”, a transmis secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Codrin Ștefănescu adaugă că, în acel context, decizia luată de CCR în legătură cu anularea refrendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu a fost „finală, hotărâtoare și irevocabilă„.

„Iar astăzi, în urma unei alte decizii a Curți Constituționale, Statul Paralel și propaganda sa stalinistă au demarat, numai in ultimele 24 de ore, o amplă campanie de DENIGRARE a acestei instituții, ignorând complet recomandările oficialilor internaționali din 2012. Adică, în stilul cunoscut al noii Securități, se pune o foarte mare presiune pe judecătorii Curții, contestându-se pur și simplu instituția în integralitatea ei. Și asta în contextul în care decizia CCR restabilește locul constituțional al fiecărui decident în procedura de revocare a procurorilor șefi. Nervii, ura și crizele de isterie ale reprezentanților Statului Paralel au o explicație foarte simplă: prin această decizie, sistemul securistoid pierde controlul pe care îl exercita abuziv asupra clasei politice, prin intermediul parchetelor din România, dar mai ales prin intermediul DNA. Și, în ultima perioadă, chiar cu complicitatea lui Iohannis”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

Curtea Constituțională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministrul justiției și Președintele României, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi.

„Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României, prim-ministrului Guvernului României și Ministrului Justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curții Constituționale.

Liderii din opoziție au dat criticat această decizie a judecătorilor Curții Constituționale cu privire la revocarea lui Kovesi.

„Propunerea formulată de Tudorel Toader a primit negativ de la Consiliul Suprem al Magistraturii. Păi ce facem, în decizia Curții nu mai există Consiliul Suprem al Magistraturii, l-au desființat. (…) Înseamnă că independența justiției este desființată prin această decizie a Curții Constituțională”, a spus Ludovic Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Coreea de Nord sfidează ONU și lansează mai multe rachete balistice